Covid: Du trenger ikke registrere deg for 3. skudd, kan gå inn fra 10. januar

0
39

En mottaker mottar et skudd av en Covid-19-vaksine i Mumbai. (Ekspressfoto: Amit Chakravarty)

De tre prioriterte gruppene av helsepersonell, frontlinjearbeidere og over 60 personer med komorbiditeter, som er kvalifisert for sin tredje “forsiktighetsdose” 39 uker etter å ha fått sin andre jab, kan enten bestille time på nett eller gå inn til et hvilket som helst vaksinasjonssenter, sa kilder i Helse- og familieverndepartementet fredag.

“Det er ikke behov for ny registrering på CoWIN. De som har tatt to doser Covid-vaksine kan direkte ta en avtale eller gå inn på et hvilket som helst vaksinasjonssenter, sa en kilde i departementet. “Online avtaleanlegg vil starte fra i morgen (lørdag) kveld. Vaksinasjon med avtale på stedet starter 10. januar,” sa kilden.

Must Read |Senteret sier ingen blanding av vaksiner for tredje 'forsiktighetsdose'; leger belyser

Tidligere denne uken hadde regjeringen sagt at den “forsiktige” dosen ville være den samme som de to første dosene. Helsedepartementet har sagt at det ikke er behov for personer over 60 år å gi resept eller legeerklæring for å bevise komorbiditet for vaksinasjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1. png

Den 25. desember annonserte statsminister Narendra Modi den tredje dosen for de tre kategoriene fra 10. januar, og vaksinasjon av barn i 15-18 år fra 3. januar.. p>

Den siste fasen av vaksinasjon kommer på et tidspunkt da landet ser en økning i Covid-19-tilfeller. Ifølge helsedepartementet ble 1 17 100 nye tilfeller og en positivitet på 7,74 % rapportert på fredag, noe som tar landets aktive saksmengde til 3 71 363.

I mellomtiden sa helsedepartementet at Indias vaksinasjonsdekning krysset 150 millioner doser på fredag. “I en landemerkeprestasjon har Indias Covid-19-vaksinasjonsdekning passert 150 crore (1,50,52,21,314) i dag. Mer enn 81 lakh (81,50,982) vaksinedoser har blitt administrert til klokken 19 i dag. Det daglige vaksinasjonstallet forventes å øke med sammenstillingen av de endelige rapportene for dagen sent i kveld, sier departementet i en uttalelse.

“En bemerkelsesverdig dag på vaksinasjonen front! Gratulerer til våre medborgere med å ha passert milepælen på 150 crore. Vår vaksinasjonssatsing har sørget for at mange liv er reddet. Samtidig, la oss også fortsette å følge alle Covid-19-relaterte protokoller,” tvitret Modi.

«India er takknemlig for alle de som har jobbet for å gjøre vaksinasjonskampanjen vår til en suksess. Vi takker våre leger, forskere, innovatører og helsepersonell som vaksinerer folket. Jeg oppfordrer alle som er kvalifisert til å få skuddene sine. Sammen, la oss kjempe mot Covid-19,» twitret han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd