Hoe u Google-formulieren vooraf kunt invullen met bepaalde antwoorden

0
82

Als je een Google-formulier wilt maken met een aantal antwoorden al ingevuld, u kunt dit doen en een unieke link naar uw respondenten sturen. In plaats van formulieren te maken die maar net iets anders zijn, gebruikt u gewoon de optie voor vooraf invullen.

Wanneer gebruikt u vooraf ingevulde Google-formulieren

Laten we 8217;s bekijk een paar voorbeelden van hoe vooraf ingevulde Google Formulieren nuttig kunnen zijn.

Misschien heb je een feedbackformulier voor een meerdaags evenement. U wilt het formulier naar een specifieke groep sturen die op een bepaalde dag aanwezig was. U kunt de vraag voor het evenement op die dag zelf beantwoorden, de link naar dat vooraf ingevulde formulier pakken en dit met de respondenten delen.

GERELATEERDEen zelfbeoordelingsquiz maken in Google Formulieren

Een ander voorbeeld is dat je je leerlingen kunt vragen om peer reviews te doen. U kunt de vraag beantwoorden voor de naam van de persoon die ze evalueren en hen die unieke link sturen. De leerling beantwoordt dan gewoon de overige vragen.

Advertentie

Voor nog een voorbeeld kunt u een klant een enquête sturen voor het specifieke product dat hij heeft gekocht. Misschien kochten ze bijvoorbeeld een rode hoodie in maat large. U kunt elk van deze productkenmerkvragen vooraf invullen in de enquête en die link verzenden. Op deze manier heeft de klant een kleiner aantal vragen om zichzelf te beantwoorden.

Bij elk vooringevuld formulier ontvang je een unieke link. U kunt dus verschillende vooraf ingevulde formulieren maken van hetzelfde formulier. En alle reacties worden nog steeds samen geregistreerd.

GERELATEERD: Hoe u Google Forms-antwoorden in een e-mail ontvangt

Google Formulieren vooraf invullen

Open uw formulier in Google Formulieren om het te bewerken. Klik in de rechterbovenhoek op de drie stippen om Meer opties te bekijken. Selecteer “Get Pre-Filled Link.”

Wanneer uw formulier wordt weergegeven, beantwoordt u de vragen die u vooraf wilt invullen. Klik vervolgens op “Link ophalen.”

Onderaan zie je een bericht om de link te verkrijgen. Klik op “Kopieer link” om de URL op uw klembord te plaatsen en plak deze waar nodig. U zult merken dat de link uw antwoord op de vraag bevat als onderdeel van de syntaxis.

Als u een ander antwoord of een andere vraag op hetzelfde formulier vooraf wilt invullen, sluit u het formulier nadat u de link hebt verkregen. Volg dan hetzelfde proces en ontvang de volgende unieke link.

Wanneer u de vooraf ingevulde link naar een respondent stuurt, plaatsen ze deze gewoon in hun adresbalk of klikken erop vanuit de e-mail, het sms-bericht of wat dan ook. deel het, net als de originele formulierlink. Ze zien de vragen al beantwoord en kunnen het formulier normaal invullen.

Opmerking: respondenten kunnen de antwoord dat u vooraf invult. Dus misschien wil je ze laten weten dat je al een aantal vragen voor ze hebt beantwoord.

Advertentie

Het gebruik van vooraf ingevulde Google Formulieren met unieke links is een goede manier om hetzelfde te veranderen formulier enigszins aanpassen aan uw behoeften zonder aparte formulieren te hoeven maken. Bovendien kun je ook vertakkingslogica gebruiken met de vooraf ingevulde formulieren.

LEES VOLGENDE

  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Welke 8K-inhoud is daadwerkelijk beschikbaar?