Världsbanken: Omikron kan hämma global tillväxt

0
71

Den globala tillväxten kan komma att ”bromsas markant” i år till följd av den omfattande spridningen av omikron. Det menar Världsbanken, enligt AFP. Det är främst bristen på arbetskraft och fler hack i leveranskedjan som kan komma att förvärras. Världsbankens chef, David Malpass, är mycket oroad över skadan pandemin åsamkar i fattigare länder. – Vi ser oroande vändningar till det sämre inom fattigdom, kost och hälsa. Jag är rädd att det kommer orsaka permanenta skador på utvecklingen, säger han till AFP. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.