De beste QLED-tv's van 2022

0
105
Dariusz Jarzabek/Shutterstock.com< /figure> Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een QLED-tv in 2022
Beste QLED-tv Algemeen: Samsung QN90A
Beste budget QLED-tv: Hisense U6G
Beste QLED-tv voor gaming: Hisense U8G
Beste QLED-tv voor films: Hisense H9G
Beste 65-inch QLED-tv: Samsung QN90A

Waar moet je op letten bij een QLED-tv in 2022

Hoewel QLED-tv's in wezen led-tv's zijn met een toegevoegde laag kwantumdots, kunnen ze nauwkeuriger kleuren produceren dan gewone led-tv's. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe televisie, is het kopen van een QLED-tv heel logisch.

Je kunt televisies vinden met een kwantumdot-laag van Samsung, Hisense, LG, Vizio en TCL. Het identificeren van een QLED-tv is vrij eenvoudig. U vindt QLED in de naam van een tv of quantum dot-technologie in de specificaties.

Hoewel quantum dot-technologie nuttig is voor kleurgetrouwheid, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het zoeken naar een nieuwe QLED TV.

In tegenstelling tot OLED-tv's, die zelfemitterende pixels hebben, gebruiken QLED-tv's een achtergrondverlichting, meestal LED's of mini-LED's, om door de “stack” om een ​​beeld te produceren. Om diepe zwarttinten en een goede contrastverhouding te bieden, gebruiken QLED-tv's een technologie genaamd full-array local dimming (FALD) om LED's in de donkere delen van een scène te dimmen. Zonder FALD zien de donkere gebieden in een scène er vervaagd uit. U wilt dus dat uw QLED-tv FALD heeft voor een beter contrast.

GERELATEERDEen tv kopen: wat u moet weten

Bovendien, als je veel games speelt en volledig gebruik wilt maken van de nieuwste generatie Microsoft- en Sony-consoles, is HDMI 2.1-ondersteuning noodzakelijk. Hiermee kun je spelen met 4K en 120 fps. De aanwezigheid van variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentiemodus (ALLM) verbetert ook de spelprestaties. Evenzo, als je veel films kijkt, wil je goede HDR-ondersteuning, betere bewegingsafhandeling en functies zoals Filmmaker Mode.

Bekijk onze gids over het kopen van een tv voor meer informatie over cruciale tv-functies. Daarnaast hebben we een handige tutorial die je helpt bij het bepalen van het juiste tv-formaat voor jou.

Laten we nu de basis uit de weg ruimen, een duik nemen in onze beste QLED TV-aanbevelingen.

p>

GERELATEERD: Een tv kopen: wat u moet weten

Beste QLED-tv in het algemeen: Samsung QN90A

Samsung

Pros

 • ✓ Helder 4K-scherm met levendige kleuren
 • ✓ Ondersteuning voor gamingfuncties van de volgende generatie
 • ✓ Brede kijkhoeken
 • ✓ HDR10+ Adaptive en HDR10-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Enkele HDMI 2.1-poort
 • ✗ Bloeit rond heldere objecten

Samsung produceert enkele van de beste QLED-tv's ter wereld, en de QN90A is het neusje van de zalm. Er is op dit moment geen betere optie voor een geweldige QLED 4K-tv.

De QN90A ziet er prachtig uit dankzij het eersteklas ontwerp en is erg dun. Dus of je hem nu aan een muur hangt of in een entertainmentcentrum plaatst, de televisie ziet er fantastisch uit.

De tv heeft een geweldige native contrastverhouding, die verder wordt verbeterd door het gebruik van full-array local dimming door het bedrijf. Samsung heeft ook zijn Ultra Viewing Angle-technologie toegevoegd die de kijkhoeken van tv aanzienlijk verbetert. Dus als je tv kijkt met een groep vrienden of familie, zal iedereen een goede ervaring hebben.

GERELATEERDOLED versus QLED en meer: ​​welke tv moet je kopen?

De QN90A maakt gebruik van Mini-LED-achtergrondverlichting, waardoor hij hoge helderheidsniveaus kan bereiken. Dit helpt de televisies een uitstekende HDR-ervaring te bieden, maar is ook nuttig bij het bestrijden van schittering in kamers met veel omgevingslicht.

Het is ook een fantastische tv om te gamen en wordt geleverd met een native 120Hz-paneel, VRR-ondersteuning , en ALLM. Er is ook HDMI 2.1-ondersteuning. Helaas heeft de tv maar één HDMI 2.1-poort.

De Samsung QN90A is verkrijgbaar in zeven formaten, van 43-inch tot 98-inch. Behalve het 43-inch model dat een 60Hz-paneel heeft en geen VRR-ondersteuning heeft, presteren alle andere formaten op dezelfde manier.

