FightCamp vs Liteboxer: welk bokssysteem voor thuis wint de strijd?

0
317
Liteboxer/FightCamp

In een hoek hebben we de FightCamp, een vrijstaande bokszak die je een beproefde introductie geeft tot de basisprincipes van boksen en kickboksen. In de andere hoek staat de Liteboxer, een gamified, feestelijke boksmachine. Welke komt er als beste uit?

Beide opties voor thuis boksen zijn fantastische investeringen, daar bestaat geen twijfel over. Maar afhankelijk van je trainingsvoorkeuren, kan het zijn dat de FightCamp een betere optie voor je is dan de Liteboxer, of omgekeerd.

Ik heb persoonlijk zowel de FightCamp als de Liteboxer getest, dus voel je vrij om die volledige beoordelingen te bekijken als je meer wilt weten over beide systemen. Maar dit wordt meer een vergelijking van de voor- en nadelen van elk thuisboxsysteem, en een blik op hoe je kunt beslissen welke geschikt is voor jou en je trainingsbehoeften.

Inhoudsopgave

Prijs: ze zijn allebei duur
Installatie & Ruimte: hoeveel ruimte heb je?
Ervaring: hoe voelde het om op elke machine te trainen?
De app-ervaring: vergelijkbaar met wat je zou verwachten
De trainingen: hoeveel Is er variatie?
Gamification: kijk hoe je motivatie om te trainen omhoog schiet
Conclusie: welk bokssysteem voor thuis is geschikt voor jou?

Prijs: ze zijn allebei duur

Hoewel het FightCamp-systeem goedkoper is dan het Liteboxer-systeem, is het toch een dure investering. Als het echter om het maandelijkse abonnement gaat, is Liteboxer ongeveer $ 10 goedkoper.

Voor een FightCamp Personal-pakket geef je $ 1.219 uit om een ​​paar bokshandschoenen, quick wraps, slimme punch-trackers, een vrijstaande bokszak en een zakring te krijgen om hem op zijn plaats te houden terwijl je aan het sporten bent. Het bedrijf geeft u de mogelijkheid om dit vooraf te betalen of in maandelijkse betalingen met Affirm. Dan is de vereiste maandelijkse lidmaatschapsbijdrage om in-app-workouts bij te houden $ 39 per maand.

Als je de zware rubberen matten wilt, moet je springen voor het FightCamp Tribe-pakket, dat kost $ 1.395. Naast de verstelbare zware mat van 8 bij 4 voet, wordt het Tribe-pakket ook geleverd met een extra paar bokshandschoenen en quick wraps, evenals een paar bokshandschoenen voor kinderen.

< p>Het starterspakket van Liteboxer kost je $ 1.695, maar net als bij het bovenstaande FightCamp-systeem kun je het via Affirm financieren in maandelijkse betalingen. Je krijgt natuurlijk de boksmachine, evenals een paar handschoenen, boksomslagen en een maand gratis Liteboxer's maandelijks lidmaatschap. Na die gratis maand moet je $ 29,99 per maand betalen om op de hoogte te blijven van nieuwe trainingen en punchtracks.

Liteboxer heeft ook een nieuw Wall Mount Starter-pakket dat $ 1.495 kost en niet zoveel ruimte in beslag neemt in je huis. Ik heb dit pakket echter niet persoonlijk uitgeprobeerd, dus voor de doeleinden van dit artikel zal ik de FightCamp Personal en de Liteboxer Traditional Starter vergelijken.

Instellen & Ruimte: hoeveel ruimte heb je?

Bij alle omvangrijke fitnessapparatuur voor thuis is het belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte u in uw huis heeft om mee te werken. Zorg ervoor dat u het gebied meet waarin u denkt dat u uw apparatuur zou plaatsen om haken en ogen te voorkomen nadat deze al naar uw huis is verzonden. En als je eenmaal je systeem hebt, hoe gemakkelijk is het dan om in te stellen?

Sarah Chaney

FightCamp's systeem past in elke ruimte van minimaal 60 bij 60 cm. Natuurlijk wil je extra ruimte voor jezelf overlaten, zodat je stoten, kicks en squats en andere core-workouts kunt doen, weg van de bokszak.

En het is supereenvoudig om je FightCamp zelf op te zetten. Er zijn twee hoofdcomponenten van de bokszak die naar je worden verzonden, de holle basis en de zak.

Vervolgens kies je of je de basis met water wilt vullen of zand wilt kopen om hem mee te vullen (ik ben 8217; d raad het zand aan!). Zodra je water of zand hebt gekozen, vul je de basis, bevestig je de bokszak erop en zet je hem vast met de bevestigde banden.

Als je je FightCamp ooit moet verplaatsen, hoef je alleen maar naar de bovenkant van de basis te reiken, hem naar je toe te trekken en hem te rollen waar je hem nodig hebt met behulp van de verzwaarde basis. Deze functie maakt het FightCamp-systeem ideaal voor mensen die een bokszak willen voor thuistraining, maar in een klein huis wonen met niet veel extra ruimte. Je kunt hem in een kast of in een hoek stoppen als je hem niet gebruikt en hem uitrollen wanneer je hem nodig hebt.

Sarah Chaney

Als het Liteboxer-systeem volledig is gemonteerd, heeft het een oppervlakte van ongeveer drie voet bij vijf voet (meer specifiek, 37,6-inch bij 55,5-inch). En hij is behoorlijk zwaar, dus je moet er zeker van zijn dat hij op de juiste plek zit voordat je hem gaat opzetten.

Ook, net zoals FightCamp je oefeningen laat doen buiten de bokszak, laten Liteboxer-trainers je soms oefeningen buiten het platform doen. Dus naast dat je meer ruimte nodig hebt voor de machine zelf, moet je er ook voor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om oefeningen buiten de machine te doen.

Gelukkig hoefde ik mijn Liteboxer niet in te stellen. En ik zeg gelukkig want het zag er moeilijk uit. Ik heb twee omvangrijke mannen mijn Liteboxer laten afleveren en opzetten en het kostte hen ongeveer een uur of twee, hoewel ze deze de hele tijd opzetten. De Liteboxer is zwaar en stevig, wat geweldig is als je aan het sporten bent, maar niet zo geweldig als je hem thuis moet dragen en neerzetten.

Voor mensen van gemiddelde grootte huizen of grote huizen, ruimte zal waarschijnlijk niet zo'n probleem zijn. Maar als je plaats kleinere vierkante meters heeft, wil je waarschijnlijk voor de FightCamp gaan. Tenzij al het andere aan de Liteboxer aantrekkelijker klinkt en je er een ruimte in je kleine huis aan wilt wijden, is FightCamp gemakkelijker op te bergen en te gebruiken in een kleiner huis.

Aangezien ik de Liteboxer niet zelf heb opgezet, weet ik niet precies hoe moeilijk het voor de gemiddelde persoon zou zijn. Maar ik hoorde veel hijgen en puffen terwijl het werd opgezet, dus ik kan me voorstellen dat het een training op zich is.

De FightCamp daarentegen is super eenvoudig op te zetten als je zand gebruikt. Wees niet zoals ik, en zet je FightCamp op de tweede verdieping van je huis, weiger zand te kopen en besteed een uur of twee aan het vullen van de basis met water van meerdere reizen tussen de gootsteen en de basis. Het was geen leuke tijd, maar je kunt van mijn ervaring leren en gewoon het verdomde zand kopen als je een FightCamp krijgt.

FightCamp wint hier omdat er minder ruimte nodig is om effectief te trainen en het& #8217;is veel, veel gemakkelijker in te stellen.

Ervaring: hoe voelde het om op elke machine te trainen?

1 van 4
Sarah Chaney
Sarah Chaney
Sarah Chaney
Sarah Chaney

Het is fijn als een trainingsapparaat er goed uitziet in je huis, want laten we eerlijk zijn, dat doen ze zelden, maar het belangrijkste is hoe dat apparaat aanvoelt als je erop traint. Als het er geweldig uitziet, maar je krachtige trainingen niet aankan, zul je het niet zo vaak gebruiken als je zou moeten om waar voor je geld te krijgen.

Puur gesproken op welke machine beter tegen stoten kon, voelde de FightCamp steviger aan dan de Liteboxer, zelfs met alleen water in de basis. Zand maakt de basis van FightCamp zwaarder, en een combinatie van zand en water maakt het nog zwaarder.

FightCamp geeft je een traditionele bokservaring, met een bokszak waar je tegen kunt jammeren zonder dat je zin hebt het gaat omvallen. De handschoenen zijn oké, maar als je wat extra geld hebt, raad ik je aan om een ​​paar handschoenen van hogere kwaliteit te kopen. En de trainingsvideo's en coaches doen geweldig werk en leren je de basisprincipes van boksen en kickboksen.

