Hoe spamteksten van onbekende afzenders op iPhone te verbergen

0
98

Ben je het zat om eindeloze spam-sms-berichten op je iPhone te krijgen? U kunt de meeste spamberichten in de Berichten-app verbergen en dempen door onbekende afzenders in hun eigen groep te filteren. Zo stelt u het in.

Inhoudsopgave

Begrijpen ” Onbekende afzenders”
Onbekende afzenders filteren in berichten op iPhone
Onbekende afzenders in berichten zien en beheren
Meldingen van onbekende afzenders dempen

'Onbekende afzenders' begrijpen

In de context van de Berichten-app van Apple is een onbekende afzender iemand die je sms't die niet in je contactenlijst staat. Je contactenlijst is een speciaal adresboek dat je kunt zien of bewerken vanuit de telefoon- of contacten-app op je apparaat.

Met Apple kun je inkomende sms-berichten die van onbekende nummers komen, filteren en categoriseren. 8217; zie hieronder. Als je niet wilt dat iemand wordt weergegeven als een onbekende afzender, moet je zijn of haar contactpersoon toevoegen aan je lijst met contactpersonen.

GERELATEERD: Een nieuw contact toevoegen aan iPhone

Onbekende afzenders filteren in berichten op iPhone

Om te beginnen met het filteren van sms-berichten van onbekende nummers, open je Instellingen door op het tandwielpictogram te tikken.

Tik in Instellingen op “Berichten.”

Scroll in Berichten naar beneden totdat u de “Berichtenfiltering” sectie. Zet de schakelaar naast “Filter onbekende afzenders” om het in te schakelen.

Advertentie

Sluit daarna Instellingen. Vanaf nu, wanneer je sms-berichten ontvangt van nummers die niet in je contactenlijst staan, zal de Berichten-app ze automatisch sorteren in “Bekend” en “Onbekend” categorieën.

Onbekende afzenders in berichten zien en beheren

Om de berichten van onbekende afzenders te zien, opent u de Berichten-app en navigeert u naar het hoofdscherm (druk indien nodig op de link Terug in de linkerbovenhoek) en tikt u vervolgens op “Onbekende afzenders.”

< p>

Als u een nummer wilt wijzigen van een ;onbekend” afzender naar een “bekende” afzender, tikt u op hun bericht in de “Onbekende afzenders” lijst en tik vervolgens op hun nummer bovenaan in het midden van het scherm.

Tik in het venster dat verschijnt op de “Info” knop.

Tik in het Info-venster op &#8220 ;Nieuwe contactpersoon maken” of “Toevoegen aan bestaande contactpersoon” en volg de stappen die op het scherm worden getoond.

Zodra u voeg het nummer toe aan je contactenlijst, ze worden niet langer gefilterd in de "Onbekende afzender" categorie.

Advertentie

Als je berichten van de afzender permanent wilt blokkeren, tik je op een van hun berichten in de “Onbekende afzenders” lijst en tik vervolgens op hun nummer bovenaan het scherm. Tik in het venster dat verschijnt op “Info.” Tik op het infoblad op “Blokkeer deze beller.”

Vanaf nu zie je geen sms-berichten meer van dat nummer, zelfs niet in de lijst met onbekende afzenders.

GERELATEERD: Sms-berichten van een bepaald nummer op een iPhone blokkeren

Meldingen van onbekend dempen Afzenders

Zelfs als u “Filter onbekende afzenders” ingeschakeld, zal Berichten u soms nog steeds waarschuwen met een melding wanneer u een sms ontvangt van een onbekende bron. Als je dat wilt uitschakelen, kun je een speciale optie wijzigen in Instellingen.

Open eerst iPhone-instellingen en navigeer vervolgens naar Meldingen > Berichten > Pas meldingen aan. Zet de schakelaar naast “Onbekende afzenders” naar de uit-positie.

Verlaat vervolgens Instellingen door terug te keren naar uw startscherm of een andere app. Vanaf nu zal je iPhone, wanneer je een sms ontvangt van een onbekend nummer, geen melding meer weergeven of een geluid afspelen. Eindelijk vrede!

GERELATEERD: Meldingen op je iPhone of iPad uitschakelen

LEES VOLGENDE

  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten