Stockholm studsar uppåt – Sinch och Evolution i topp

0
132

Stockholmsbörsen studsar uppåt på tisdagen efter gårdagens branta fall. De ledande indexen står som följer i öppningen:

• OMXSPI: +1,1 %
• OMXS30: +0,9 %

Återhämtningen speglar gårdagens rörelser på Wall Street där de ledande indexen stängde runt nollan efter starka lyft i sluthandeln. Storbolagsindexet toppas av Sinch och Evolution som lyfter 7 respektive 5 procent efter färska köprekar från Goldman Sachs och Citigroup. Storbankerna, som varit senaste tidens vinnare i takt med stigande långräntor, ligger i botten. Handelsbanken backar mest med nedgång på 0,9 procent. Fastighetsbolaget Castellum meddelade på måndagskvällen att Biljana Pehrsson kommer att lämna vd-posten. Hon ersätts av Rutger Arnhult som i och med tillträdet på vd-posten lämnar som styrelseordförande. Aktien tappar nära 1 procent efter turbulensen. Nokia stiger över 3 procent efter att ha höjt sin prognos för den jämförbara rörelsemarginalen 2021. Xvivos hjärtteknologi var med och bevarade det grishjärta som den 7 januari transplanterades in i en människa, enligt ett pressmeddelande. Aktien rusar nära 10 procent. New York-börserna i går
S&P 500: −0,1 %
Nasdaq: +0,1 %
Dow Jones: −0,5 %