Varun Gandhi tester positivt for Covid, oppfordrer EU til å gi kandidater, kampanjearbeidere boosterdose

0
74

BJP MP Varun Gandhi. (Fil)

BJP-leder Varun Gandhi kunngjorde søndag at han testet positivt for Covid-19 mens han kjempet for de kommende valgmeningsmålingene i Uttar Pradesh, og oppfordret på søndag valgkommisjonen til å utvide forhånds-boosterdosen til kandidater og politiske arbeidere.

“Etter å ha vært i Pilibhit i 3 dager, har jeg testet positivt for Covid med ganske sterke symptomer,” tvitret BJP-parlamentsmedlemmet søndag, og la til at valgkampen fant sted midt i den tredje bølgen av koronaviruspandemien.

“Valgkommisjonen bør utvide forsiktighetsdoser til kandidater og politiske arbeidere også,” skrev han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Gandhi er ikke den første politiske lederen som har blitt smittetav den dødelige sykdommen de siste ukene. Tidligere denne måneden kunngjorde Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal at han hadde testet positivt for Covid-19, midt i en virvelvind valgkamp i Punjab, Uttarakhand og Uttar Pradesh.

I mellomtiden kunngjorde unionens helseminister Bharati Pravin Pawar og MoS for innenrikssaker Nityanand Rai at de hadde testet positivt tidligere denne uken. Pawar og Rai uttalte at de isolerer seg og ba de som var i kontakt med dem om også å bli testet.

I mellomtiden fikk Gujarats statsminister for Narmada, Kalpasar og fiskeri, Jitubhai Chaudhari viruset for andre gang på ni måneder.

I går offentliggjorde valgkommisjonen tidsplanen for det kommende Forsamlingsmålinger i fem stater, som også kunngjør en rekke tiltak for å forhindre spredning av Covid.

Sjefsvalgkommissær Sushil Chandra kunngjorde et forbud mot roadshows og stevner frem til 15. januar midt i en økning i Covid-19-tilfeller og spredningen av Omicron-varianten. Kommisjonen besluttet også å forlenge avstemningstidspunktet med én time i alle valgkretser i forsamlingen unntatt i områder som er berørt av venstreekstremisme.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.