Wat betekent een 'schip' online en hoe gebruik ik het?

0
42
Marcel Lirolla/Shutterstock.com< /figuur>

Als je iemand ziet praten over “schepen” of "verzending" op internet is de kans groot dat ze het niet over zeeschepen of logistiek hebben. Dit is wat een “schip” betekent online en hoe het te gebruiken.

Relatie-schip

Op internet staat een “schip” is vaak een afgekort slangwoord voor “relatie,” en het verwijst in het algemeen naar een romantische relatie tussen twee fictieve personages. Als je bijvoorbeeld momenteel naar Titanic kijkt, zou je kunnen zeggen: “Er is een schip in ontwikkeling tussen Jack en Rose.”

"Schip" wordt ook vaak gebruikt als een werkwoord om je steun voor een bepaald romantisch paar te tonen. Als je bijvoorbeeld geniet van de chemie van de hoofdrollen in Titanic, zou je kunnen zeggen: “I ship Jack and Rose.” Het woord communiceert ook een gevoel van sterke interesse of affiniteit voor een bepaald romantisch paar. Het is gebruikelijk om mensen te zien zeggen: "dit is mijn schip" over een bepaalde koppeling als een manier om er sterke steun voor te tonen. Dit is vergelijkbaar met OTP, of “one true pairing.”

Je moet dit zeker niet verwarren met echte schepen, dit zijn nautische schepen die worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren. Een goede vuistregel is om te controleren of de poster verwijst naar eventuele romantische relaties in hun bericht. Zo niet, dan kan het een verwijzing zijn naar een echt zeevaartuig.

De oorsprong van “Schepen”

Maak je geen zorgen; we zullen u niet vervelen met de geschiedenis van de nautische navigatie. Terwijl het woord “schip,” wat betekent “boot,” al heel lang in het Engels is, is de definitie van internettaal veel recenter. De eerste vermelding voor “schip” in Urban Dictionary dateert uit 2003 en luidt “afkorting voor een romantische relatie, populair in fanfictiekringen.” De site specificeert zelfs dat het zowel als zelfstandig naamwoord als als werkwoord kan worden gebruikt.

GERELATEERD5 creatieve schrijfoefeningen om NaNoWriMo een vliegende start te geven

De term werd al gebruikt op vroege fanwebsites in de jaren negentig en werd nog prominenter toen fans gemeenschappen oprichtten rond mediafranchises zoals Harry Potter, Star Trek en Star Wars. Deze gemeenschappen’ subgroepen zouden zich vormen rond romantische combinaties van personages en afgeleide verhalen creëren die 'fanfictie' worden genoemd.

Advertentie

Uiteindelijk zou de term zich verspreiden naar de rest van het internet via sociale-mediawebsites en persoonlijke gesprekken tussen gebruikers. Tegenwoordig is het gebruik van de term “schip” is niet beperkt tot fictieve personages. Veel mensen op platforms zoals Twitter geven aan dat ze stellen verzenden die in het echte leven aan het daten zijn. Je kunt zelfs zeggen dat je twee van je vrienden stuurt die elkaar momenteel zien om hun relatie te ondersteunen.

Schepen en Canons

Warner Bros. Afbeeldingen

< p>Schepen hebben over het algemeen een verrassend grote invloed op zowel de internetcultuur als de brede popcultuur. Populaire schepen worden bijvoorbeeld gebruikt om romantische films en tv-shows te promoten. Toen Hollywood het fantasy-romanboek Twilight in een filmreeks veranderde, leunde de marketing sterk in de centrale liefdesdriehoek. Het was een manier om gebruik te maken van de zeer grote fangemeenschap van Twilight, met name degenen die 'verzonden'. de hoofdpersoon met verschillende liefdesbelangen.

Bepaalde schepen of combinaties zouden zelfs 'scheepsnamen' krijgen. De combinatie van Clark Kent en Lois Lane van Superman heet bijvoorbeeld “Clois,” een samentrekking van hun voornamen. De meeste fandoms hebben een speciale “wiki,” dat is een opslagplaats van alle informatie over dat werk, inclusief hun schepen.

In sommige gevallen hebben schepen zelfs invloed op het fictieve werk zelf. Dit sluit aan bij een andere term, “canon,” wat betekent dat elementen van een fictief verhaal deel uitmaken van het officieel vrijgegeven werk. Veel artiesten en regisseurs hebben verklaard dat fan-gedreven campagnes om bepaalde “schepen” worden “canon” hebben de uiteindelijke output beïnvloed, wat uiteindelijk resulteerde in fan-favoriete romantische paren in de show. Wanneer een schip kanon wordt, zeggen fans vaak: “het schip is gezeild” als een woordspeling met een nautisch thema.

GERELATEERD: 21 feelgood-rom-coms die je nu kunt streamen

Verzending in het leven

Afgezien van zijn plaats in de internetfandomcultuur, is het woord “schip” is een populair werkwoord geworden om aanmoediging naar een paar te tonen. Als je twee van je vrienden ziet die een relatie hebben, is het vrij normaal om tegen ze te zeggen: "Ik stuur jullie er twee"." Dit geeft aan dat je denkt dat ze een goed paar vormen en dat je ze steunt bij het voortzetten van hun relatie. Je zou ook kunnen zeggen: “Ik verstuur John en Jane” aan een derde persoon die ook op de hoogte is van hun koppeling.

Advertentie

U kunt zelfs “schip” op een grapje om te verwijzen naar dingen waarvan je denkt dat ze bij elkaar horen. U kunt bijvoorbeeld in een groepschat een bericht sturen met 'Ananas en pizza? Ik verzend het.” Dit geeft aan dat je voorstander bent van ananas op je pizza, wat een onpopulaire mening kan zijn in je vriendenkring.

Hoe “Ship' te gebruiken 8221;

Igor Bulgarin/Shutterstock.com

Voordat je mensen gaat vertellen dat je iedereen verzendt, zijn er een paar dingen die je moet onthouden. Dit is een zeer informele slangterm en is alleen logisch voor mensen die actief zijn in internetkringen. Bovendien kan het in berichten heel gemakkelijk worden verward met een boot of een pakketdienst. Gebruik het alleen als je duidelijk maakt dat je verwijst naar een romantisch paartje.

Hier zijn een paar voorbeelden van de slangterm “schip” in actie:

  • “Ik verzend Romeo en Julia.”
  • “Mark en Marlene vormen zo'n geweldig stel! Ik verzend ze.”
  • “Wauw, ik kan niet geloven dat Monica en Chandler samen zijn beland. Het schip is gevaren!”
  • “Ik verzend echt hamburgers en friet.”

Wilt u meer weten over andere populaire internettaal termen? Lees onze handleidingen over sus, FML en WBK, en je zult binnen de kortste keren een wandelend webwoordenboek zijn!

GERELATEERD: Wat doet ” WBK” Mean, en hoe gebruik je het?

LEES VOLGENDE

  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Er is (nog) geen metaverse
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Wat is er nieuw in Chrome 97, nu beschikbaar
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Welke 8K-inhoud is daadwerkelijk beschikbaar?