Je kunt de $ 399 Linux PinePhone Pro vandaag pre-orderen

0
96
PinePhone

Er is een nieuwe Linux-telefoon op de markt, de PinePhone Pro Explorer Edition. Het wordt geleverd met een indrukwekkend scala aan functies en een prijskaartje van $ 399 dat zeker de aandacht zal trekken.

De nieuwe PinePhone Pro Explorer-editie is klaar voor pre-order op 11 januari 2022 , om 14.00 uur Oost. De prijs is redelijk voor wat de telefoon op tafel brengt.

Het standaard besturingssysteem voor de PinePhone Pro is Manjaro Linux met KDE Plasma Mobile, maar het bedrijf heeft zijn telefoon volledig open gemaakt, wat betekent dat je er alle verschillende besturingssystemen op kunt draaien. Het komt gewoon neer op de gemeenschap en wat voor soort creatieve dingen ze kunnen bedenken.

GERELATEERDSamsung's nieuwe SD-kaarten bieden tot 120 MB/s schrijfsnelheid

Wat de hardwarespecificaties betreft, heeft het een Rockchip RK3399S 64bit SoC, 4 GB LPDDR4 RAM, 128 GB eMMC-flashopslag met ondersteuning voor een micro SD-kaart tot 2 TB. Het heeft een bescheiden 6″ 1440 x 720 in-cell IPS-scherm, dat niet kan wedijveren met de nieuwste Android-vlaggenschepen, maar dat zou je niet verwachten voor deze prijs.

De camera's zijn een 13 MP Sony IMX258 primaire lens en een 5 MP OmniVision OV5640 camera aan de voorzijde. Nogmaals, deze zijn relatief bescheiden, maar ze zullen de klus klaren.

Advertentie

Het echte verkoopargument van deze telefoon is hoe open de software is en hoe repareerbaar de hardware is. In de veelgestelde vragen van de telefoon zegt het bedrijf:

Net als de originele PinePhone, is de PinePhone Pro gebouwd om door de gebruiker te kunnen worden gerepareerd en we zullen reserveonderdelen aanbieden in de Pine Store. De selectie van de winkel omvat alle onderdelen die vaak kapot gaan als het apparaat valt (het scherm, de achterkant en het middengedeelte), evenals alle elektronische componenten, inclusief het moederbord.

De PinePhone Pro wordt bij elkaar gehouden door standaard kruiskopschroeven — alles wat je nodig hebt om het te repareren is een geschikte schroevendraaier en wat vrije tijd.

Al met al ziet dit eruit als een solide telefoon voor het Linux-publiek. Het is onwaarschijnlijk dat het golven groot genoeg zal maken om de reguliere telefoonmarkt te verstoren, maar dat is oké. Het draait allemaal om keuzes hebben, en deze telefoon functioneert in zijn eigen ruimte.

GERELATEERD: Wat zijn “recht op reparatie”-wetten en wat doen ze Betekenen ze voor jou?

LEES VOLGENDE

  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer moet controleren