Kypros finner Covid-19-infeksjoner som kombinerer Delta og Omicron

0
140

Selv om en rekombinant form for delta og omicron ikke ville være en fullstendig overraskelse, er funnet fra Kypros mer sannsynlig en “teknisk artif” (Reuters/File)

En stamme av Covid-19 som kombinerer delta og omicron ble funnet på Kypros, ifølge Leondios Kostrikis, professor i biologiske vitenskaper ved Universitetet i Kypros og leder av Laboratory of Biotechnology and Molecular Virology.

“Der er for tiden omicron- og delta-ko-infeksjoner, og vi fant denne stammen som er en kombinasjon av disse to, sa Kostrikis i et intervju med Sigma TV fredag. Oppdagelsen ble kalt “deltacron” på grunn av identifiseringen av omicron-lignende genetiske signaturer i deltagenomene, sa han.

Kostrikis og teamet hans har identifisert 25 slike tilfeller, og den statistiske analysen viser at den relative frekvensen av den kombinerte infeksjonen er høyere blant pasienter innlagt på sykehus på grunn av Covid-19 sammenlignet med pasienter som ikke er innlagt på sykehus. Sekvensene til de 25 deltacron-tilfellene ble sendt til GISAID, den internasjonale databasen som sporer endringer i viruset, 7. januar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også | Kraftig økning i Omicron-tilfeller fornyer økonomisk usikkerhet

“Vi vil se i fremtiden om denne stammen er mer patologisk eller mer smittsom, eller om den vil seire” over delta og omicron, sa han. Men hans personlige syn er at denne stammen også vil bli fortrengt av den svært smittsomme omicron-varianten.

Andre forskere har spekulert i at Kostrikis funn er et resultat av laboratorieforurensning. Men han fortalte Bloomberg i en e-postmelding søndag at tilfellene han har identifisert “indikerer et evolusjonært press til en forfedres stamme for å erverve disse mutasjonene og ikke et resultat av en enkelt rekombinasjonshendelse.”

I tillegg ble prøvene behandlet i flere sekvenseringsprosedyrer i mer enn ett land. Og minst én sekvens fra Israel deponert i en global database viser genetiske egenskaper ved deltacron, sa han.

“Disse funnene tilbakeviser de udokumenterte påstandene om at deltacron er et resultat av en teknisk feil,” sa Kostrikis.< /p> Les også |Omicron-eksplosjon i USA ansporer landsomfattende sammenbrudd av tjenester

Virale gener bestemmer formene til proteiner som utfører en rekke spesifikke oppgaver. Omicron og delta har hver mutasjon i piggproteinet som påvirker deres evne til å gå inn i menneskelige celler, med omicron som blir mer smittsom som et resultat.

Rekombinante former for virus kan oppstå når det er flere varianter av et patogen som sirkulerer, sa Nick Loman, en mikrobiell genomikkprofessor ved Englands universitet i Birmingham som studerer koronaviruset. Selv om en rekombinant form for delta og omicron ikke ville være en fullstendig overraskelse, er funnet fra Kypros mer sannsynlig en “teknisk artefakt” som oppsto i prosessen med å sekvensere det virale genomet, sa han.

Kypriotisk. Helseminister Michael Hadjipantela sa søndag at den nye varianten ikke er til bekymring, og flere detaljer vil bli gitt på en pressekonferanse denne uken, rapporterte Philenews.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.