Google is niet blij met groene tekstberichten

0
77
oasisamuel/Shutterstock.com

iMessage en die vervelende groene teksten behoren tot de belangrijkste dingen die mensen opgesloten houden in het ecosysteem van Apple (hoewel het een behoorlijk mooi ecosysteem is). Zoals je zou verwachten, is Google hier niet blij mee als de belangrijkste concurrent van Apple, en het heeft zijn zorgen geuit.

GERELATEERDNieuwe studie zegt dat 87% van de Amerikaanse tieners een iPhone heeft

The Wall Street Journal schreef onlangs over Apple's iMessage-dominantie, specifiek gerelateerd aan jonge mensen. Die demografie lijkt vooral afkerig van groene tekstballonnen, wat logisch is, aangezien een schrikbarend hoog aantal Amerikaanse tieners de smartphones van Apple gebruiken. Het WSJ-artikel lijkt Google ertoe aan te zetten na te denken over hoe Apple iMessage gebruikt om mensen op te sluiten.

“iMessage mag niet profiteren van pesten,” het Android-team heeft onlangs getweet. “Sms'en zou ons samen moeten brengen, en de oplossing bestaat. Laten we dit als één branche oplossen.”

Natuurlijk zegt Google niet dat het iMessage op Android wil, ook al biedt iMessage veel waardevolle functies, waaronder end-to -einde encryptie. In plaats daarvan wil Google dat Apple RCS ondersteunt in iMessage.

“We vragen Apple niet om iMessage beschikbaar te maken op Android,” Hiroshi Lockheimer, senior vice-president van Google, heeft getweet. “We vragen Apple om de industriestandaard voor moderne berichtenuitwisseling (RCS) in iMessage te ondersteunen, net zoals ze de oudere SMS-/MMS-standaarden ondersteunen.”

De argumenten van Google zijn niet ongegrond, aangezien het bedrijf erop wijst dat sms lang niet zo veilig is, en gebruikers opdringen doet mensen met iPhones evenveel pijn als Android-gebruikers. Google wil dat Apple RCS gebruikt, maar dat zal waarschijnlijk niet snel gebeuren.

Natuurlijk is dit voor veel mensen geen probleem, vooral in delen van de wereld buiten Noord-Amerika , waar diensten zoals WhatsApp, Telegram en andere berichten-apps veel populairder zijn. Toch is dit een strijd tussen megabedrijven die vooral smartphonegebruikers treft, en dat is verre van ideaal.

GERELATEERD: Hoe u uw vrienden kunt overtuigen om over te schakelen op Messaging-apps

LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten