Flyselskaper står overfor et fall i etterspørselen, IndiGo gir avkall på billettbytte

0
77

I følge data fra departementet for sivil luftfart har antall innenlandske flypassasjerer vært vitne til et fall siden de siste to ukene da Covid-tilfellene begynte å øke og forskjellige stater begynte å innføre restriksjoner. (Ekspressbilde av Jasbir Malhi)

DEN SISTE økningen i Covid-tilfeller har ført til en nedgang i etterspørselen etter flyreiser, og tvunget flyselskapene til å omarbeide sine innenlandske rutetider – og til og med kansellere flyreiser.

Søndag, landets største flyselskap IndiGo kunngjorde tilbaketrekking av 20 prosent av sine ruteflypå grunn av redusert etterspørsel. Fullserviceoperatør Vistara sa at den justerer kapasiteten i takt med endret etterspørsel. Og en Air India-tjenestemann sa at noen flyvninger på ruter med flere daglige tjenester blir slått sammen basert på belastningsfaktoren.

IndiGo sa også at de tilbyr «gratis endringer for alle nye og eksisterende bestillinger» som består av til 31. januar for flyreiser frem til 31. mars.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I følge data fra departementet for sivil luftfart har antall innenlandske flypassasjerer vært vitne til en nedgang siden for to uker siden da Covid-tilfellene begynte å øke og forskjellige stater begynte å innføre restriksjoner.

Forklart |Hva endringene i Indias internasjonale flyregler betyr for reisende

8. januar logget departementet 2,41 lakh flypassasjerer, ned fra 3,85 lakh 26. desember.
Når det gjelder belastningsgrad, som er representativ for etterspørselen, rapporterte IndiGo 65,8 prosent 8. januar — i gjennomsnitt ble over 34 av hver 100 seter usolgte. Lavpris-rivalene SpiceJet og GoFirst rapporterte belastningsfaktorer på henholdsvis 68,5 prosent og 62,8 prosent.

Air Indias kabinfaktor på lørdag var 67,4 prosent, mens de for Vistara og AirAsia India var 53,6 prosent. prosent og 59,6 prosent, henholdsvis.

Must Read |Hong Kong forbyr flyreiser fra India, 7 andre land frem til 21. januar på grunn av Omicron

“På grunn av det økende antallet Omicron-infeksjoner, endrer et stort antall IndiGo-kunder reiseplanene sine. Som svar på kundenes behov gir IndiGo avkall på endringsgebyrer og tilbyr gratis endringer for alle nye og eksisterende bestillinger gjort frem til 31. januar, for flyreiser frem til 31. mars 2022,” sa IndiGo i en uttalelse.

“Med den reduserte etterspørselen vil vi også selektivt trekke noen av våre flyvninger ut av drift … Vi forventer at rundt 20 prosent av våre nåværende planlagte operasjoner vil bli trukket ut av drift,” heter det.

En talsperson for Vistara sa: “Vi observerer en nedgang i etterspørselen etter flyreiser på grunn av den plutselige økningen i antall Covid-19-tilfeller og reiserestriksjoner/karantenekrav pålagt av forskjellige stater. Hos Vistara følger vi situasjonen nøye og tilpasser kapasiteten til etterspørselen. Vi prøver også å minimere ulempene for kundene våre ved å tilby dem ulike alternativer, for eksempel omplanlegging eller refusjon osv.»

I følge en toppleder hos et lavprisflyselskap betyr ubrukt kapasitet at flyselskapene vil pådra seg kostnadene ved å fly halvtomme fly i tillegg til at prisdynamikken deres blir påvirket. «Det er ikke snakk om å opprettholde kapasiteten på et dempet etterspørselsnivå. Å redusere kapasiteten vil også gi litt rom for å justere prisene slik at lønnsomheten ikke påvirkes like mye,” sa lederen.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.