Delhi Confidensial: Få huset i orden for budsjettøkten

0
83

LS Speaker Om Birla samhandler med parlamentets tjenestemenn på tirsdag under besøket hans for å gjennomgå forberedelsene til budsjettsesjonen. (PTI)

Med mange parlamentsmedarbeidere som tester positivt for koronavirus, har Rajya Sabhas styreleder M Venkaiah Naidu og Lok Sabhas speaker Om Birla bedt generalsekretærene i begge hus om å undersøke i detalj det rådende scenarioet og foreslå effektive tiltak så tidlig som mulig for sikker gjennomføring av parlamentet. kommende budsjettøkt. De har bedt om en gjennomgang av tilstrekkeligheten til Covid-19-protokollene som ble fulgt under vintersesjonen.

Monsunsesjonen i 2020 var den første hele sesjonen som ble holdt under Covid-19-protokoller, med Rajya Sabha-møtet i første halvdel av dagen og Lok Sabha i siste halvdel, og parlamentsmedlemmer satt på tvers av kamrene i de to husene og galleriene for å opprettholde tilstrekkelig avstand. Disse protokollene ble fulgt for den første delen av budsjettøkten for 2021, men gikk tilbake til normal tid etter den andre delen av sesjonen – medlemmene satt i kamre og gallerier i sine respektive hus.

Era feil

Presseinformasjonsbyråets fjortende ukes magasin, New India Samachars utgave 1-15 januar kan ha gått upåaktet hen til tirsdag, da PIB twitret fra sin offisielle side en side fra den siste utgaven. Artikkelen, som er en del av forsiderapporten “Towards a golden era”, har nevnt to kjente hinduistiske personligheter som bidragsytere til Bhakti-bevegelsen, som artikkelen sa “fungerte som en forløper til opprøret i 1857”. Av de tre personene som er nevnt, var ikke Swami Vivekanand og Ramana Maharshi engang født i 1857. Mens Vivekanand ble født i 1863, ble Maharshi født i 1879. Feilen, nevnt under “den gylne perioden” i artikkelen, ble påpekt av mange på sosiale medier. Tweeten fra PIB, som delte siden, på tirsdag nevnte at det var “stor deltakelse fra den vanlige mannen i frihetsbevegelsen”, men mange har blitt glemt.

Delhi Confidential |Delhi Confidential: Flere unionsministre Covid positive, BJP-strateger håper de kan finne kampanjesporet snart

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Delhi Confidential News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd