Kun je andere browsers op een Chromebook gebruiken?

0
109

Chromebooks draaien op Chrome OS, een besturingssysteem dat is gebouwd rond Google Chrome. Maar wat als u een andere browser zoals Mozilla Firefox of Microsoft Edge wilt gebruiken? Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig als je zou denken.

Natuurlijk ga je ervan uit dat een Chromebook met Chrome OS alleen de Chrome-browser kan gebruiken. Immers, veel mensen beschouwen Chrome OS sowieso als een veredelde browser.

Dit was lange tijd zo. Chrome was de enige browser die u kon gebruiken. De afgelopen jaren zijn er echter dingen veranderd als je creatief bent. Er zijn twee methoden die u kunt gebruiken om een ​​browser van derden op een Chromebook te installeren.

GERELATEERD: Chromebooks in 2022: kan één uw fulltime computer zijn?

Linux-browsers installeren op een Chromebook

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Als u op zoek bent naar een volwaardige desktop-klasse browser om Chrome te vervangen op een Chromebook, zul je Linux moeten gebruiken. Hiermee kun je vrijwel elke browser installeren die op Linux werkt. Dat omvat Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Advertentie

Natuurlijk heb je een Chromebook nodig die Linux-apps ondersteunt om dit te laten werken. Als uw apparaat dit wel ondersteunt, ziet u “Linux” in de Chromebook-instellingen. We hebben een volledige uitleg voor het inschakelen van Linux-apps op een Chromebook.

Als je daarmee klaar bent, kun je apps installeren via de opdrachtregel of vanaf ontwikkelaarswebsites. Bekijk onze handleidingen over het installeren van Firefox en Edge in Chrome OS. Het is verrassend eenvoudig om dit te doen als uw Chromebook dit ondersteunt.

GERELATEERD: Linux-apps instellen en gebruiken op Chromebooks< /p>

Android-browsers uitvoeren op Chrome OS

Met de tweede methode krijg je geen browser van desktopklasse, maar het is een optie als je geen zin hebt om met Linux te rommelen. Chromebooks zijn inclusief toegang tot de Google Play Store. En wat vind je in de Play Store? Browsers.

Aangezien de Play Store is gebouwd voor Android-apps, zijn deze browsers vooral bedoeld voor telefoons. Sommige bevatten echter ondersteuning voor tablets waardoor ze er mooier uitzien op laptops en andere computers.

Het andere om op te merken is dat niet alle ontwikkelaars hun Android-browsers beschikbaar maken in Chrome OS. De Android-versie van Microsoft Edge is bijvoorbeeld niet beschikbaar op Chromebooks, maar u kunt verschillende versies van Firefox vinden.

Het installatieproces voor browsers uit de Play Store is hetzelfde als voor elke andere app of game in Chrome OS. Het is een veel eenvoudigere oplossing dan Linux, maar je wordt gehinderd door de beperkingen van een mobiele browser.

GERELATEERD: Android-apps downloaden op Chromebook< /strong>

Ja, u kunt andere browsers installeren

Dus, terug naar de oorspronkelijke vraag: kun je andere browsers op een Chromebook gebruiken? Het antwoord is ja! Er zijn in feite verschillende manieren om dit te doen.

GERELATEERDChromebooks zijn meer dan “alleen maar een browser”

Als je merkt dat je om de een of andere reden een Chromebook gebruikt en Chrome niet leuk vindt, zijn er opties. Het hangt er gewoon van af hoeveel browser je nodig hebt.

The Best Chromebooks 2021 voor studenten en iedereen Best Chromebook Overall Acer Chromebook Spin 713 Amazon

$ 635,70
$749,00 Bespaar 15%

Beste budget Chromebook Dell Chromebook 11 3100 Amazon

$249,00
 

Beste Chromebook voor kinderen Lenovo Flex 3 Nu winkelen Beste Chromebook voor studenten Samsung Chromebook 3 Amazon

$234.00
 

Beste Chromebook met touchscreen Lenovo Chromebook Duet Nu winkelen Beste 2-in -1 Chromebook Lenovo ThinkPad C13 Yoga Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer moet controleren