Inkluderende klasserom kan hjelpe barn å forstå landets utfordringer: Pradhan

0
149

Ministeren uttalte at et kunnskapsrikt individ er byggesteinen i et godt samfunn, et rettferdig samfunn og et progressivt samfunn. Fil.

Unionens utdanningsminister Dharmendra Pradhan oppfordret mandag skolene til å reflektere hvor inkluderende våre ledende skoler er og hva mer som kan gjøres for å sikre at hvert barn i landet får den beste utdanningen.

Pradhan kom med kommentarene i sin virtuelle adresse under de 82. indiske offentlige skolene’ Konferanse (IPSC) Rektorer’ Conclave organisert av Doon School.

Les |PM Modi vil innvie 11 nye medisinske høyskoler i Tamil Nadu

“National Education Policy (2020) fokuserer på rettferdig og inkluderende utdanning med spesiell vekt på sosialt og økonomisk vanskeligstilte grupper. Et inkluderende klasserom gagner alle fra utallige erfaringer og synspunkter og forstår de ulike utfordringene dette landet står overfor,” sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Jeg oppfordrer alle skoler som deltar i konklavet til å reflektere hvor inkluderende våre ledende skoler er og hva mer som kan gjøres for å sikre at hvert barn i landet får den beste utdanningen,” sa Pradhan. Ministeren uttalte at et kunnskapsrikt individ er byggesteinen for et godt samfunn, et rettferdig samfunn og et progressivt samfunn.

Les også |Private medisinske høyskoler for ikke å kreve inn neste års gebyr på forhånd: Kerala High Court

“Viljen til å lære, anvende og formidle denne kunnskapen fremover har presset menneskeheten så langt den har gjort, fra å oppdage ild, til jordbruk, til å sveve forbi himmelen og sveve blant stjernene. Det er plikten til hver enkelt av oss å gjøre det som er best for barna våre for å gi dem den grunnleggende retten til utdanning, for å veilede dem til deres fulle potensial, og derved gjøre landet vårt og denne verden til et bedre, mer inkluderende sted, ” sa han.

IPSC, siden oppstarten i 1939, har veiledet offentlige skoler i India i å danne tradisjoner som også bygger karakteren og personligheten til elevenes frembringelse av en godt avrundet utdanning. Årsmøtet, som startet med noen få boligskoler, har nå styrken til 81 skoler, inkludert Sainik-skoler og militærskoler.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd