Tesla's volledige prijs voor zelfrijdende modus gaat omhoog, mogelijk meer prijsstijgingen

0
31
Tesla

Tesla CEO Elon Musk heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf de prijs van zijn 'volledig zelfrijdende' auto opnieuw verhoogt. (FSD) software met nog eens $ 2.000 in de Verenigde Staten. Aanvankelijk zou de software $ 8.000 kosten, daarna $ 10.000, en nu tweette Musk dat de nieuwe prijs vanaf 17 januari 2022 $ 12.000 zal zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Tesla de prijs van zijn FSD-software verhoogt, die overigens niet volledig zelfrijdend is. Momenteel zijn er in de Verenigde Staten geen auto's te koop die volledig zelfstandig rijden. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze verhoging alleen voor de Amerikaanse markt is, en Musk bevestigde ook dat het abonnement van $ 199 per maand voor toegang tot de FSD-bèta op een later tijdstip ook een boost zou krijgen.

Tesla begon in 2020 voor het eerst met het testen van zijn volledige zelfrijdende software, die naar verwachting slechts $ 8.000 zou kosten. Vervolgens opende het bedrijf in september vorig jaar bètatoegang voor eigenaren voor chauffeurs met een goede “veiligheidsscore” dat is te vertrouwen. Veel Tesla-bezitters hebben echter de software bedrogen, toegang gekregen tot de volledige zelfrijdende bèta en genieten van alles wat het te bieden heeft.

Tesla

We hadden allemaal een prijsverhoging verwacht, en deze won waarschijnlijk’ t zijn de laatste prijsstijging voordat de software als optie arriveert voor alle Tesla-bezitters. CEO Elon Musk heeft eerder gezegd dat de prijs zou stijgen naarmate het bedrijf nieuwe functies introduceert en de software verbetert. Aangezien FSD auto's echter niet volledig zelf laat rijden, hebben veel eigenaren en analisten Tesla bekritiseerd vanwege de software en het hoge prijskaartje.

Tot slot kondigde Elon Musk ook aan dat een nieuwe De volledige zelfrijdende versie 10.9-update zou ergens midden januari moeten verschijnen met opwindende nieuwe functies, gevolgd door een nog belangrijkere FSD 11-update volgende maand. Dus het hogere prijskaartje kan logisch zijn als we eenmaal zien wat het bedrijf in petto heeft, maar we zullen moeten afwachten.

via Electrek