Biden tar opp bekymringer til Etiopias statsminister om Tigray-konflikten

0
151

USAs president Joe Biden (AP)

President Joe Biden uttrykte mandag bekymring i en telefonsamtale med Etiopias statsminister Abiy Ahmed om interneringer og sivile drap i konflikten i Tigray-regionen, mens han berømmet Abiy for den nylige løslatelsen av flere politiske fanger.

Det hvite hus sa at Biden tok opp til Abiy nylige luftangrep som fortsetter å forårsake sivile ofre og lidelser i Afrikas nest mest folkerike nasjon.< /p>

Uttalelsen la til at lederne “diskuterte måter å fremskynde dialogen mot en forhandlet våpenhvile, det haster med å forbedre humanitær tilgang over hele Etiopia, og behovet for å ta opp menneskerettighetsproblemene til alle berørte etiopiere, inkludert bekymringer om interneringer av etiopiere under. unntakstilstanden.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Abiy på Twitter beskrev samtalen med Biden som “oppriktig” og begge var enige “det er stor verdi i å styrke samarbeidet vårt gjennom konstruktivt engasjement basert på gjensidig respekt.”

Lederne’ samtalen kommer dager etter at Etiopias regjering kunngjorde en amnesti for noen av landets mest profilerte politiske fanger, inkludert opposisjonsfigur Jawar Mohammed og høytstående tjenestemenn i Tigray-partiet.

Den mer enn år lange krigen har skapt en ødeleggende humanitær krise. Konflikten gikk inn i en ny fase i slutten av desember da Tigray-styrker trakk seg tilbake til regionen deres midt i en Tigray-militæroffensiv og etiopiske styrker sa at de ikke ville rykke videre dit.

Biden kunngjorde i november at han flyttet for å kutte Etiopia fra et amerikansk handelsprogram over dets manglende evne til å avslutte konflikten i Tigray-regionen som har ført til “grove brudd” av menneskerettigheter.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.