Wat is Wordle en waarom speelt iedereen het?

0
77
fizkes/Shutterstock.com

Heb je de trend opgemerkt dat mensen rasterachtige emoji op Twitter plaatsen met de hashtag #wordle? Het is de laatste tijdverspiller die viraal is gegaan. Dit is waar het allemaal om draait en hoe je het ook kunt spelen.

Wordle is een dagelijks woordspel

Wordle is een dagelijks woordspel dat je uitnodigt om in slechts zes pogingen een woord van vijf letters te raden. Het is heel eenvoudig om mee te spelen als je eenmaal het idee hebt, en het feit dat het een keer per dag is, betekent dat je enthousiasme ervoor waarschijnlijk over een kwestie van weken of maanden zal worden getrokken, in plaats van dan een downloadbare game waarin je in een middag meer dan honderd levels kunt bemonsteren.

De game werkt op zowel desktop- als mobiele browsers, zonder dat je een app hoeft te downloaden. Ga gewoon naar de Wordle-website en kom elke dag terug voor de laatste versie.

< /p>

Eerst krijg je een leeg raster te zien, waarin je een woord typt en vervolgens op enter drukt. De letters veranderen om aan te geven of een van de letters op de juiste plaats staat (groen), in het woord maar op de verkeerde plaats (oranje), of helemaal niet in het woord (grijs).

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Dus als je eerste gok “FIRED” en de R wordt groen, de E wordt geel en de rest van de letters worden grijs, je kunt afleiden dat het laatste woord een R in het midden heeft, ergens een E heeft, maar geen F, I, of D. Vanaf hier kun je je schatting verfijnen, die je in de volgende rij typt.

Tips voor het spelen van Wordle

Iedereen heeft een andere benadering van hersenkrakers, en er is niet één strategie waarop u kunt leunen. De game werkt het beste als het je gevoel voor deductie stimuleert, waardoor je je hersens moet kraken voor woorden die een bepaalde reeks letters op specifieke posities gebruiken.

Advertentie

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar tips om mee te nemen. Als je een letter raadt en deze groen of oranje wordt, kan die letter meer dan eens in de puzzel voorkomen, dus het kan de moeite waard zijn om in gedachten te houden voor toekomstige gissingen. Sluit geen letters uit tenzij ze grijs worden.

Sommige spelers beginnen graag elke dag met een nieuw woord, anderen houden zich aan hetzelfde basiswoord dat veel klinkers en gewone letters bevat (zoals ARISE of TEARS) om toekomstige gissingen beter te verfijnen.

De belangrijkste afhaalmaaltijden is om geen van uw kansen te verspillen door letters te herhalen die grijs worden in eerdere gissingen. Je krijgt maar zes kansen, hoewel je altijd een tweede browser kunt opstarten of de incognitomodus kunt gebruiken.

GERELATEERD: Privé browsen inschakelen op elke webbrowser

GERELATEERD: Privé browsen inschakelen in elke webbrowser

strong>

U hoeft uw oplossing niet te delen op Twitter

Wanneer je een game van Wordle voltooit, word je uitgenodigd om te delen, wat waarschijnlijk de reden is waarom de game zo'n virale sensatie is geworden. Klik of tik op “Delen” en Wordle kopieert je oplossing naar het klembord, die je vervolgens in een Tweet kunt plakken (als je dat echt wilt) of welke methode dan ook voor delen.

Als je houdt van hersenkrakers en casual games die je in je browser kunt spelen, zul je waarschijnlijk dol zijn op onze verzameling verborgen games en Pasen eieren die je kunt vinden in Google Zoeken.

LEES VOLGENDE

  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › Wat is er nieuw in Chrome 97, nu beschikbaar
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Welke 8K-inhoud is daadwerkelijk beschikbaar?