NVIDIA lanceert 12 GB RTX 3080, maar veel succes met het krijgen van een

0
73
Michael Vi/Shutterstock.com< /figuur>

NVIDIA heeft een nieuw RTX 3080-model aangekondigd met 12 GB geheugen. De nieuwe GPU wordt vandaag gelanceerd via NVIDIA's partners, maar zoals alle GPU's zal deze bijna onmogelijk te vinden zijn.

GERELATEERDNVIDIA's RTX 3000-serie GPU's: hier is wat er nieuw is

De belangrijkste upgrade tussen de nieuwe RTX 3080 en het origineel is het extra geheugen van 2 GB, maar het heeft ook 8960 CUDA-kernen, wat een stijging van bijna 3% is. Dat zou je over het algemeen wat extra spelprestaties moeten opleveren, hoewel het niet genoeg zal zijn om de beelden van je games volledig te veranderen.

Volgens NVIDIA trekt de nieuwe kaart 30 watt extra vermogen over het origineel, maar je zou het nog steeds moeten kunnen gebruiken met een 750W-voeding.

Al het andere aan de nieuwe GPU is hetzelfde. Het beschikt nog steeds over een 1,71 GHz Boost Clock en hetzelfde type GDDR6X-geheugen. Maar als je op zoek bent naar wat meer geheugen en kracht, maar niet naar een 3080 TI of een 3090 wilt springen, is dit een kaart die het bekijken waard is, ervan uitgaande dat je er een kunt vinden.

De prijs van RTX 3080 12GB is nog niet beschikbaar, en het kan allemaal over de prijs gaan, aangezien NVIDIA niet degene is die de prijzen bepaalt. In plaats daarvan zullen zijn bestuurspartners bepalen hoeveel de GPU's kosten, en op basis van de manier waarop die markt is, zal het waarschijnlijk veel meer kosten dan zou moeten. En zelfs dan zal het waarschijnlijk enkele minuten nadat het in de uitverkoop is uitverkocht zijn, omdat de vraag naar GPU's absurd is.

GERELATEERD: Waarom is het zo moeilijk een grafische kaart kopen in 2021?

LEES VOLGENDE

  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer moet controleren