Først transplanterte amerikanske kirurger grisehjerte inn i en menneskelig pasient

0
89

Medlemmer av det kirurgiske teamet viser grisehjertet for transplantasjon til pasient David Bennett i Baltimore på fredag.(Mark Teske/University of Maryland School of Medicine via AP)

I en medisinsk første gang , transplanterte leger et grisehjerte inn i en pasient i et siste forsøk på å redde livet hans, og et sykehus i Maryland sa mandag at han har det bra tre dager etter den svært eksperimentelle operasjonen.

Selv om det er for tidlig å vite om operasjonen virkelig vil fungere, markerer den et skritt i den flere tiår lange streben etter å en dag bruke dyreorganer til livreddende transplantasjoner. Leger ved University of Maryland Medical Center sier at transplantasjonen viste at et hjerte fra et genmodifisert dyr kan fungere i menneskekroppen uten umiddelbar avvisning.

Pasienten, David Bennett, 57, visste at det ikke var noen garanti. eksperimentet ville fungere, men han var døende, ikke kvalifisert for en menneskelig hjertetransplantasjon og hadde ikke noe annet alternativ, sa sønnen til The Associated Press.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“ Det var enten dø eller gjøre denne transplantasjonen. Jeg vil leve. Jeg vet at det er et skudd i mørket, men det er mitt siste valg,” sa Bennett en dag før operasjonen, ifølge en uttalelse fra University of Maryland School of Medicine.

Det er en enorm mangel på menneskelige organer donert for transplantasjon, noe som får forskere til å prøve å finne ut hvordan man bruker dyreorganer i stedet. I fjor var det litt over 3800 hjertetransplantasjoner i USA, et rekordantall, ifølge United Network for Organ Sharing, som fører tilsyn med landets transplantasjonssystem.

“Hvis dette fungerer, vil det være en endeløs tilførsel av disse organene for pasienter som lider, sier Dr. Muhammad Mohiuddin, vitenskapelig leder for universitetets dyr-til-menneske-transplantasjonsprogram.

Men tidligere forsøk på slike transplantasjoner — eller xenotransplantasjon — har mislyktes, hovedsakelig fordi pasientenes kropper raskt avviste dyreorganet. Spesielt i 1984 levde Baby Fae, et døende spedbarn, 21 dager med et bavianhjerte.

Les |Anti-Covid-pille Molnupiravir: Godkjent, ikke anbefalt

Forskjellen denne gangen: Maryland-kirurgene brukte et hjerte fra en gris som hadde gjennomgått genredigering for å fjerne et sukker i cellene som er ansvarlig for den hyperraske organavstøtningen.

“Jeg tror du kan karakterisere det som et vannskille,” sa Dr. David Klassen, UNOS' sjefslege, om Maryland-transplantasjonen.

Likevel advarte Klassen om at det bare er et første foreløpig skritt for å undersøke om denne gangen er xenotransplantasjon. kan endelig fungere.

Food and Drug Administration, som fører tilsyn med xenotransplantasjonseksperimenter, tillot operasjonen under det som kalles en nødautorisasjon for «compassionate use», tilgjengelig når en pasient med en livstruende tilstand ikke har andre alternativer.

Les |Amerikanske kirurger tester vellykket. nyretransplantasjon av gris hos menneskelige pasienter

Akkurat i september i fjor utførte forskere i New York et eksperiment som antydet at denne typen griser kan tilby løfter for dyr-til-menneske-transplantasjoner. Leger festet midlertidig en gris nyre til en avdød menneskekropp og så at den begynte å fungere.

Maryland-transplantasjonen tar eksperimentet deres til neste nivå, sa Dr. Robert Montgomery, som ledet eksperimentet ved NYU Langone Health.

“Dette er et virkelig bemerkelsesverdig gjennombrudd,” sa han i en uttalelse. “Som hjertetransplantasjonsmottaker, selv med en genetisk hjertesykdom, er jeg begeistret over denne nyheten og håpet den gir familien min og andre pasienter som til slutt vil bli reddet av dette gjennombruddet.»

Det vil være avgjørende å dele dataene som er samlet inn fra denne transplantasjonen før du åpner muligheten for flere pasienter, sa Karen Maschke, en forsker ved Hastings Center, som hjelper til med å utvikle etikk- og policyanbefalinger for de første kliniske forsøkene under et stipend fra National Institutes of Health.

“Å skynde seg inn i dyr-til-menneske-transplantasjoner uten denne informasjonen vil ikke være tilrådelig,” sa Maschke.

Operasjonen sist fredag ​​tok syv timer på Baltimore sykehus.

“Han innser omfanget av det som ble gjort, og han innser virkelig viktigheten av det,” sa David Bennett Jr. om sin far. “Han kunne ikke leve, eller han kunne vare en dag, eller han kunne vare et par dager. Jeg mener, vi er i det ukjente på dette tidspunktet.»

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.