Svensk teknik användes i historiska transplantationen

0
110

För första gången har ett grishjärta transplanterats till en människa. Ingreppet genomfördes i slutet av förra veckan i Maryland och var den sista möjligheten att rädda patienten, en 57-årig man. Svenska Xvivo hade ett finger med i spelet – grishjärtat förvarades i börsbolagets perfusionsmaskin inför transplantationen, enligt ett pressmeddelande från sjukhuset. – Utan Xvivos nya hjärtteknologi hade denna transplantation aldrig hänt, och jag är tacksam för allt stöd vi har fått, säger kirurgen Muhammad Mohiuddin enligt ett pressmeddelande från bolaget. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.