Statsminister Modi sikkerhetsbrudd: Midt i kongressens diskusjon, oppfordrer partiet til å heve seg over politikk

0
33

Senior kongressleder Harish Rawat sa at statsministerens sikkerhet er et kollektivt ansvar for sentrale byråer som SPG og statspolitiet. (PTI-bilde)

Mens kongressen og Punjabs sjefsminister Charanjit Singh Channi fortsetter å hevde at det ikke var noe sikkerhetsbrudd som involverte statsminister Narendra Modis kavalkade på motorveien Ludhiana-Ferozepur tidligere denne uken, mener en del av lederne at partiet burde ha tatt en “mer nyansert stå” i stedet for å slutte seg til en politisk ordkrig med BJP om et så sensitivt spørsmål.

Selv om disse lederne føler at statsministeren, Center og BJP blåste “saken ut av proporsjoner”, mener de at det var også et element av “tilfeldighet” fra Punjab-regjeringens side, som ikke kan “overses”. I den sammenheng argumenterer de for at partiet burde ha tatt i bruk en «langt mer moden tilnærming».

Delhi Confidential |Vert av BJP-ledere ber for statsminister Modis lange liv etter sikkerhetsbrudd i Punjab

Det er tydelig at det er to meninger om saken i kongressen.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

En dominerende del av partiet mener fortsatt at statsministeren ikke kan tillates å skape og dominere fortellingen, og han må motarbeides aggressivt på hvert trinn.

Kilder sa at kongresspresident Sonia Gandhis instruks til sjefsministeren om å sette i gang en etterforskning, selv mens han lot partiet motarbeide BJP aggressivt, og malte det regjerende partiets fusillade som et angrep på “Punjab og Punjabiyat”, kanskje var en del av denne kalibrerte tilnærmingen.< /p>

Verken Sonia eller tidligere kongresspresident Rahul Gandhi har uttalt seg om saken så langt.

“Enhver annen statsminister vil være fokusert på alvorlige nasjonale sikkerhetsbrudd i Pangong Tso og Arunachal Pradesh. Men for første gang på 70 år er en statsminister bekymret for sikkerhetstrusselen fra sine egne partiarbeidere?» tvitret leder av opposisjonen i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge.

Hans partikollega og talsperson Abhishek Singhvi, derimot, sa til The Indian Express at «alle de tre viktigste interessentene – PMO, Senter og delstatsregjering – må heve seg over politikken for å virkelig løse utelatelser og eventuelle mangler, som kan ligge på alle hold.”

Kongress-parlamentsmedlem fra Punjab Manish Tewari, som hadde krevd en etterforskning av en sittende høyesterettsdommer og hevdet at det som hadde skjedd i Ferozepur var “uheldig”, sa: “Hvis det har vært et sikkerhetsbrudd i forhold til det som tilsynelatende ble artikulert av statsministeren Minister når han kom tilbake til Bathinda-flyplassen eller det som blir sagt av innenriksdepartementet offisielt, så garanterer det en uavhengig etterforskning.”

“Nå som Høyesterett er tatt av saken, må vi vente og se hva retten bestemmer, sa han. Mens kongressen insisterer på at det ikke var noe sikkerhetsbrudd, sa Tewari “nå som domstolene vil avgjøre”.

En leder, som ikke ønsket å bli identifisert, sa at det var et faktum at statspolitiet hadde vært «tilfeldig» og «det var ikke mindre forfall fra senterets eller innenriksdepartementets side». Lederen sa at partiets argument om at statsministeren kom tilbake fordi det var lite oppmøte på møtet “satte oss på feil fot”.

Senior Kongressleder Harish Rawat sa at statsministerens sikkerhet er et kollektivt ansvar for sentrale byråer som SPG og statspolitiet. «Da det var en endring i statsministerens program og da han bestemte seg for å ta veien, burde ruten vært renset.

Og i lys av situasjonen som oppsto som følge av bøndenes protest og advarselen om at de hadde gitt… det skal ha blitt bekreftet på nytt at det ikke er mulighet for at noen sperrer veien. Det skjedde ikke,” sa han.

Samtidig hevdet han at hvis statsministerens kavalkade hadde ventet i en halvtime til, kunne en slik situasjon vært avverget.

Tewari sa når statsministeren eller en annen høytstående person reiser i et grenseområde, sikkerhetsnivåene må være høyere.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd