Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier

0
86

Publicerad 11 januari 2022 kl 17.47

Kulturnyheter. Den nya nätbokhandeln Tales säljer nu diverse titlar som inte finns att köpa på de stora nätbutikerna som Adlibris och Amazon.

Gilla artikeln på Facebook

För ett par år sedan inledde den stora internationella bokhandeln Amazon en omfattande utrensning av litteratur som kunde kopplas till invandringskritik.

De böcker Amazon rensade bort är numera svåra att finna även på Bonniers sajt Adlibris.

Men den danska nätbokhandeln Tales, som startade i Sverige i höstas, tillhandahåller nu flera böcker som Amazon och Adlibris inte vill sälja. Tales, som sedan tidigare finns i bland annat Danmark, uppger sig ha “marknadens största urval”.

För att kunna ha ett större urval än sina konkurrenter verkar företaget satsa på att sälja även politiskt inkorrekta böcker som andra bokhandlar har slutat att sälja.

Bland annat tillhandahåller företaget boken The Culture of Critique (Kritikkulturen) av den amerikanska evolutionspsykologen Kevin MacDonald. Boken säljs numera vare sig av Amazon eller av Adlibris, och anklagas för att vara antisemitisk eftersom MacDonald kopplar företeelser som massinvandring från tredje världen och spridandet av olika politiskt korrekta idéer till judiska grupper och rörelser.

Även andra klassiska böcker som stämplats som högerextrema eller rasistiska finns att köpa på Tales, visar Fria Tiders genomgång.

– Vi har värderat att priserna och sättet man handlar böcker på behöver konkurrens. Det vill vi skapa genom att erbjuda marknadens billigaste böcker tillsammans med den billigaste och snabbaste leveransen. Vi har en kundservice som är oerhört effektiv och där kunden alltid kan komma i kontakt med någon hos vår svenska kundtjänst. Våra medarbetare är extremt duktiga och de flesta har lång erfarenhet inom e-handel, sade Tales vd Thomas Schnoor i samband med lanseringen.