Flyselskaper strander passasjerer som festet på fly uten masker

0
92

Skjermer viser flyinformasjon mens Covid-19-pandemien fortsetter på den internasjonale flyplassen i Cancun, representativt 2. januar, Mexico, bilde <023. strong>Skrevet av Maria Cramer

Det ble promotert som en nyttårsaften-feiring i Cancún, Mexico – en seks-netters tur som inkluderte fester med åpne barer og en dag med utforsking av Tulum, et populært turistmål på Yucatán-halvøya kjent for sine gamle ruiner og det turkise vannet. strendene.

Det skulle begynne med et privatchartert fly fra Montreal hvor gjestene – en samling av kanadiske sosiale medier-påvirkere, reality-TV-personligheter og andre – ville bli underholdt av en DJ på flyturen til Mexico.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Men turen har blitt til en fiasko, med flyselskaper som skyr gruppen og strander mange av medlemmene og kanadiske myndigheter som lover å undersøke etter videoer av passasjerene dukket opp på sosiale medier som viser dem hånende mot Canadas Covid-19-restriksjoner.

I videoene, passasjerer sees danse og hoppe i gangene, rope uten masker og passere rundt flasker med alkohol. En kvinne kan sees damper i hytta. En annen passasjer, med masken hengende under haken, roper til sine medreisende over porttelefonen i kabinen om å sette seg ned og deretter “for å holde energien oppe.”

“La oss høre litt støy, velkommen til 111 Private Club!” sier den samme passasjeren i en video, og refererer til en nettgruppe beskrevet som “bare invitasjoner” som ble grunnlagt av James William Awad, en musiker og selvskreven gründer som organiserte turen. Passasjerene, mange av dem uten masker, roper tilbake i godkjenning.

Omtrent 27 av de 130 passasjerene på flyet er tilbake i Canada, sa landets helseminister, Jean-Yves Duclos, til journalister fredag.

Les også |USA er åpen når Canada stenger. Forskjellen? Deres helsevesen

“De ble alle stoppet og avhørt ved grensen,” sa han, og la til at de ble testet for Covid og spurte om deres vaksinasjonsbevis og karanteneplaner.

Mange passasjerer forble tilsynelatende strandet i Mexico etter kl. minst tre flyselskaper sa at de ikke ville fly dem tilbake.

“Den private 111-klubben jobber utrettelig for å få alle trygt hjem så raskt vi kan,” sa Awad i en uttalelse som ble lagt ut torsdag på en personlig blogg. “Jeg forstår hvorfor mange medborgere er opprørt over den nåværende situasjonen,” sa han tidligere i uttalelsen. «Som en som liker å bringe mennesker sammen, forpliktet jeg meg til å arrangere et privat og trygt arrangement i Cancún med gruppen min fra den private 111-klubben.»

Transport Canada, landets transportmyndighet, sa at de undersøker oppførselen til passasjerene, som kan få bøter på opptil $5 000 for brudd på Canadas Covid-restriksjoner, som forbyr passasjerer å reise uten masker.

Les også |Air Canada, reiseselskap bedt om å refundere beboeren for delvis refusjon

Statsminister Justin Trudeau kalte oppførselen som ble sett på flyet “et slag i ansiktet” til folk som har overholdt Covid-restriksjonene på fly og hjemme.

“Jeg tror, ​​som alle kanadiere som har sett disse videoene, jeg er ekstremt frustrert,” sa han. “Vi vet hvor hardt folk har jobbet for å holde seg trygge, begrense familiesammenkomstene sine i julen, bruke masker, vaksinere seg, gjøre alle de riktige tingene.”

Sunwing Airlines, som fløy gruppen til Cancún 30. desember, sa at de kansellerte returflyvningen til Canada etter at en intern undersøkelse fant at passasjerene «utviste uregjerlig oppførsel og ikke respekterte luftfarts- eller folkehelseforskrifter».

< p>“Vår beslutning om å kansellere returflyvningen var basert på gruppens nektet å godta alle vilkår og sikkerhetsteamets vurdering av at manglende overholdelse vil være sannsynlig basert på deres tidligere forstyrrende oppførsel ombord,” sa selskapet i en uttalelse fredag.

Les også |Canada utvider hjelpeprogrammer for å bekjempe Omicron, sier verre ennå

Awad sa i sin uttalelse at han hadde gått med på “alle krav” fra flyselskapet, men hadde protestert mot Sunwings avslag på å tilby måltider under den fem timer lange returflyvningen. Han skrev senere på Twitter at det ikke var snakk om måltider, og at han “bare hadde bedt Sunwing om å prøve å gjøre noe med det.”

I sin uttalelse utdypet ikke Sunwing hvordan flybesetningen svarte på passasjerene eller om kapteinen var klar over hva som skjedde under flyturen til Mexico.

Air Canada sa at de nektet flyvninger til 19 personer som var knyttet til gruppen, ifølge CTV News.

“I den grad vi kan identifisere passasjerene som var en del av gruppen, nekter vi ombordstigning for å sikre sikkerheten til andre passasjerer og våre mannskaper», sa Air Canada.

Air Transat, et annet kanadisk flyselskap, sa på Twitter at det nektet å ta passasjerene hjem etter at de prøvde å bestille en flyreise gjennom flyselskap.

“Vi bekrefter at de vil bli nektet ombordstigning basert på våre juridiske og regulatoriske forpliktelser for å sikre sikkerheten til både våre passasjerer og mannskap, som er vår høyeste prioritet,” Air Transat sa.

Passasjerene som fortrengte gangene kompromitterte flyvertinnenes evne til å bevege seg gjennom kabinen og hjelpe alle som kunne ha blitt skadet eller trengte legehjelp, sa Mark Millam, visepresident for tekniske programmer for Flight Safety Foundation, som gir sikkerhetsretningslinjer for luftfarten. og romfartsindustrien.

Hadde plutselig turbulens truffet flyet, kunne passasjerene som sto i gangene ha blitt alvorlig skadet, sa Millam. “Flyet var ikke designet for å være et dansegulv,” sa han.

I sin uttalelse sa Awad at turen var det første reisearrangementet planlagt av 111 Private Club, som han beskrev som “en drøm og en visjon.”

Han la til: “Jeg har lært betydelig, og jeg Jeg lærer fortsatt av denne erfaringen.»

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i The New York Times.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.