Kerala CPI(M)-sjef sier at parti ikke er imot religion, avviser «forsøk på å holde trofaste unna»

0
132

Kodiyeri Balakrishnan (filbilde)

I nok et forsøk på å beile til religiøse mennesker sa CPI(M) mandag at det ikke var noe i grunnloven som stoppet slike mennesker fra å bli med i organisasjonen. partiet.

I en tale til partiets distriktskonferanse i Kozhikode sa statssekretær Kodiyeri Balakrishnan: «CPI(M) er et parti som gir medlemskap til religiøse mennesker. Partiforfatningen sier ikke at medlemskap ikke skal gis til religiøse mennesker. CPI(M) er ikke mot noen religion eller tro. En religiøs person i partiet vil ha friheten til å delta på steder for tilbedelse,” sa han.

For å underbygge poenget hans siterte CPI(M) politbyråmedlem den russiske revolusjonæren Lenin. «Lenin har svart på spørsmålet om religiøse mennesker kan slutte seg til kommunistpartiet. Lenin sa at selv prester kunne slutte seg til kommunistpartiet. Det er et bevisst forsøk på å holde de religiøse borte fra partiet som sier at CPI(M) er mot religion,” sa Balakrishnan.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Ved å angripe Indian Union Muslim League (IUML), en kongressalliert i Kerala, påsto CPI(M) politbyråmedlem at IUML var et religionsbasert parti ledet av ideologien til Jamaat-e-Islami. “Forbundet har mistet sin innflytelse blant de troende,” sa han.

Balakrishnans uttalelser kommer på et tidspunkt da Samastha Kerala Jem-iyyathul Ulama, en innflytelsesrik gruppe tradisjonelle muslimske geistlige nær IUML, dukker opp forvirret over sin tilnærming til CPI(M) og dens regjering. Samastha har hatt en klar innflytelse over de politiske spørsmålene til IUML, noen hvis ledere også er knyttet til geistlighetens organ.

Etter at den venstre demokratiske fronten tiltrådte vervet for en annen periode på rad i mai i fjor, har Samastha droppet nok hint om at det IUML-støttede muslimske geistlige organet ønsker vennlige bånd med den CPI(M)-ledede regjeringen.

I forrige uke vedtok en distriktskonferanse for geistlighetens organ i IUML-festningen Malappuram en resolusjon som oppfordrer muslimer til å være årvåkne mot kommunistisk ideologi og «forsøkene på å spre ateisme». En dag senere tok imidlertid Samasthas president, Sayed Mohammed Jifri Muthukoya Thangal, avstand fra resolusjonen «som ikke hadde hans samtykke».

Og CPI(M) har prøvd å drive en kile mellom IUML og Samastha. Da IUML bestemte seg for å starte en massiv kampanje mot venstreregjeringens beslutning om å overlate Waqf-styreutnevnelser til regjeringsorganer, tok den muslimske geistlige organisasjonen avstand fra partiets kampanje. CPI(M) kunne ikke bare trekke Samastha tilbake fra den IUML-sponsede agitasjonen, men også etablere en direkte forbindelse med organisasjonen. I tillegg har CPI(M) harperet på IUMLs påståtte forbindelser med Jamaat-e-Islami, en organisasjon Samastha ofte har holdt på avstand.

Det kan minnes at for et tiår tilbake, en ” rettelsesdokument» fra CPI(M) hadde oppfordret partimedlemmer til ikke å praktisere religion. Noen få ledere som AP Abdullakutty, nå nasjonal visepresident for BJP, og Dr KS Manoj, en tidligere president i Kerala Catholic Youth Movement som senere ble et CPI(M)-medlem i Lok Sabha, hadde da forlatt partiet over sin holdning til religion.

Det marxistiske partiets oppsøking til det religiøse folket blir sett på som en utvanning av dets ideologi. Tidlig i fjor uttalte MV Govindan, et sentralkomitémedlem i CPI(M), at dialektisk materialisme (som regnes som grunnlaget for kommunistisk ideologi) ikke var praktisk i den nåværende indiske konteksten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.