20 epische 'Minecraft'-builds waarvan we wilden dat we er eerst aan hadden gedacht

0
135
Daniil Teslenko/Shutterstock.com< /figure>

Het spelen van Minecraft—een open-wereld sandbox-videogame is op zichzelf al gek genoeg. Maar het is super nerd om het te gebruiken om een ​​computer in het spel te bouwen, of zelfs om steden of objecten uit films, boeken en andere videogames getrouw na te bootsen. En eerlijk gezegd, we zijn hier voor.

Natuurlijk kun je in het spel een nieuwe wereld binnenstappen en ronddwalen om voorraden te verzamelen, erts te delven en te vechten tegen de Ender Dragon, maar waarom zou je daar stoppen? Waarom zou je het spel niet tot het uiterste drijven en laten zien wat je echt in het spel kunt doen door iets spectaculairs te bouwen zoals deze mensen deden? En nog beter, waarom zou je geen cool texture pack gebruiken om hem uit het park te slaan?

Welnu, het blijkt dat veel mensen ronduit verbazingwekkende builds hebben gemaakt, vol met gekke details waar je gewoon naar blijft kijken. Sommige bevatten zelfs tutorials en downloadinstructies (en in sommige gevallen ook welk texture pack ze gebruiken), zodat je ze zelf kunt bouwen in welke versie van Minecraft je ook gebruikt. p>

Zonder verder oponthoud, hier zijn 20 van de coolste en meest adembenemende dingen die slimme (en serieus toegewijde) Minecraft-spelers ooit hebben gebouwd.

Inhoudsopgave

Frank Lloyd Wright's Fallingwater House
Minas Tirith, uit The Lord of the Rings
Een internationale luchthaven
De USS Enterprise, uit Star Trek
Een moderne stad
Een Tyrannosaurus Rex
Het Parthenon
King's Landing uit Game of Thrones
The Hanging Gardens of Babylon
Een gigantische piramide
Disneyland's Splash Mountain Ride
Een voetbalstadion
Blackbeards piratenschip
Het paleis van Versailles
Een enorm ondergronds koninkrijk
De Death Star-ruïnes, uit Star Wars
De Eiffeltoren
Een enorme elfenboomhut
Een kronkelend doolhof

Frank Lloyd Wright's Fallingwater House

Video afspelen

Als je ooit een beroemde architect hebt gezien Frank Lloyd Wright's indrukwekkende Fallingwater-huis uit 1939, je kunt het werk waarderen dat in deze Minecraft-constructie moet zijn gestoken. Het huis in Pennsylvania, dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, richt zich op het vieren van wat Wright 'organische architectuur' noemde. >Minecraftliefhebber die het iconische huis hier heeft nagebouwd, Rogerio Aguiar, heeft ook veel aandacht besteed aan de natuur en de materialen die voor het huis zijn gekozen. Als gevolg hiervan kunnen we genieten van het kijken naar een aantal prachtige landschappen naast het huis.

Minas Tirith, van The Lord of the Rings

Video afspelen

Elke Lord of the Ringsfans die hun zout waard zijn, zullen dit majestueuze gebouw waarderen, met Minas Tirith, de hoofdstad van Gondor. De getalenteerde bouwers op het Minecraft Middle-Earth YouTube-kanaal pakten de enorme stad van Tolkein aan, de thuisbasis van de verhalen van zowel The Lord of the Rings als The Hobbit.< /p>

Maar deze stad der Koningen is niet alleen een glanzende gevel, het zit vol met waanzinnige details. De video toont volledig ingerichte huizen, gevechtsstructuren en zelfs een onderliggend rioolstelsel. We zouden alleen willen dat de video langer was, zodat we er meer van konden zien!

Een internationale luchthaven

Video afspelen

Als je zoekt naar Minecraft-luchthavens op YouTube, krijg je tientallen videoresultaten te zien, elk met zijn eigen even indrukwekkende kijk. We vinden deze echter leuk, omdat deze een supervloeiende timelapse van de algehele build heeft. Bouwer iRoxer heeft allerlei details "groot en klein" van de planten in de parkeergarages tot de gigantische terminals toegevoegd.

En net als het echte werk, was het bouwen van deze luchthaven duidelijk een gigantische onderneming. Maar wauw, ziet er goed uit! Deze video is onderdeel van een grotere serie. De tweede video richt zich op vliegtuigen, poorten en vracht; de derde video behandelt poorten, een busknooppunt en politie; de vierde video details interieurontwerp; en tot slot voegt de vijfde video nog een paar details toe aan de laadruimte en de omgeving.

De USS Enterprise, van Star Trek

Video afspelen

Een van de bekendste ruimteschepen in de geektraditie is Star Trek's USS Enterprise, NCC-1701. Deze specifieke versie van het ruimteschip van de Federation Constitution-klasse is van de J.J. Abrams-film, hoewel je ook gemakkelijk andere versies van het schip op YouTube kunt vinden.

Deze video, van gebruiker Algonata, toont stukjes van zowel het exterieur als het interieur van het schip, opnieuw gemaakt in Minecraft schaal 1:1 inclusief het dek. We weten zeker dat Gene Roddenberry onder de indruk zou zijn!

Een moderne stad

Video afspelen

Aangezien de meeste mensen in een frisse Minecraft-wereld beginnen met het bouwen van een huis om in te slapen, is het logisch dat iemand uiteindelijk besluit om een ​​hele stad te bouwen. Op het Keralis YouTube-kanaal werkte de bouwer samen met een IRL-architect om een ​​gedetailleerde, ingerichte moderne stad (en een omliggende haven) te bouwen.

Terwijl de video door de stad zoomt, kunnen we allerlei fantastische dingen zien, van jachten en een haven tot wolkenkrabbers en stoplichten. Ach, er zijn zelfs details zoals parkbanken, openluchtrestaurants, tuinen en een helikopter op het dak. Het is bijna net zo leuk om door deze moderne stad te lopen als om in het echte leven door een stad te lopen.

Een Tyrannosaurus Rex< /h2>

Video afspelen

Ik ga niet liegen als ik op een dag deze enorme Tyrannosaurus Rex door mijn stad zou zien lopen, zou ik doodsbang zijn. Deze coole bouwer, onnozel, voltooide een mega-build-schema van dino dat is gebaseerd op de ARK: Survival Evolved-videogameserie. Er zijn allerlei geweldige details om in de video te bekijken, van de zeer gestructureerde huid van de t-rex tot zijn enorme staart. Ik zou onder de indruk zijn als ik niet zo bang was …

Het Parthenon

Afspelen Video

Een van de bekendste gebouwen van het oude Griekenland, het Parthenon, is een tempel op de Atheense Akropolis. Het Parthenon is opgedragen aan de godin Athena en werd oorspronkelijk voltooid in 438 voor Christus.

Bouwer Trydar heeft de massieve tempel nagebouwd en was niet verlegen over de architectonische details, zoals zuilengalerijen, frontons en gevleugelde paardenornamenten. Eigenlijk hebben ze er een aantal versies van gebouwd, waarbij ze elke keer een andere variëteit aan blokken gebruikten. Ze vermeldden ook voor elk gebouw hoeveel van elk blok ze gebruikten om het Parthenon te bouwen, wat een verrassend interessant detail is.

King's 8217;s Landing uit Game of Thrones

Video afspelen

Als je op ons lijkt, heb je de verfilming van HBO's Game of Thrones-aanpassing gezien (en ben je nog steeds helemaal gek op het einde). Hoe dan ook, King’s Landing was onmiskenbaar een van de meest opmerkelijke steden in die hele serie, en de mensen op het WesterosCraft YouTube-kanaal hebben de stad tot in de kleinste details gebouwd—dit is een van de meest opvallende Minecraft bouwt ooit.

