Den nykårede F1-mesteren Verstappens neste utfordring: vinn den virtuelle Le Mans 24

0
91

Max Verstappen feirer etter at han ble verdensmester etter å ha vunnet Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix (AP)

En måned etter vinnet sitt første verdensmesterskap i Formel 1, Max Verstappen vil delta i et av verdens farligste og mest krevende løp fra sikkerheten i stuen sin.

24-åringen skal løpe i virtuelle Le Mans 24 Hours neste uke, mot noen av toppnavnene fra verden av motorsport og ‘sim racing’. Et stjernefylt rutenett på 200 sjåfører vil konkurrere i et videospillløp, på simulatorer rundt om i verden for en $125 000 vinnere’ premie.

Hva er 24 timer i Le Mans (24 Heures du Mans)?

Verdens eldste aktive utholdenhetsløp, 24 Hours of Le Mans, er vunnet av bilen som dekker den største distansen på 24 timer. Løpet – kjørt på det ikoniske Circuit de la Sarthe i Le Mans, Frankrike – er også en av de farligste motorsportbegivenhetene: 22 førere har mistet livet i løpet av 99 år og 83 tilskuere ble drept i en enkelt ulykke i 1955.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hva er de virtuelle 24 timene til Le Mans?

Det første virtuelle løpet ble kjørt sommeren 2020, etter at det virkelige årlige løpet ble utsatt på grunn av Covid-19-pandemien. Arrangementet ble sett av mer enn 14 millioner seere. I fjor vokste den til å bli en fullverdig digital mesterskapsserie.

Neste helgs arrangement vil være det andre offisielt godkjente virtuelle 24 Hours of Le Mans-løpet og vil bli sendt direkte på YouTube , Twitch og Facebook.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hvordan kjøres det virtuelle løpet?

< p>Løpet bruker simuleringsspillet rFactor 2 og lar konkurrentene kjøre enten LMP (Le Mans Prototype) eller GTE (Grand Touring Endurance)-biler på en tilnærmet gjenskapt Circuit de la Sarthe. Racers kan konkurrere fra hjemmene sine ved å bruke kjøresimulatorer – et hjul- og pedaloppsett er obligatorisk. Lagene kan tilpasse maskinene sine med utgaver, og la noen områder være ledige for de offisielle partnerne.

Raffaele Marciello, vinneren av 2020-utgaven, bruker et “ganske dyrt” oppsett fra sine dager som Formel 1-testfører, Det er tre skjermer for bedre innlevelse, men det er fortsatt “lett å bli distrahert av omverdenen”.

«Kjæresten din går forbi. Du ser ovenfor og det er ingen bil, bare husets tak. Noen ganger går ringeklokken eller telefonen, sa Marciello til The Indian Express. «Men det er også god trening fordi du lærer å holde fokus i mange timer av gangen. Når du er i en faktisk bil på banen, er det ingen bekymring å holde fokus.»

I følge reglene vil en sjåfør ikke kunne kjøre i mer enn 7 timer. Arbeidssyklusen dag-natt i rFactor 2-spillet betyr at deler av løpet vil kjøres i mørket som motstykket i det virkelige liv. Kjøretøyskader er også satt til 100 prosent, noe som betyr at skader vil påvirke bilen synlig og hvordan den kjører. Det kan repareres i pitstop, men “svært alvorlige ulykker og hendelser kan resultere i terminal skade, f.eks. hjulene faller av”.

Er dette Verstappen’s første forsøk på sim-racing?

F1-verdensmesteren er også en ivrig sim-racer. Tidlig i 2020, da han ble spurt om koronavirus-betinget limbo og trening utenfor sesongen, sa Verstappen til sin offisielle nettside: «Simulatorracing holder meg skarp. Hva annet kan du gjøre i dette øyeblikket, du må holde deg inne. og det er gøy, jeg liker veldig godt simracing uansett. I løpet av vinteren gjorde jeg det mye, og jeg prøver å øve på ferdighetene mine og gjøre det enda bedre. Det er derfor jeg elsker å gjøre det.»

Verstappen konkurrerte i den første virtuelle 24 Hours of Le Mans det året med andre spiller-F1-fører Lando Norris. De ledet for Team Redline da en frossen skjerm førte til en kollisjon med eventuelle vinnere Rebellion-Williams Esports.

Denne gangen var Verstappens ‘Team Redline’ kolleger inkluderer den svenske IndyCar-føreren Felix Rosenqvist og sim-racerne Max Benecke og Atze Kerkhof.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Hvem er de andre i konkurransen?

Spanias regjerende IndyCar-mester Alex Palou er i feltet sammen med den doble Indianapolis 500-vinneren og den tidligere F1-raceren Juan Pablo Montoya, den nederlandske to ganger F1-esportsmesteren Jarno Opmeer og et kvinnelig W Series-team.

Dobbel Formel 1-verdensmester og to ganger Le Mans-vinner Fernando Alonso er ikke-kjørende kaptein for Alpine esports-teamet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.