Bak Vodafone Ideas egenkapitalkonvertering: Økende gjeld, øye på lang sikt

0
82

En kunde går inn i en Vodafone-butikk i New Delhi. (Reuters Photo/File)

Vodafone Idea informerte tirsdag børsene om at de ville velge regjeringens tilbud om å betale renter for de 4 årene med utsettelse på spektrumavdragene og justert bruttoinntektsavgift i form av < strong>konvertering til egenkapitalav nåverdien av et slikt rentebeløp.

Det sa også at ved konvertering av nevnte rente til egenkapital, ville staten eie 35,8 prosent av de totale utestående aksjene i selskapet.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er myndighetenes tilbud om konvertering av utestående renter og kontingenter til egenkapital?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I telekom reformer godkjent av unionskabinettet i september i fjor, en av de viktigste avgjørelsene som var rettet mot å gi umiddelbar lettelse til gjeldsbelastede selskaper som Vi, var beslutningen om å gi fire års moratorium på betaling av alle avgifter som oppstår på grunn av Høyesteretts dom 1. september 2020på justert bruttoinntekt (AGR).

Dette betydde at telekomselskapene kunne velge å betale hovedstolen, renten og alle andre straffer, som avgjort av høyesterett, etter fire år, i stedet for å betale den. deretter. Regjeringen hadde også gitt alle teleselskapene en engangsmulighet til å konvertere renten på denne utsatte betalingen til egenkapital ved slutten av fireårsperioden.

Les også |Vodafone Idea-aksjer sprekker nesten 19 %

< sterk>Hvorfor velger Vi å konvertere renten på utsatt betaling til egenkapital?

Vi, som har en gjeld på over 2 lakh crore Rs, har vært ute etter å skaffe midler fra investorer i ganske lang tid. litt tid. Regjeringens tilbud om utsatt betaling av justert bruttoinntektskontingent kom som en stor pust i bakken for Vi, som skyldte Department of Telecommunications (DoT) mer enn Rs 58 000 crore akkurat som AGR. p>

Selv om selskapet har klart å ta opp noen kortsiktige lån, har det så langt ikke vært i stand til å få friske langsiktige midler, noe som kan hjelpe selskapet å opprettholde på lang sikt. Ved å velge å konvertere renten på utsatt betaling, vil selskapet se etter å investere de frigjorte midlene i å bygge langsiktige kapasiteter og investere i nyere teknologier som 5G.

Også i Explained |Hvor 5G-utrullingen står og hvordan den vil endre brukeropplevelsen

Blir Vi et statlig eid selskap nå?

Vi har sagt at nåverdien av rentene knyttet til spektrumauksjonsavgifter og AGR vil komme til rundt Rs 16 000 per dato. Siden gjennomsnittsprisen på Vi’s aksjer 14. august, som Høyesterett bestemte ville være skjæringsdatoen, var under pålydende, ville selskapet utstede aksjer til staten til pålydende Rs 10 per aksje.< /p>

Dette vil derfor bety at DoT vil bli den største aksjonæren med 35,8 prosent eierandel i selskapet, mens eierandelen til Vodafone Group vil reduseres til 28,5 prosent og Aditya Birla Group vil kuttes ned til 17,8 prosent. .

Dette betyr imidlertid ikke at regjeringen vil være i stand til å ta noen utøvende beslutninger om selskapet.

Ved en annen resolusjon har de nåværende arrangørene også blitt enige om å endre aksjonæravtale og har redusert minimumsgrensen for kvalifiserende aksjeposter fra 21 prosent til 13 prosent.

Dette betyr at både Vodafone Group og Aditya Birla Group vil fortsette å ha rettigheter til å ta viktige beslutninger om selskapet, som blant annet utnevnelse av direktører og andre sentrale funksjonærer. Regjeringen vil fortsatt forbli den største aksjonæren uten mulighet til å utøve utøvende rettigheter.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.