Naarmate de filmische videotour vordert, kunnen we alle grote gebouwen zien, zoals de Red Keep, de Great Sept of Baelor, en duizenden huizen, straten, markten, velden, rivieren en zelfs schepen. Dit project moet jaren hebben geduurd om te plannen en te bouwen.

De hangende tuinen van Babylon

Video afspelen

< p>Geen lijst met epische Minecraftbuilds zouden natuurlijk compleet zijn zonder een van de zeven wereldwonderen. The Hanging Gardens of Babylon is een van de meest visueel verbluffende van de zeven, waardoor het een fantastische uitdaging is voor elke serieuze bouwer.

En YouTuber DrLaclas stelde niet teleur met deze vertolking, en dat was alles (verbazingwekkend genoeg) ) ingebouwde overlevingsmodus, niet in Creative. Dit prachtige gebouw is absoluut gigantisch, met het omringende decor naast al het weelderige groen op het gebouw zelf. Het is een leuk, op de woestijn gebaseerd ontwerp, dat je niet zo vaak ziet in vergelijking met die van andere biomen.

A Reuzenpiramide

Video afspelen

Over woestijnen gesproken, wat dacht je van een gigantische Egyptische piramide? Deze koos voor een luxe (en angstaanjagender) Stargate-achtige constructie over de traditionele zandsteen, maar het maakt echt een gewaagd statement.

Voor de torenhoge piramide, YouTuber TrixyBlox koos ervoor om twee gigantische faraobeelden te bouwen. En tussen hen, bijna bovenaan, zit een gigantisch oog. Deze constructie is fantastisch, en het zou zeker angst zaaien bij de omwonenden als het echt was. Gelukkig niet.

Disneyland's Splash Mountain Ride

Video afspelen

Als je niet echt in Disneyland kunt zijn , misschien is het op een na beste ding om een ​​van de attracties virtueel te ervaren. Dat klopt. Iemand heeft een werkende versie van Splash Mountain gebouwd in Minecraft en het ziet er zo geweldig uit!

Deze video plaatst je in de schoenen van een Disneyland-toerist. Daarin beleef je hetzelfde plezier zonder dat je een parkkaartje hoeft te kopen! De POV-video laat “je” loop door de lijnen van die rit, spring in je boot en “ride” de rit. Je zult talloze schattige tuindetails en andere decoraties zien die je meteen naar binnen trekken. Je kunt zelfs iemand aan het eind met een kopje water laten spetteren als je wilt. Zien? Zo leuk.

Een voetbalstadion

Video afspelen

Als sport meer jouw ding is, en meer specifiek, de Raiders, zul je genieten van deze timelapse-constructie van het Allegiant-voetbalstadion. Er is natuurlijk het veld met al zijn markeringen, evenals de eindpalen, stadionstoelen en het dak. Heck, de bouwer (TheHolder) gooide zelfs een parkeerplaats in. Hopelijk hebben ze daar ook lekkere snacks!

Blackbeard’s Pirate Ship

Video afspelen

< p>Wat kan meer angst in de harten van mensen wekken dan een vreselijk piratenschip? Wat dacht je van de iconische Queen Anne's Revenge, het schip dat toebehoorde aan de beruchte piraat Blackbeard? Het had 40 gietijzeren kanonnen en was meer dan 30 meter lang.

YouTuber Lord Dakr neemt ons mee door een aangrijpende tutorial voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het zelf bouwen van het schip, evenals een grote rondleiding. En hoewel het een kleine feature is, zijn mijn favoriete details de (schijnbaar) bewegende kanonskogels die aan weerszijden van het schip schieten.

Het paleis van Versailles

Video afspelen

Als we nu teruggaan naar het vasteland, bekijken we nog een ander UNESCO-werelderfgoed: het majestueuze paleis van Versailles. En, oké, hoewel het niet volledig op schaal is in vergelijking met zijn echte tegenhanger, hebben de bouwers op het JuicyTaz210 YouTube-kanaal hun best gedaan om de elegante Europese architectuur in dit fraaie bouwwerk te evenaren.

