PM sikkerhetsbrudd: Fikk advarsler, klager SC-advokater

0
82

Statsministerens konvoi ble holdt oppe i Punjabs Ferozepur-distrikt onsdag. (PTI)

KORT FØR Høyesterett tok opp en begjæring som søkte etterforskning av bruddet på statsminister Narendra Modis sikkerhet mandag, var det noen advokater ved toppretten. klaget over å ha mottatt forhåndsinnspilte meldinger fra et nummer som er registrert utenfor India, akseptert ansvaret for å blokkere statsministerens konvoi i Punjab og advare retten mot å gjøre noe som vil hjelpe regjeringen.

Advokatene sa at de mottok to anrop ca. kl. 10.40 og 12.36.

Forklart |Hvordan er PMs sikkerhet planlagt, og hva gikk egentlig galt i Punjab?

Advokat Nishant Katneswarkar, tidligere stående advokat for Maharashtra i høyesterett, sa at anropet kom fra et nummer som viste at det kom fra Storbritannia. Senere på dagen skrev Supreme Court Advocates on Record Association (SCAORA) til domstolens generalsekretær og gjorde ham oppmerksom på saken.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Brevet sa at “flere Advocates on Record” av retten “mottok en anonym, automatisert, forhåndsinnspilt samtale… feste ansvaret for statsminister Modis sikkerhetsbrudd under hans besøk i Punjab 05.01.2022 på Sikhs for Justice (SFJ) fra USA.«…Det ble uttalt at SFJ er ansvarlig for å blokkere statsminister Modis kavalkade ved Hussainwala flyover i Punjab. Innringeren advarte videre de ærede høyesterettsdommerne om å avstå fra å høre rettstvister av allmenn interesse som er anlagt av en NGO, Lawyers Voice, som søker etterforskning av sikkerhetsbruddet med den begrunnelse at den ærede høyesterett ikke har vært i stand til å straffe de skyldige i 1984-anti-sikh-opptøyene,” heter det i brevet.

For å søke umiddelbar handling, sa SCAORA at dette utgjorde brudd på personvernet til Advocates on Record “ettersom deres registrerte mobilnumre er ute i offentlig domene og har blitt kompromittert ettersom alle konfidensielle data og sensitiv informasjon knyttet til saker før SC og bankdetaljer er lagret på deres respektive mobiltelefoner, og skurkene kan misbruke de sensitive dataene, hvis mobiltelefonene blir hacket.”

Deepak Prakash, en Advocate on Record, inngav også en straffeklage til politisjefen i Delhi i denne forbindelse.

Brevet sa at «innringerne har hevdet at de er en gruppe fra Storbritannia og ringer fra usporbare numre…».

Den sa “alle advokater har mottatt slike truende henvendelser siden morgenen, som indikerer at de ønsker å bringe hat, forakt og fiendtlighet for å forstyrre regjeringen og offentlig fred og ro hvis den ærede høyesterett hører saken om brudd på statsministerens sikkerhetsbrudd”.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd