Hoe trillingen je iPhone of Android-camera kunnen verpesten

0
33
Aleksandrs Muiznieks/Shutterstock.com< /figuur>

Apple verraste mensen door te waarschuwen dat “blootstelling aan trillingen, zoals die worden gegenereerd door krachtige motorfietsmotoren” kan iPhone-camera's beschadigen. Hier is een heel redelijke verklaring voor, en het kan ook van invloed zijn op Android-apparaten.

Het is gemakkelijk om van de iPhone een grap te maken en Apple heeft zichzelf geen plezier gedaan, maar dit is een legitiem probleem. Het draait allemaal om optische beeldstabilisatie (OIS), een functie die in veel moderne smartphones wordt aangetroffen, niet alleen in iPhones.

Wat is optische beeldstabilisatie ( OIS)?

Optimale beeldstabilisatie is een functie die tot doel heeft de camera te stabiliseren terwijl u een foto maakt of een video opneemt.

GERELATEERDWat is beeldstabilisatie en hoe werkt het?

Een camera met OIS heeft een kleine interne motor die de elementen in de lens fysiek beweegt. Terwijl uw handen lichtjes bewegen of trillen terwijl u de telefoon vasthoudt, werken de motoren uw beweging tegen. Dit resulteert in een vloeiendere video en minder onscherpte in foto's.

OIS kan een enorm verschil maken in foto- en videokwaliteit. Het is bijna onmogelijk om een ​​telefoon perfect stil te houden met alleen je handen. De mechanismen die dit mogelijk maken in een iPhone- of Android-camera zijn opmerkelijk klein en delicaat. Dat is waar het risico van schade door trillingen om de hoek komt kijken.

Hoe kunnen trillingen een camera beschadigen?

Apple

Bewegende onderdelen leiden vaak tot storingen, vooral als het gaat om gadgets. Een smartphonecamera met OIS heeft verschillende kleine bewegende delen erin, en die delen zijn delicaat. Door genoeg spanning op die onderdelen kunnen ze defect raken.

Advertentie

De OIS-componenten moeten vrij kunnen bewegen om uw bewegingen tegen te gaan, wat betekent dat ze niet permanent op hun plaats zijn bevestigd. Dus als je de telefoon aan iets als een motorfiets vastmaakt, kunnen de trillingen de camera-onderdelen letterlijk schudden. Die herhaalde beweging slijt na verloop van tijd op de camera.

Dit is niet iets waar de meeste mensen zich al te veel zorgen over hoeven te maken. Je beschadigt de camera niet door hem tijdens het hardlopen in je zak te houden. De trillingen waar ik me zorgen over moet maken, zijn van krachtige motoren met een hoog volume, zoals de bovengenoemde motorfietsen.

Wat kan ik doen om schade te voorkomen?

Wat kan ik doen om schade te voorkomen?

Wat kan ik doen om schade te voorkomen?

h2>

Het belangrijkste dat u moet vermijden, is langdurige blootstelling aan deze trillingen met een hoge amplitude. Af en toe je iPhone of Android-apparaat vastmaken aan een motorfiets voor een korte rit is waarschijnlijk prima. Als je het twee keer per dag doet voor je woon-werkverkeer van 30 minuten, is dat een groter risico.

Apple raadt het gebruik van een “trillingsdempende houder” als u uw telefoon aan een motorfiets of ander krachtig voertuig moet vastmaken. “Quad Lock” is een merk dat een accessoire voor trillingsdempers aanbiedt voor hun reeks steunen.

Voor motorfietsen, fietsen en auto's

Quad Lock-trillingsdemper

De trillingsdemper werkt met andere Quad Lock-bevestigingen, die op verschillende voertuigen kunnen worden gebruikt.

Amazon

$19,95

Uiteindelijk is dit niet iets waar de meeste mensen zich zorgen over hoeven te maken, maar het is goed om te weten waarom het gebeurt. Fancy-technologie is niet zonder nadelen. U zult nu een beetje anders over beeldstabilisatie denken.

GERELATEERD: Wanneer moet u beeldstabilisatie gebruiken wanneer u foto's maakt?

LEES VOLGENDE

  • › Er is (nog) geen metaverse
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Wat is er nieuw in Chrome 97, nu beschikbaar
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Welke 8K-inhoud is daadwerkelijk beschikbaar?