De machine van Liteboxer was buitengewoon leuk om op te trainen en ik kreeg altijd een uitstekende training wanneer ik een punchtrack of een trainingsvideo laadde. Maar voor mensen die sterkere stoten uitdelen dan ik, denk ik dat de Liteboxer misschien een beetje flauw is als het op stevigheid aankomt.

1 van 4

De Liteboxer wordt geleverd met een instelling die punch-gevoeligheid wordt genoemd; je kunt dit inschakelen als je het gevoel hebt dat de Liteboxer-machine je stoten niet herkent omdat je niet hard genoeg stoot. Ter referentie: ik moest dit aanzetten als ik me niet helemaal in elke stoot wilde steken, alleen maar om de machine het te laten registreren. Dat gezegd hebbende, waren mijn zwakke kleine stoten nog steeds genoeg om de ponsplank een beetje te laten wiebelen, vooral toen ik wat harder ging en een gemiddelde stootgevoeligheid van drie van de vijf had.

Als iemand sterker een gemiddelde gevoeligheid van vijf slagen zou hebben, weet ik niet zeker hoe goed de Liteboxer daar regelmatig mee om zou kunnen gaan. Het is waarschijnlijk gebouwd om dat soort harde stoten te weerstaan, maar niet zonder significante terugslag van de ponsplank, waardoor het zwakker aanvoelt dan het in werkelijkheid zou kunnen zijn.

Liteboxer heeft die nieuwe muurbevestiging optie die ik eerder noemde, die het misschien beter doet met sterke stoten, omdat de ponsplank niet aan een paal wordt opgehangen. Maar ik heb het nog niet persoonlijk uitgeprobeerd, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.

FightCamp wint hier opnieuw omdat het meer aanvoelde als de bokservaring waar ik naar op zoek was. Mijn gewicht in een echte bokszak stoppen gaf meer voldoening dan op de boksplank van Liteboxer slaan.

De app-ervaring: op één lijn met wat je bent 8217;d Verwacht

1 van 3

Beide apps werken goed en zijn gemakkelijk te gebruiken en te navigeren. Lange tijd had Liteboxer een groot voordeel ten opzichte van FightCamp omdat er een Liteboxer-app was voor zowel Android als iOS, terwijl FightCamp alleen een app voor iOS-gebruikers had.

Nu heeft FightCamp echter een app voor Android-gebruikers. Het is nog in vroege toegang, dus er kunnen enkele kleine problemen zijn die moeten worden opgelost voordat de app klaar is voor een volledige release, maar het is er nu. Ik heb het uitgeprobeerd en ben geen verschillen of bugs tegengekomen in de Android-app versus de iOS-app.

1 van 3

De trainingen: hoeveel variatie is er?

FightCamp biedt samengestelde paden, die geweldig zijn om de basisprincipes van zowel boksen als kickboksen te leren als je je favoriete oefeningskeuze wilt maken. Paden zijn 10 dagen lang, met ingebouwde rustdagen, en bevatten een verzameling tutorials, trainingen en oefeningen gekozen door FightCamp’s coaches. Naast Paths zijn er ook Drills en workouts die zich richten op Boxing, Kickboxing of Core.

Je kunt je ervaring met FightCamp aanpassen en je eigen workout-“stack,” met je hoofdtraining ingeklemd tussen een warming-up en enkele kernoefeningen. De belangrijkste trainingen variëren van ongeveer 15 minuten tot 40 minuten. Maar als u een warming-up of kernoefening toevoegt aan uw hoofdtraining, kunt u er gemakkelijk naar streven om meer dan een uur te trainen.

Een van mijn favoriete functies van de FightCamp-app die je workouts versterkt, is dat je kunt kiezen naar welke muziekstijl je wilt luisteren. Je kunt de standaard FightCamp-radio kiezen of 2000's Pop, Top 40, Rock of een van de andere stations uitproberen. En welke je ook kiest, de nummers die worden gespeeld, passen goed bij het ritme van de training.

1 van 3

Liteboxer heeft Trainer-lessen die in lengte variëren van ongeveer zeven minuten tot 30 minuten en worden geleid door een verscheidenheid aan bekwame trainers van Liteboxer. Dan zijn er Build + Restore-lessen die meer gericht zijn op herstellende oefeningen die uw lichaam versterken en versterken.

En hoewel de lessen van Liteboxer best geweldig zijn, was mijn favoriete manier om te trainen met Punch Tracks. Liteboxer heeft een bibliotheek vol met nummers uit verschillende genres om uit te kiezen voor je Punch Track-training. Je kunt zoveel nummers kiezen als je wilt, afhankelijk van hoe intens je wilt dat je training die dag is. Vervolgens heeft elke Punch Track drie moeilijkheidsgraden: gemakkelijk, gemiddeld of moeilijk.

Punch-tracks maken het supergemakkelijk om op een snel nummer te springen als je niet ongelooflijk gemotiveerd bent om te trainen . Als u eenmaal in beweging bent, is het gemakkelijker om nog een paar nummers aan uw trainingswachtrij toe te voegen.

1 van 3

Kijkend naar de verscheidenheid aan manieren om te oefenen, evenals de persoonlijkheid en vaardigheden van de coaches, Liteboxer en FightCamp zijn hier gelijk aan elkaar.

Gamification: let op uw motivatie om te trainen als een raket

Omdat zowel de FightCamp als de Liteboxer slimme technologie voor het volgen van trainingen gebruiken, is het belangrijk om bespreek hoe gemotiveerd ik was om op elk systeem te trainen op basis van die trackingtechnologie.

Met de Liteboxer was mijn motivatie om te sporten een stuk hoger dan met FightCamp puur vanwege de Punch Tracks. Omdat ik mijn telefoon gemakkelijk kon koppelen voor slechts een enkel nummer van drie of vier minuten (waardoor ik nog steeds grondig zou zweten), leek trainen minder intimiderend. En toen ik eenmaal klaar was met het doorwerken van een nummer, merkte ik dat ik nog een nummer of twee wilde uitproberen, omdat het gewoon een leuke manier van trainen is.

Hoewel er educatieve inhoud is op het platform van Liteboxer, heb ik niet veel geleerd over de basisprincipes van boksen op deze machine. Omdat Punch Tracks gemakkelijk te begrijpen waren, trok ik er veel meer naar toe als mijn favoriete training. En het was zo leuk om te kunnen zien hoeveel stoten ik gooide, wat mijn gemiddelde stootgevoeligheid was en mijn algehele score na elk nummer. Uiteindelijk heb ik veel met mezelf geconcurreerd en mezelf ertoe aangezet om elke keer meer te doen.

Terwijl de trackingtechnologie van Liteboxer in het systeem zelf is ingebouwd, heeft de trackingtechnologie van FightCamp de vorm van twee kleine punch-trackers die in je polswikkels en bokshandschoenen passen. De stoottrackers van FightCamp laten zien hoeveel stoten je hebt gegooid en hoe dicht je bij het doel van de stoot was, je gemiddelde maximale snelheid en hoeveel rondes je hebt voltooid.

De slimme trackers van FightCamp heeft me zeker geholpen om meer uit elke training te halen. Wanneer u midden in een training zit, kunt u uw stoten realtime op het scherm zien optellen. Elke ronde heeft een stootdoel waar je naartoe werkt, dus als ik zag dat ik nog 30 seconden in een ronde had, zou ik mijn tempo opvoeren en proberen het uit te stoten en dat stootdoel te halen of te overschrijden voordat de ronde afgelopen.

Omdat FightCamp niet zoiets heeft als Liteboxer's Punch Tracks, was ik genoodzaakt om minimaal 15 minuten te trainen, wat me hielp een grondigere full-body workout te krijgen en meer te leren van de coaches in plaats van alleen maar op muziek te slaan. Hoewel ik misschien meer gemotiveerd was om op de Liteboxer te trainen, had ik het gevoel dat ik een betere training kreeg met de FightCamp.

Vanuit het gamification-aspect wint Liteboxer van FightCamp. Het was veel leuker om te trainen op de Liteboxer en dan mijn score te zien na elke punchtrack.

Conclusie: welk at-home bokssysteem is dat? Geschikt voor jou?

Zowel de FightCamp als de Liteboxer zijn uitstekende bokssystemen, en zolang je de ruimte en het geld voor beide hebt, zul je een gelukkig, bezweet persoon zijn na je trainingen. Uiteindelijk komt je beslissing neer op wat je uit je trainingen wilt halen en hoe je het beste wilt trainen.

Persoonlijk zou ik de FightCamp aanbevelen in plaats van de Liteboxer. Voor iedereen die al van boksen of kickboksen houdt, of iedereen die gewoon geïnteresseerd is in het experimenteren met die trainingsgenres, biedt FightCamp een meer authentieke ervaring.

Voor beginners kun je de basis leren om je training te perfectioneren. houding, vorm en groei gewoon als bokser of kickbokser. En de punch-trackers zijn nauwkeurig en zeer motiverend, waardoor je meer stoten gooit dan de vorige keer of meer dan het ronde doel dat voorhanden is.