En ondanks het feit dat deze specifieke constructie een rondleiding door de iconische omliggende tuinen van het paleis uitsluit, kunnen we toch zeggen dat deze versie geschikt is voor een koning.

Een enorm ondergronds koninkrijk

Video afspelen

Een grote stad is één ding, maar wat als je een uitgestrekt ondergronds koninkrijk bouwt in een aangepaste grot? YouTuber TrixyBlox deed precies dat met behulp van WorldPainter—een interactieve kaartgenerator voor de game waarmee je enorme stukken terrein in je game op maat kunt bewerken. En het resultaat? Een ronduit buitenaardse grot vol met kastelen op een heuvel, duistere gloeiende paddenstoelen, gebouwen in enorme stalactieten en kronkelende trappen, compleet met zeemonsters, draken en meer. Waarom hebben we daar niet aan gedacht?

The Death Star Ruins, uit Star Wars

Video afspelen

Hoewel er honderden (zo niet duizenden) Star Wars-thema Minecraft-builds zijn verspreid over YouTube, zou deze wel eens de kroon kunnen zijn. Het is een recreatie van een scène uit The Rise of Skywalkerfilm en bevat de Death Star-ruïnes. Van de overblijfselen van het angstaanjagend krachtige ruimtestation tot de steile kliffen en stormachtige golven, dit is een cool idee.

Ik zou willen dat Minecraft betere fysica had voor zaken als het weer en golven in het water, omdat het gebruikers in staat zou stellen om de omgeving beter in te richten voor meeslepende constructies zoals deze. Maar in de tussentijd, petje af voor TrixyBlox voor het creatief zijn en het gebruik van spinnenwebblokken om het uiterlijk van de witte golven te voltooien.

De Eiffeltoren

Video afspelen

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde uit deze lijst, is een van de meest populaire bouwopties in Minecraft de recreatie van nationale monumenten Deze bouwer koos bijvoorbeeld voor de iconische Eiffeltoren van Frankrijk. Hoewel het waarschijnlijk niet de chicste versie is die er is, laat het zien hoe eenvoudiger ontwerpen en blokken nog steeds kunnen leiden tot werkelijk prachtige en gedetailleerde resultaten.

Een enorme elfenboomhut

Video afspelen

Bomen zijn een van de meest overvloedige bronnen in Minecraft, dus waarom zou u ze niet gebruiken om een ​​epische megaboomhut van 1,2 miljoen blokken te bouwen? Met zijn uitgestrekte wortels en stengels die het fundament en de hoogtelimiet van het spel raken (respectievelijk), en de toevoeging van weelderige bladeren, bosoorpaddestoelen en kruipende wijnstokken, ziet de boom er bijna net zo cool uit als de Hometree in Avatar.

Bouwer Jeracraft heeft ook een Elfenstad toegevoegd en de boomhut ermee verbonden, als een manier om het fantasiegevoel uit te breiden, inclusief een lange brug en een verscheidenheid aan gedetailleerde Elven-gebouwen. Van daaruit een dosis decor-achtige lantaarns en wat terravorming om in de rest van het Elven-koninkrijk te passen. En eerlijk? Ik wil daar live gaan.

Een kronkelend doolhof

Video afspelen

Een van de eenvoudigste 8212;maar de meest opwindende dingen die je in het spel kunt bouwen, is een doolhof. Of je nu gewoon je vrienden wilt overrompelen de volgende keer dat je samen inlogt, of je wilt het vullen met woeste monsters en er samen met je vrienden doorheen vechten, doolhoven zijn altijd een goede gok.

Voor dit doolhof werd een vlakke rechthoekige ruimte geterraformeerd in een bos en omzoomd met heggen. Van daaruit legde de bouwer van begin tot eind een definitief pad uit en vulde vervolgens de muren van het doolhof met bladeren, net als een echt heggendoolhof. Vervolgens voegden ze een “seconde” cirkelvormig doolhof rond de buitenkant van het originele doolhof voor een leuke 2-in-1-ervaring!