Medlemmer av den globale indiske diasporaen krever arrestasjon av de ansvarlige for “folkemords hatefulle ytringer” ved Haridwar-konklavet

0
84

Dasna Devi-templets overprest Yati Narsinghanand Saraswati (Twitter- @NarsinghVani)

Medlemmer av den globale indiske diasporaen og borgere i mange land har gitt uttrykk for bekymring over påståtte provoserende og provoserende taler mot Muslimer under et arrangement i Haridwar og krevde umiddelbar arrestasjon av de ansvarlige for det de kalte «folkemordshatprat» ved konklavet.

“Diasporagrupper over hele Sør-Afrika, Australia, USA, Storbritannia, Nederland , Tyskland, Skottland, Finland og New Zealand, som representerer hinduistiske, muslimske, sikhiske og kristne samfunn, uttrykte raseri på Twitter” over de provoserende talene på Haridwar Dharam Sansad som ble holdt i forrige måned, heter det i en felles uttalelse utstedt av en gruppe på 28 organisasjoner.

Les også |Haridwar hatefulle ytringer: Yati Narsinghanand blant ytterligere 2 siktede navngitt i FIR

Uttalelsen kritiserte også regjeringen for dens manglende arrestasjon av de ansvarlige for «folkemords hatefulle ytringer ved Haridwar Dharam Sansad».

https: //images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Den vanlige oppfordringen til den globale indiske diasporaen som startet den globale aksjonen var om umiddelbar arrestasjon av Yati Narsinghanand og Dharma Sansad-talerne,” det lagt til.

Organisasjonene som signerte erklæringen inkluderer hinduer for menneskerettigheter, verden over; International Council of Indian Muslims, Worldwide; India-alliansen, Europa; Stichting London Story, Europa; Dalit Solidaritetsforum, USA; Federation of Indian American Christian Organizations, USA; Indian American Muslim Council, USA; India Solidaritet Tyskland, Tyskland; The Humanism Project, Australia; Poetic Justice Foundation, Canada og South Asia Solidarity Group, Storbritannia blant andre.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Dharma Sansad ble holdt i Haridwar fra 17. til 20. desember, og ble organisert av Yati Narasimhanand Giri fra Juna Akhada, som allerede er under politiets skanner for å ha fremsatt hatefulle ytringer og oppfordret til vold mot muslimer.

Under arrangementet holdt flere foredragsholdere angivelig provoserende og provoserende taler, og ba om å drepe mennesker fra minoritetssamfunnet.

To FIR-er har blitt anmeldt mot 15 personer i saken, inkludert Waseem Rizvi som endret navn. til Jitendra Narayan Tyagi etter å ha konvertert til hinduisme nylig og arrangør av Sansad Yati Narasimhanand, overpresten til Dasna-tempelet i Ghaziabad.

< /p>

Et spesialetterforskningsteam på fem personer er satt sammen for å se på saken. “Vi har opprettet en SIT. Den vil utføre en sonde. Hvis solid bevis mot de involverte blir funnet, vil passende tiltak bli iverksatt,” Garhwal DIG KS Nagnyal hadde sagt.

Flere opposisjonsledere, inkludert de fra kongressen og Trinamool-kongressen, har fordømt det de sa var et “konklave for hatytringer” og ba om strenge tiltak mot de involverte.

I tillegg har pensjonerte politifolk, inkludert tidligere generaldirektorater i Uttar Pradesh og Haryana, skrevet til sjefsminister Pushkar Singh Dhami og beskrevet Sansad som en skamplett på Uttarakhand’ sin lange tradisjon med fredelig sameksistens mellom forskjellige religioner.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.