Analytiker: Bredden i USA:s inflation mest alarmerande

0
74

Det mest oroväckande i den amerikanska inflationen är hur brett pristrycket tycks vara. Det skriver analyshuset ING i en kommentar som Direkt tagit del av. I december landade USA:s KPI på 7 procent i årstakt – den högsta nivån som uppmätts sedan 1982. Även Commerzbank pekar ut bredden i inflationen och anser att det är dags för Fed att ta till verktygslådan. ”Federal Reserves räntehöjning rycker allt närmare”, skriver banken vidare. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.