Beste QLED-tv in het algemeen

Samsung QN90A

De Samsung QN90A is absoluut de beste QLED-tv op de markt. Het biedt brede kijkhoeken, diepe zwarttinten, pittige kleuren en gamingfuncties van de volgende generatie.

Amazon

$ 1.597,99
$ 1.799,99 Bespaar 11%

Best Budget QLED TV: Hisense U6G

Hisense

Pros

 • ✓ Indrukwekkende beeldkwaliteit
 • ✓ HDR10, HDR10+ en Dolby Vision-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Smalle kijkhoeken
 • ✗ Geen VRR- of HDMI 2.1-poorten

Hisense maakt enkele van de best betaalbare televisies, en de U6G is daarop geen uitzondering. Het is de beste budget-QLED-tv die je nu kunt kopen. Ondanks dat de U6G agressief geprijsd is, heeft hij een goede set functies en bevat hij alle basisfuncties die je nodig hebt voor een uitstekende ervaring.

De U6G gebruikt een VA-type paneel met een fantastische native contrastverhouding. Je krijgt ook FALD, maar het verbetert de contrastverhouding niet veel. Bovendien is HDR-ondersteuning solide op de U6G en ondersteunt het HDR10, HDR10+, Dolby Vision en HLG, zodat je kunt genieten van content met een hoog dynamisch bereik van vrijwel alle bronnen.

Android TV 10 handelt de smart TV-taken af ​​en heeft een massa apps en games, waaronder alle populaire streamingdiensten.

GERELATEERDHDR-indelingen vergeleken: HDR10, Dolby Vision, HLG en Technicolor

Het enige gebied waar U6G tegenvalt, zijn de gamingfuncties van de volgende generatie. Er is geen HDMI 2.1-ondersteuning, 120Hz-paneel of VRR-ondersteuning. Dus als je volledig gebruik wilt maken van je nieuwste generatie console, ben je beter af met onze gaming-keuze. Dat gezegd hebbende, biedt de Hisense U6G nog steeds ALLM, een zeer lage invoervertraging en een geweldige responstijd, dus casual gamers zullen geen problemen hebben.

De Hisense U6G is verkrijgbaar in 50-inch, 55-inch, 65-inch en 75-inch modellen.

Beste budget QLED-tv

Hisense U6G

De Hisense U6G is een goed afgeronde tv die niet veel kost. Het biedt een fantastische beeldkwaliteit en goede HDR-prestaties.

Amazon

$ 449.00

Best QLED TV voor Gaming: Hisense U8G

Hisense

< p>Voordelen

 • ✓ Ondersteuning voor gamingfuncties van de volgende generatie
 • ✓ Lage invoervertraging en geweldige responstijd
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+

Nadelen

 • ✗ Slechte kijkhoeken
 • ✗ Problemen met lokaal dimmen met VRR op Xbox

Als je een QLED-tv wilt voor console- of pc-gaming, is de Hisense U8G een no-brainer. Het is een geweldige televisie die wordt geleverd met vrijwel elke gamefunctie die je maar wilt. De tv heeft een native 120 Hz-paneel en bevat twee HDMI 2.1-poorten zodat je kunt genieten van games in 4K met 120 fps op je PS5, Xbox Series X of pc.

De Hisense U8G ondersteunt ook VRR om tearing van het scherm te voorkomen en heeft ALLM om de gamemodus automatisch in te schakelen wanneer dat nodig is. Bovendien krijg je een lage invoervertraging en een snelle responstijd voor een geweldige game-ervaring.

GERELATEERDHoe u kunt voorkomen dat u een “nep” HDMI 2.1-kabel koopt

Dankzij het VA-type paneel biedt de televisie een fantastische native contrastverhouding, waardoor het een goede optie is om te gamen of films te kijken in een donkere kamer. Het kan ook hoge helderheidsniveaus bereiken om kleine hoogtepunten in HDR-inhoud naar voren te brengen.

De U8G is niet alleen een uitstekende tv om te gamen, je zult ook veel plezier beleven aan het kijken films, tv-programma's, sport en andere inhoud. De tv ondersteunt de formaten Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG, waardoor je toegang hebt tot tonnen HDR-content. Bovendien is er ondersteuning voor IMAX Enhanced om de IMAX-filmkijkervaring bij u thuis te krijgen.

Helaas heeft de Hisense U8G smalle kijkhoeken en heeft lokaal dimmen moeite met VRR tijdens het gamen via Xbox.

De Hisense U8G wordt verkocht in 55-inch en 65-inch formaten.

Beste QLED TV voor gaming

Hisense U8G

De Hisense U8G biedt eersteklas gamingprestaties dankzij de opmerkelijk lage input, uitstekende responstijd en ondersteuning voor VRR en HDMI 2.1.

Amazon

$ 699,99
$ 999,99 Bespaar 30%

Beste QLED-tv voor films: Hisense H9G

Hisense

Pros

 • ✓ Uitstekend contrast, diep zwart en levensechte kleuren
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10
 • ✓ Verbetert content met een lagere resolutie zonder problemen

Nadelen

 • ✗ Smalle kijkhoeken
 • ✗ Geen eARC- of HDMI 2.1-poorten

Hoewel hij deel uitmaakt van Hisense's 2020-reeks, is de H9G nog steeds een geweldige tv voor het bekijken van films en meer. Het biedt een uitstekende native contrastverhouding, uitstekende lokale dimprestaties en hoge helderheidsniveaus, dus of je nu films kijkt in een donkere kamer of een kamer met veel omgevingslicht, de H9G biedt fantastische prestaties.

< p>Hisense heeft ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 toegevoegd, zodat je kunt genieten van tonnen content met een hoog dynamisch bereik. De tv ondersteunt naar verluidt ook HDR10+, maar het lijkt niet te werken op Amazon Prime Video.

Bovendien is het uitstekend in het opschalen, dus of je nu je favoriete films opnieuw bekijkt op dvd of het vangen van kabel-tv, inhoud wordt zonder problemen opgeschaald naar 4K.

GERELATEERDQLED uitgelegd: wat is precies een “Quantum Dot” TV?

Van de audiofuncties is Dolby Atmos-ondersteuning beschikbaar, maar aangezien er geen eARC is, kun je Atmos- of DTS:X-audiogegevens niet doorgeven aan je soundbar of AV-ontvanger.

Android TV is verantwoordelijk voor de smart TV-taken, en het is behoorlijk behoorlijk. Je krijgt een uitgebreide bibliotheek aan apps en games, waaronder populaire streamingdiensten. En als je het snoer wilt doorknippen, kun je live tv krijgen via YouTube TV of Sling.

De Hisense H9G wordt geleverd in 55-inch en 65-inch modellen.

Beste QLED-tv voor films

Hisense H9G

De Hisense H9G is een geweldige tv om films te kijken. De HDR-prestaties zijn uitstekend en het kan content met een lagere resolutie zonder problemen opschalen.

Amazon

$ 699.99
$ 778,84 Bespaar 10%

Best 65- inch QLED TV: Samsung QN90A

Samsung

Pros

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit
 • ✓ Brede kijkhoeken
 • ✓ Ondersteuning voor gamingfuncties van de volgende generatie
 • ✓ HDR10+ Adaptive ondersteund

Nadelen

 • ✗ Slechts één HDMI 2.1-poort
 • ✗ Sommige bloeien vanwege FALD

Als onze keuze voor de algehele beste QLED-tv, is de Samsung QN90A een voor de hand liggende keuze voor een 65-inch QLED-tv. Het biedt uitstekende prestaties in vrijwel alles wat u uiteindelijk op uw televisie zult doen, van films kijken tot gamen tot live sport kijken.

De Samsung QN90A gebruikt een VA-type paneel dat een goede native contrastverhouding biedt, maar meestal niet geweldig is voor kijkhoeken. Dankzij de Ultra Viewing Angle-technologie van Samsung slaagt de televisie er echter in om fatsoenlijke kijkhoeken te bieden dan andere tv's die een VA-type paneel gebruiken.

Het bedrijf heeft ook full-array local dimming toegevoegd dat helpt de QN90A diepe zwarttinten te bieden. Helaas is er wat bloei vanwege FALD, maar het is niet veel om je af te leiden.

GERELATEERDDe beste 65-inch tv's van 2021

Mini-LED-achtergrondverlichting stelt de QN90A in staat hoge helderheidsniveaus te bereiken om schittering tegen te gaan en zelfs de kleinste highlights in HDR-inhoud naar voren te brengen. Over HDR gesproken, de Samsung TV heeft geen Dolby Vision-ondersteuning, maar je krijgt nog steeds HDR10+ Adaptive en HDR10.

Gamers zullen ook genieten van de televisie omdat deze een native 120Hz-paneel heeft en één HDMI 2.1-poort bevat voor 4K@120fps-gaming. Bovendien krijg je een lage invoervertraging voor responsief gamen en functies zoals VRR en ALLM.

Beste 65-inch QLED-tv

Samsung QN90A

Wilt u een 65-inch QLED-tv? Dan kun je niet fout gaan met Samsung's QN90A. Het is een uitstekende tv die op bijna elke afdeling schittert.

Amazon

 

The Best 8K televisies van 2021 Best 8K TV Overall Samsung QN900A Amazon

$ 4.953,01 < br/> 

Beste budget 8K TV TCL Series-6 8K TV Amazon

$ 2.699,99
$ 2.999,99 Bespaar 10%

Beste gaming 8K TV Samsung QN900A Amazon

$6247.99
 

Beste OLED 8K TV LG Signature ZX Nu winkelen LEES VOLGENDE

 • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
 • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
 • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
 • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
 • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
 • › VRML onthouden: de metaverse van 1995