Dit is wat er is veranderd in iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1

0
79

Er is nu een nieuwe versie van iOS en iPadOS beschikbaar. Versie 15.2.1 van de mobiele besturingssystemen van Apple verandert niet veel, maar je wilt het toch zo snel mogelijk downloaden om eventuele beveiligingslekken te dichten.

De update is voornamelijk bedoeld om enkele kleine maar vervelende bugs en een grote HomeKit denial of service-kwetsbaarheid op te lossen.

GERELATEERDHet Apple CarPlay-scherm aanpassen

Om te beginnen met de bugs, heeft Apple een CarPlay-bug opgelost die ertoe kon leiden dat apps van derden gebruikersinvoer negeerden. Ik heb de bug persoonlijk aangepakt als een fervent CarPlay-gebruiker, dus ik ben verheugd om deze update uit te voeren, zodat ik een einde kan maken aan de frustratie.

Een andere patch lost een probleem op waarbij berichten geen foto's laadden die zijn verzonden met een iCloud-link. Dit is een enorme oplossing voor iedereen die zijn foto's in de cloud bewaart en ze op een gemakkelijke manier wil delen.

Advertentie

Wat betreft het beveiligingsprobleem, beschrijft Apple het als volgt: &#8220 ;Het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde HomeKit-accessoirenaam kan een denial of service veroorzaken.”

Beveiligingsonderzoeker Trevor Spiniolas beschrijft het probleem in meer detail:

Wanneer de naam van een HomeKit-apparaat wordt gewijzigd in een grote tekenreeks (500.000 tekens tijdens het testen), wordt elk apparaat waarop een getroffen iOS-versie is geïnstalleerd die de tekenreeks laadt, onderbroken, zelfs na opnieuw opstarten. Als je een apparaat herstelt en je opnieuw aanmeldt bij de iCloud-account die aan het HomeKit-apparaat is gekoppeld, wordt de bug opnieuw geactiveerd.

GERELATEERDEen iPhone bijwerken

Met de update is dat HomeKit-gat gedicht, wat weer een beveiligingsprobleem is om je zorgen over te maken. Als je een iPhone of iPad hebt, zorg er dan voor dat je versie 15.2.1 downloadt om die vervelende bugs op te lossen en dat belangrijke beveiligingslek te dichten.

LEES VOLGENDE

  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › VRML onthouden: de metaverse van 1995