Hvordan Gurgaon drosjesjåfør hjalp til med å arrestere spedbarnshandlere

0
77

Gurgaon-politiet kunngjorde en belønning på 25 000 Rs til Umesh for hans innsats som førte til arrestasjonen av tre personer. (Representativt bilde)

På fredag ​​kl. 18.00, da Umesh Lohiya, en drosjesjåfør, hentet tre personer fra Dhaula Kuan for å slippe dem til Gurgaon, hadde han ingen anelse om at han fraktet en gjeng som angivelig var involvert i handel med spedbarn. En rekke hendelser under turen bekreftet hans mistanke, og fikk ham til å varsle politiet.

Lørdag annonserte Gurgaon-politiet en belønning på 25 000 Rs til Umesh for hans innsats som førte til arrestasjonen av tre personer. To spedbarn, i alderen 20-25 dager, ble reddet.

Les også |Gurgaon drosjesjåfør hjelper til med å buste en mellomstatlig babyhandelsgjeng, tre arrestert

Umesh sa: «På veien fikk de stadig flere oppringninger. Jeg kunne overhøre noen ord… 'hvor mange barn? To… Rs 3 lakh… avtale… Alwar’. På en annen samtale insisterte en av kvinnene, som bar et spedbarn, på at de ville ha 3 lakh for avtalen og ikke 2,5 lakh, og truet med å si opp.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Han sa i nærheten av Mahipalpur, at de spurte ham om han ville ta dem med til Alwar: «Da jeg sa at det ville koste 3000 Rs, tilbød de mer — Rs 4000… Ved to anledninger, i Delhi og Kherki Daula, lot de meg ikke stoppe for CNG og tilbød til og med å betale for bensin hvis jeg kjørte fort… Det virket som om de hadde det travelt, men jeg tenkte ikke så mye på det.»

På Manesar ba en av de siktede ham om å stoppe for å kjøpe melk til spedbarnene, som hadde grått.

“Der fikk de en ny telefon, og tiltalte sa at avtalen var avbrutt. De spurte meg om jeg ville ta dem med tilbake til Raghubir Nagar, Delhi. Mine mistanker ble bekreftet. Jeg var enig og bestemte meg for å informere politiet. Jeg hadde nylig møtt SHO ved DLF Fase 3 politistasjon for et møte, og han hadde bedt meg om å rapportere mistenkelig aktivitet i vår daglige virksomhet,” sa Umesh.

Han la til at da de var i nærheten av IFFCO Chowk, kom han med en unnskyldning og parkerte bilen for å svare på naturens kall. «Jeg gikk noen meter og ringte en venn, som hadde SHOs kontakt. SHO ba meg kjøre til Shankar Chowk, hvor politiet hadde satt opp en barrikade. Der stoppet en politimann oss og satte seg i bilen. Han fortalte de tiltalte at siden de ikke hadde på seg masker, ble de ført til stasjonen for en samtale. Det var en risiko hvis mistanken min var feil, men jeg måtte ta det med tanke på barnas sikkerhet, sa han.

< /p>

Manoj Kumar, SHO, DLF fase 3 politistasjon, sa: “Vi hadde nylig holdt et møte med drosjesjåfører i området, som har mange kundesentre og MNCer, og ba dem rapportere enhver slik mistenkelig aktivitet. Fredag ​​rapporterte denne sjåføren at han mistenkte at passasjerene hans var involvert i menneskehandel. Vi ba ham kjøre mot Moulsari Avenue og fortelle passasjerene at han måtte ta en omvei for å løpe et lite ærend. De siktede ble deretter avhørt og tatt i varetekt.»

Politiet sa søndag at de hadde arrestert ytterligere to personer for deres påståtte involvering i racketen. Fem personer, inkludert fire kvinner, har blitt arrestert så langt.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste bynyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.