Alles wat we weten over Android 13 “Tiramisu”

0
57
Goskova Tatiana/Shutterstock.com< /figuur>

Je wacht nog steeds tot de Android 12-update je telefoon bereikt, maar Google werkt al hard aan Android 13. Sterker nog, het bedrijf werkt zo hard aan 'Tiramisu' 8221; dat er al een heleboel aankomende veranderingen en functies zijn gelekt.

Dus, wat heeft Google in petto voor Android 13? Zal het nieuwe besturingssysteem overeenkomen met de waslijst met nieuwe functies en gekke thema-opties van Android 12, of is Android 13 meer een incrementele update? Hier is een snelle hint voor Android 13.

Inhoudsopgave

Wanneer wordt Android 13 gelanceerd?
Welke apparaten krijgen Android 13?
Nieuwe functies in Android 13
  Panlingual: kies de taal per app
  Postmeldingen: app-meldingen voor aanmelding
  TARE: batterijbeheer wordt intenser
   Media Tap-to-Transfer: wat, zoals HomePod Mini?
  Bluetooth LE Audio: EINDELIJK!
  Andere functies: klok op vergrendelscherm, QR-scannen en meer< br/>

Wanneer wordt Android 13 gelanceerd?

Justin Duino

We zullen pas later dit jaar een lanceringsdatum voor Android 13 hebben jaar. Maar op basis van eerdere releases verwachten we dat een stabiele versie van Android 13 naast de Pixel 7-smartphone wordt gelanceerd in het vierde kwartaal van 2022, weet je, tussen 1 oktober en 31 december. Google Pixel-apparaten krijgen de update waarschijnlijk als eerste en de meeste andere smartphonemerken zullen pas in 2023 updaten naar Android 13.

Dat gezegd hebbende, er is een lange weg naar een “stabiele” Android 13-release. We krijgen onze eerste echte blik op het besturingssysteem wanneer Google een Developer Preview lanceert. Google lanceerde de Android 12 Developer Preview in februari 2021, dus we gaan ervan uit dat de Android 13 Developer Preview in februari of maart van dit jaar zal verschijnen.

GERELATEERDGoogle Pixel Fold: alles wat we tot nu toe weten

De Android 13 Developer Preview wordt gevolgd door een Android 13 Beta-release. Historisch gezien lanceert Google deze vroege bèta's tijdens zijn I/O-conferentie in mei. Maar net als Developer Previews zijn vroege Android Beta-builds erg onstabiel en moeten ze worden vermeden door gewone gebruikers.

Zodra Google een aantal knikken in de Android 13 Beta heeft opgelost, zal het besturingssysteem 'Platform Stability' bereiken. Dit is een mooie manier om te zeggen dat het besturingssysteem bijna voltooid is en redelijk goed werkt. Android-bèta's bereiken meestal platformstabiliteit rond september of augustus, waarna telefoonfabrikanten de Android 13-bèta-update aan nieuwsgierige gebruikers kunnen aanbieden.

Welke apparaten zullen dat doen Android 13 downloaden?

Samsung

Vanwege de vraag van de klant verbinden de meeste grote smartphonemerken zich ertoe duidelijke updateschema's voor al hun apparaten te maken. Deze updateschema's maken het gemakkelijk om te weten welke telefoons Android 13 zullen krijgen. Google zegt dat de Pixel 4a bijvoorbeeld OS-updates krijgt tot 2023, zodat hij later dit jaar Android 13 zal gebruiken.

< p>Volgens het Pixel-updateschema van Google zullen de Pixel 4a en alle volgende apparaten Android 13 gebruiken. We weten echter niet zeker of Pixel 4- of Pixel 3a-apparaten de Android 13-update zullen krijgen, aangezien Google De updategarantie voor deze telefoons loopt af in respectievelijk mei en oktober 2022. (Android 13 zou in of na oktober kunnen verschijnen.)

De meeste Samsung Galaxy-apparaten krijgen drie jaar OS-updates, dus als je een apparaat in de S20- of S21-serie bezit, ben je klaar voor Android 13. Degenen die een Galaxy S10 bezitten zullen helaas achterblijven.

