Canada løsner hetten for utenlandske arbeidere for desperate Quebec-selskaper

0
178

Indiske jobbsøkere viser en sterk tilbøyelighet til å jobbe i land som USA, Canada, Storbritannia, samt Midtøsten-regionen, ifølge Indeed-data . (Representativt bilde)

Canada gjør det lettere for Quebec-arbeidsgivere å ansette midlertidige utenlandske arbeidere i nøkkelbransjer som mat og helsevesen, det siste forsøket på å lette en av de mest akutte arbeidskraftmangelene i landet.

< p>Fra mandag kan midlertidige arbeidstakere fra utenfor Canada utgjøre så mye som 20% av arbeidsstyrken for lavtlønnede stillinger i visse sektorer, opp fra 10% tidligere, sa regjeringen til statsminister Justin Trudeau i en pressemelding. Tiltaket er en del av et pilotprosjekt som ble annonsert i august som også løsner på noen rekrutteringskrav.

Tiltakene vant ros fra Canadian Federation of Independent Business, som gjennomførte en undersøkelse av små firmaer i november som viste Quebec som provinsen som er hardest rammet av mangel på arbeidskraft.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Selv om tillatelsesgodkjenning for å hente inn arbeidere tar tid, er det fortsatt “en stor forbedring,” sa Francois Vincent, Quebec visepresident for forretningslobbygruppen, i et intervju. “Midlertidige utenlandske arbeidere er en av løsningene.”

Med arbeidsledigheten i Quebec på 4,6 % forrige måned og ledige stillinger opp 73 % over to år, har provinsregjeringen gjort arbeidsmarkedet til en prioritet i 2022. I en budsjettoppdatering fra november lovet den nesten 3 milliarder C$ (2,4 milliarder USD) over fem år for å hjelpe til med å lære opp eller tiltrekke arbeidere i viktige sektorer.

I likhet med firmaer over hele Nord-Amerika, har Quebec-selskaper hatt vanskelig for å fylle lavtlønnede jobber etter at økonomien dukket opp fra pandemisk nedstengning. Men provinsens knipe, som var før krisen, er også formet av aldrende demografi, en tøffere tilnærming til immigrasjon og manglende kompetansetilpasning.

Antallet Quebec-innbyggere i arbeidsfør alder vokste med bare 120 000 mellom 2010 og 2020, en nedgang på 60 % fra det foregående tiåret, og er satt til å gå ned med nesten 100 000 mellom 2020 og 2030, ifølge en novemberstudie fra Institut du Quebec, en økonomisk tenketank.

Sammenlignet med andre kanadiske provinser har aldrende arbeidere i Quebec en tendens til å forlate arbeidsstyrken raskere. Deltakelsesraten for Quebeckere mellom 60 og 64 år var 54 % i 2021, mot 60 % i Ontario og et landsgjennomsnitt på 58 %.

Regjeringen har dinglet økonomiske insentiver for å holde eldre arbeidstakere på jobb lenger. Det tilbyr også stipender på så mye som C$20 000 for å lokke studenter til informasjonsteknologi, ingeniør- eller sykepleierprogrammer.

Mens premier Francois Legaults regjering i utgangspunktet reduserte antallet innvandrere den ville akseptere, har den mildnet sin tilnærming og lovet å gjøre det bedre med å gjenkjenne gradene og ferdighetene til nykommere, lenge en av provinsens svakheter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.