Etterlyst TTP-kommandør Mohammad Khurasani drept i Afghanistan

0
103

TTP hadde annonsert å stoppe alle angrep fra 9. november 2021 i én måned. (Representasjonsbilde)

Ulovlig talsperson for Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP) og den militante gruppens mest ettersøkte sjef Khalid Batli alias Mohammad Khurasani ble drept i den østlige Nangarhar-provinsen i Afghanistan langs grensen til Pakistan, forsvar kilder sa mandag.

Khurasani, den øverste TTP-sjefen, var involvert i drap på sivile og personell fra sikkerhetsstyrker i Pakistan. Han ble drept i Afghanistans Nangarhar-provins, sa forsvarskilder, uten å avsløre detaljene.

En senior sikkerhetstjenestemann bekreftet Khurasanis død, men nektet å dele detaljer om omstendighetene rundt høytiden -profildrap.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Khurasani, rundt 50, tilhørte Gilgit-Baltistan-regionen og sluttet seg til ekstremistrekkene i Swat-området i Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen rundt 2007. Han ble nær den militante lederen Mullah Fazlullah som senere ble sjef for TTP, ifølge sikkerheten offisiell.

Han ble utnevnt til talsperson for TTP i 2014 og spilte siden den gang en nøkkelrolle i militantene’ propagandakampanje.

Sikkerhetskilder sa at han nylig ble aktiv for å forene forskjellige militante fraksjoner under ledelse av TTP-sjef Mufti Noor Wali Mehsud, og han reiste ofte til Kabul etter at Taliban tok over i august i fjor.

Tidligere har han klarte et terroristgjemmested i Nord-Waziristan stammedistriktet Khyber Pakthunkhwa, men flyktet til Afghanistan under operasjonen Zarb-i-Azab i 2014. Drapet hans kommer i kjølvannet av sammenbruddet av en månedslang våpenhvile mellom TTP og den pakistanske hæren.< /p>

TTP hadde annonsert å stoppe alle angrep fra 9. november 2021 i én måned.

Forrige uke sa den pakistanske hærens talsmann generalmajor Babar Iftikhar at samtalene med TTP ble avsluttet etter at den utestengte gruppen kom med visse betingelser som ikke var akseptable. “Våpenhvilen ble avsluttet 9. desember… Det pågår operasjoner mot dem (militante),” hadde han sagt, og lagt til at operasjonene ville fortsette til trusselen om militans var over.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.