Kritiserad SD-formulering borttagen från partiets sajt

0
79

En text på Sverigedemokraternas hemsida om att partiet anser att ”Sverige ska respektera balansen mellan stormakterna” har nu plockats bort från SD:s sajt, skriver flera medier. Enligt Aftonbladet har formuleringen uppmärksammats på sociala medier, och under onsdagens partiledardebatt riktade Annie Lööf (C) kraftig kritik mot SD som hon menar ”jämställer en auktoritär, aggressiv, regim som den ryska med det samarbete som finns mellan ett stort antal demokratiska stater.” SD:s Jimmie Åkesson svarade med att säga att Lööfs utspel var ”något av det mest långsökta” som han upplevt i riksdagen. Enligt SD är texten från partiets manifestet inför valet 2018. Enligt P3 Nyheter fanns formuleringen kvar på tisdagseftermiddagen, men den har raderats någon gång efter det.