GERELATEERDDit is wanneer je Samsung Galaxy Android 12 krijgt

Het lijkt erop dat OnePlus een Android 13-update gaat uitrollen voor de OnePlus 7 en volgende vlaggenschiptoestellen. En hoewel LG geen telefoons meer maakt, garandeerde het onlangs voortdurende ondersteuning voor de LG Wing en LG Velvet.

Terwijl ik graag elke telefoon wil noemen die mogelijk de Android 13-update krijgt , Ik wil niet te ver afdwalen in de wereld van speculatie. Sommige merken verplichten zich gewoon niet om schema's bij te werken zoals ze zouden moeten! Hoe dan ook, het is tijd om te praten over enkele functies van Android 13.

Nieuwe functies in Android 13

Justin Duino

De Android 12-update introduceerde een nieuwe look en feel voor het Android-besturingssysteem, plus een hele reeks geweldige nieuwe functies. Helaas weten we nog steeds niet genoeg over de Android 13-update om de omvang en reikwijdte ervan volledig te begrijpen.

Maar we zijn wel op de hoogte van enkele nieuwe functies die Google momenteel test voor Android 13, en man, ik wil al jaren een aantal van deze functies. Laten we er dus naar toe springen. Houd er rekening mee dat deze functies nog niet zijn voltooid en mogelijk niet worden weergegeven in de Android 13-release.

Panlingual: taal kiezen per app

XDA-ontwikkelaars

Een tweetalig besturingssysteem? Google test een nieuwe functie genaamd “Panlingual” waarmee u talen per app kunt instellen, in plaats van een systeembrede taal in te stellen die van toepassing is op alle apps.

Sommige van uw meest gebruikte apps, zoals Google Maps, bieden nu al aangepaste taalinstellingen. Maar niemand wil door de instellingen van hun app spitten om de standaardtaal te wijzigen. Met Panlingual kunt u alles vanaf één plek doen; de instellingen van je telefoon, en het kan automatisch niet-ondersteunde talen toepassen op apps met behulp van de recent ontwikkelde Android 12 Translation API.

Bericht meldingen: Opt-In app-meldingen

Google

Waarom zijn app-meldingen zo verschrikkelijk? Ze zijn vervelend, ze verschijnen zonder toestemming, en ze zijn vaak moeilijk uit te schakelen (ik kijk naar jou, Doordash.) Google heeft enkele kleine verbeteringen aangebracht op dit front, maar Android 13 biedt misschien de oplossing waar we om hebben gevraagd.

Een nieuwe “POST_NOTIFICATIONS” runtime-toestemming kan ervoor zorgen dat alle app-meldingen worden aangemeld. Dat is het tegenovergestelde van hoe de dingen nu zijn ingesteld, en het is veel minder tijdrovend dan het uitschakelen van meldingen per app.

Helaas ben ik er niet 100% zeker van dat Google deze functie met Android 13 zal introduceren. We weten alleen dat het bedrijf een “POST_NOTIFICATIONS” runtime-toestemming voor Android.

TARE: batterijbeheer wordt intenser

Justin Duino

Batterijbeheer is een van de rare kleine obsessies van Google. Het bedrijf brengt zo nu en dan een telefoon uit met een waardeloze batterijduur, maar over het algemeen doet het bedrijf geweldig werk door efficiënte producten te bouwen en nieuwe hulpprogramma's voor batterijbeheer aan Android toe te voegen.

Maar de kenmerkende batterijbeheertool van Android 13 is een beetje raar. Het heet TARE of 'The Android Resource Economy'. Het is eigenlijk een tokensysteem, apps moeten tokens uitgeven om taken uit te voeren wanneer de batterij bijna leeg is, en als een app geen tokens meer heeft, kunnen er geen systeembronnen worden verspild. (Apps die actief in gebruik zijn, worden niet beïnvloed door TARE.)

Vroege lekken geven aan dat TARE zal werken via het JobScheduler- en AlarmManager-beleid. Het systeem klinkt ongelooflijk complex, dus wees niet verbaasd als het niet daadwerkelijk met Android 13 arriveert.

Media Tap-to-Transfer: wat, zoals HomePod Mini?

Google

< p>Onze vrienden bij XDA-Developers ontdekten een door Google gemaakte UI-demo voor Media TTT of “Media Tap-to-Transfer.” Details over deze tool zijn een beetje mager, maar het lijkt Android-gebruikers muziek en andere media tussen twee apparaten te laten overbrengen door ze tegen elkaar te tikken. Je weet wel, zoals de media-overdrachtfunctie van de HomePod Mini.

We weten niet zeker of Google deze functie zal inschakelen met NFC of UWB. Hoe dan ook, ik heb het gevoel dat Google het zal gebruiken om mediaoverdracht tussen smartphones en slimme luidsprekers mogelijk te maken.

Bluetooth LE Audio: EINDELIJK!

Justin Duino

Android 13 zou eindelijk Bluetooth LE Audio op smartphones kunnen introduceren. In de kern is Bluetooth LE Audio slechts een uitbreiding van het Bluetooth Low-Energy-protocol. Het is energiezuiniger dan gewone Bluetooth, dus het kan helpen om de levensduur van de batterij van je telefoon, draadloze luidsprekers en draadloze hoofdtelefoon te verlengen.

Maar dat is niet alles! Bluetooth LE Audio ontgrendelt een heleboel coole functies, waaronder de mogelijkheid om audio tegelijkertijd naar meerdere apparaten uit te zenden. Het kan ook de prestaties van Bluetooth-hoortoestellen verbeteren en het draadloze bereik van Bluetooth-apparaten drastisch vergroten.

Zoals je zou verwachten, werkt Bluetooth LE Audio met een lagere bitsnelheid dan de Bluetooth-protocollen die we gebruiken te gebruiken. Maar Bluetooth LE Audio is geen volledige vervanging voor traditionele Bluetooth-audio, en bovendien is het erg moeilijk om veranderingen in bitrate te horen op een goedkope draadloze hoofdtelefoon.

Andere functies: klok op vergrendelscherm, QR-scannen en meer

Google

Samen met de meldings-, taal- en batterijbesparende functies, kan Android 13 kleine wijzigingen bevatten in het vergrendelscherm en de navigatiebalk. Het kan ook een tool bevatten om het scannen van QR-codes gemakkelijker te maken.

Op het moment van schrijven schakelt de klok van het Android 12-vergrendelingsscherm automatisch tussen een "gestapelde" lay-out met twee regels en een meer traditionele "digitale klok" lay-out met één regel wanneer er veel meldingen op het scherm zijn. Met Android 13 kunt u de klok mogelijk dwingen om in de lay-out van uw keuze te blijven. (Dit kan verschillen tussen fabrikanten, die vaak hun eigen draai geven aan het Android-besturingssysteem.)

GERELATEERDAndroid 12L hints dat Google Face Unlock terug zou kunnen brengen voor Pixel

Android 13 zou je ook de Google Assistent-snelkoppeling kunnen laten uitschakelen die verschijnt wanneer je de “home” knop op uw onderste navigatiebalk. Het is een broodnodige verandering in op knoppen gebaseerde navigatie in Android, en het verbaast me dat het zo lang heeft geduurd voordat Google het probleem aanpakte.

O, en Google test enkele QR-codesnelkoppelingen. Android Police ontdekte dat Android 13 een QR-code-snelkoppeling kan bevatten in het menu Snelle instellingen, terwijl 9to5Mac een instelling voor het vergrendelscherm heeft gevonden waarmee je toegang hebt tot je QR-scanner zonder je telefoon te ontgrendelen.

Op basis van eerdere Android-releases, we verwachten dat de officiële lanceringsdatum van Android 13 ergens in het vierde kwartaal van 2022 zal uitkomen, dat is trouwens ergens tussen begin oktober en eind december.

Wij  #8217; we zullen dit artikel blijven bijwerken terwijl we wachten tot Android 13 arriveert. In de tussentijd raad ik je aan om deze pagina te bookmarken en je aan te melden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief.