CGTET 2022: Sjekk svarnøkkel og analyse her

0
161

Kvalifiseringstester for lærere inkludert CGTET har vært på vent siden i fjor. Representasjonsbilde/fil

Chhattisgarh Professional Examination Board har i dag, 9. januar 2022, gjennomført CG TET 2022-eksamenen. Chhattisgarh Teacher Eligibility Test (CG TET) 2022-eksamen ble gjennomført i form av to papirer – Paper I og Paper-II.

Den første avisa ble holdt fra kl. 9.30 til 12.15, mens den andre avhandlingen vil bli holdt fra kl. 14.00 til 16.45. Kandidater som var interessert i å undervise klassene 1-5 måtte møte på paper-I og de som var villige til å undervise klassene 6-8 måtte møte på paper II.

Les |Kerala SET 2022 konkluderer: Sjekk eksamensanalyse; forventet resultatdato

Siden den statlige kvalifikasjonsprøven var helt objektiv av natur, venter kandidater i spenning på CG TET 2022-svarnøkkelen. Slik at de kan beregne poengsummene sine umiddelbart i stedet for å vente på at den offisielle svarnøkkelen skal komme ut. Det offisielle utkastet forventes å bli utgitt snart, på det offisielle nettstedet vyapam.cgtet.gov.in.

CG TET 2022 svarnøkkel 

https://images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kandidater som ønsker å beregne CG TET 2022-resultatet kan referere til uoffisielle svarnøkler lastet opp på nettet av flere lærere. Disse svarnøklene er stort sett i form av videobaserte løsninger lastet opp på YouTube. I tillegg til å gi det riktige svaret for hvert spørsmål, vil disse videoene også gi korte forklaringer.

Når det gjelder Paper 1, kan kandidater henvise til svarnøkler levert av Abhyas Online Class, Dear Elev Teacher, VINAY STUDY CAN SMART CG UPDATE, og Ideal Pintu.

Tilsvarende, for Paper 2, kan kandidater referere til uoffisielle svarnøkler utgitt av CG VACANCY UPDATE, Eksamenstaler, VINAY STUDY CAN, To The Point og Dear Elev Teacher.

Les også |WB SET 2022-eksamen: Sjekk svarnøkkelen og neste trinn å følge

For å beregne den tentative CG TET 2022-poengsummen, må kandidatene ganske enkelt bestemme antall riktige svar, siden hvert spørsmål har 1 karakter. Det er imidlertid ingen negativ merking ved feil spørsmål. Så eksamenspoengsummen er lik antall riktige svar.

CG TET 2022 eksamensanalyse 

Totalt sett var CG TET 2022-eksamenen moderat med tanke på vanskelighetsgraden. Faktisk hadde begge papirene en ensartet blanding av enkle, moderate og vanskelige spørsmål. Så, hver kandidat ble forventet å bruke sin kunnskapsbase og analytiske tenkning for å løse oppgaven.

Når det gjelder Paper 1, dekket alle delene 30 spørsmål hver. Mens Språk 1 (Hindi) og miljøstudier var ganske enkle, var spørsmål knyttet til Språk 2, Matematikk og Barns utvikling & Pedagogikken var moderat. Et lignende mønster ble fulgt i papir 2. Dette kommer imidlertid ikke som en overraskelse, siden matematikkdelen alltid er en tøff nøtt å knekke. Selv seksjonen for barnepedagogikk testet en kandidats analytiske ferdigheter. Denne delen testet virkelig en kandidats problemløsningskapasitet, spesielt i klasseromskapasiteten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd