Adi Sankaracharyas fødested vil sannsynligvis bli erklært som nasjonalt monument

0
80

Adi Sankaracharya med disiplene sine – et maleri av Raja Ravi Varma.

Formannen for National Monuments Authority (NMA) Tarun Vijay møtte forrige uke guvernøren i Kerala Arif Mohammad Khan angående erklæringen om fødestedet til Adi Sankaracharya i staten som et monument av nasjonal betydning. Etter møtet sa Vijay at Khan har forsikret all hjelp til NMA angående å gi «tilbørlig betydning for fødestedet til en av Indias største seere».

Et monument av nasjonal betydning, hvis utpekt av Archaeological Survey of India (ASI), autoriserer sentralregjeringen til å “vedlikeholde, beskytte og fremme stedet”, som kan anses som av betydelig historisk betydning, som pålagt av de arkeologiske stedene og restene Act, 1958. For tiden er det rundt 3600 monumenter av nasjonal betydning som beskyttes av ASI.

Les også |Forklart: Livet, arbeidet og legenden om Adi Shankara, Advaita-mester, filosof nonpareil

Vijay sa at de skal utarbeide en detaljert rapport om betydningen av Adi Sankaracharyas fødested, som dateres tilbake til tidlig åttende århundre, og vil sende rapporten til ASI for behørig vurdering.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

I begynnelsen av november hadde statsministeren avduket en 13 fots statue av Adi Sankara ved Kedarnath-tempelet i Uttarakhand.

I desember i fjor gjorde NMA også en detaljert undersøkelse av viktige hindu-buddhistiske monumenter i Kashmir-dalen.

Vijay sa: «Kashmir har et stort antall gamle templer, buddhistiske stupaer og chaityas… Dessverre har ingen av disse stedene, i løpet av de siste 74 årene, blitt anbefalt for utpeking som UNESCOs verdensarvliste. fra 3. og 4. århundre, som blir bevart av statlige og sentrale enheter i ASI. Men de fleste av dem er i fullstendig omsorgssvikt, sa Vijay.

Faktisk hadde det buddhistiske stedet Harwan i Srinagar, et globalt anerkjent monument, ikke engang en adkomstvei, som nå vurderes av L-G Manoj Sinha, sa Vijay. Han legger til at en internasjonal buddhistkonferanse kan holdes på dette stedet fra 300-tallet for å sementere populariteten. På samme måte kan Martand-tempelet gis et nytt utseende ved å gjenoppbygge steinblokkene i henhold til ASI-normene under veiledning, la NMA-sjefen til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd