Private medisinske høyskoler kan ikke kreve inn neste års gebyr på forhånd: Kerala High Court

0
71

Retten har bedt instituttene om å avstå fra å kreve eller kreve inn akademiske avgifter for noe annet akademisk år enn det som undervises. Fil.

Å innkreve årsavgifter fra studenter for det neste året på forhånd når det foregående års studier ikke er fullført av en institusjon, vil utgjøre “profiteating”, har Kerala High Court fastslått og begrenset private medisinske høyskoler i staten fra å kreve inn avgifter for et hvilket som helst annet studieår enn det som ble undervist.

Høyesterett gjorde det imidlertid klart at dens instruksjoner kun skulle operere i den særegne situasjonen forårsaket av COVID-19-pandemien når instruksjoner som ble gitt for et bestemt år i medisinske høyskoler ikke kunne fullføres innen den angitte tiden på grunn av virusutbrudd.

Les |NEET PG 2021: MCC starter rådgivningsprosessen snart; 5 ting å huske

En benk med dommere AK Jayasankaran Nambiar og Mohammed Nias CP sa konseptuelt at honorarer var godtgjørelse for en tjeneste utført, og at hvis den innkreves for en fremtidig periode, vil det være en betaling for tjenester som ennå ikke er utført og i en slik situasjon, &#8216 ;utdanningsinstitusjonene ville da ty til vinningskriminalitet”.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Covid-pandemien førte uten tvil til en uvanlig eller eksepsjonell situasjon full av økonomiske implikasjoner. Den eksepsjonelle situasjonen rammet imidlertid ikke bare utdanningsinstitusjonene, men også studentmiljøet og deres finansforesatte,” sa retten.

“Vi mener det ville være samvittighetsløst fra de berørte private medisinske utdanningsinstitusjonene å kreve de fastsatte honorarene, uten hensyn til vanskelighetene studentene står overfor,” sa benken.

Rettens observasjoner og anvisninger kom på flere begjæringer flyttet av medisinstudentene, tatt opp til MBBS-kurset 2019-2020 ved forskjellige private medisinske høyskoler, mot krav om et gebyr for det tredje året av deres kurs da de fortsatt gikk på sitt andre år som ikke kunne fullføres innen den tildelte tiden på grunn av pandemien.

Studentene hadde kjempet ved å kreve honorar for et annet år enn det det er gitt instruksjoner for , de berørte utdanningsinstitusjonene innkrever faktisk de fastsatte avgiftene på forhånd, og dette er ikke tillatt.

Utdanningsinstitusjonene begrunnet på sin side kravet med at det er tredje kalenderår siden studenten ble tatt opp, og at de dermed har rett til å kreve inn årsavgiften fastsatt for det tredje året. Høyesterett bemerket at som et resultat av nedstengningen som ble pålagt av delstatsregjeringen i kjølvannet av den globale COVID-pandemien, “var det et uunngåelig avbrudd i studieløpet og dermed mens månedene i kalenderåret gikk av, var det ingen samtidig fremgang i instruksjonsmånedene som utgjorde studieåret”.

Les også |NEET-PG 2021 individuelle målkort utgitt: Slik sjekker du

“Dette førte til situasjon der klagerne (studenten) ble bedt om å betale gebyret som skulle betales for det tredje året av kurset når de faktisk bare fulgte det andre året av kurset,” det lagt til.

Med henvisning til de forskjellige lovbestemmelsene og høyesterettsavgjørelsen i Islamic Academy of Education og Another v. State of Karnataka and Others-saken, sa høyesterett at den var av den oppfatning at “det ville være helt urettferdig og urettferdig å tillate de berørte utdanningsinstitusjonene i disse skriftlige begjæringene å kreve inn de fastsatte årlige avgiftene for ethvert akademisk år bortsett fra det som det for tiden blir gitt instruksjoner for”.

I Islamic Academy-saken hadde høyesterett slått fast at institusjoner bare skal kreve avgifter i ett år i samsvar med reglene og ikke skal kreve avgifter for hele kurset, bemerket høyesterett. Høyesterett har også lagt merke til at dersom det av en eller annen grunn allerede er innkrevd gebyrer for en lengre periode, skal det innkrevde beløpet oppbevares i et fast depositum i en nasjonalisert bank som det ikke kan gis lån eller forskudd mot, slik at renten påløpt kan være til fordel for studentene, sa høyesterett.

“Det er derfor klart at utdanningsinstitusjonene ikke er berettiget til å kreve inn avgifter for en lengre periode enn det aktuelle studieåret. Ved innkreving av tredjeårsavgift, mens studenten følger det andre året av kurset, ville de gjøre nettopp det,” sa benken.

Den regisserte deretter — “Vi tillater derfor disse skriftlige begjæringene ved å pålegge de blant respondentene private medisinske institusjoner, der klagerne i disse skriftlige begjæringene studerer, å avstå fra å kreve eller kreve inn akademiske avgifter fra dem i forhold til andre akademiske år enn den som det for øyeblikket gis instruksjoner for.

“Vi gjør det klart at retningslinjene gitt i denne dommen kun skal fungere i den ovennevnte særegne situasjonen forårsaket av COVID-pandemien. 8221;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd