Hoe (en waarom) overschakelen naar Apple Notes

0
35

Apple Notes is een veelzijdige oplossing voor het maken van notities en als u een Mac, iPhone of iPad kunt u deze gratis gebruiken. Overstappen is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden, vooral als u niet-Apple-apparaten gebruikt, zoals Windows-pc's of een Android-smartphone.

Waarom Apple Notes gebruiken?

Afgezien van het gebruik van Apple-apparaten zoals de iPhone of Mac, is een van de meest dwingende redenen om Apple Notes te gebruiken dat het volledig gratis is. Notities worden opgeslagen in iCloud en worden gesynchroniseerd tussen Apple-apparaten, en zijn ook toegankelijk via internet op iCloud.com. Ze tellen mee voor je iCloud-opslaglimiet, waarvan je 5 GB gratis krijgt, maar aangezien notities meestal uit tekst bestaan, nemen ze heel weinig ruimte in beslag.

GERELATEERDDe beste notitie-apps voor Mac

Dit is anders dan andere diensten voor het maken van aantekeningen, zoals Evernote of Bear, die ofwel het aantal apparaten dat aan een gratis account is gekoppeld, beperken of een premium-abonnement vereisen om toegang te krijgen tot de functie. Er zijn nog andere voordelen aan het betalen voor deze diensten, maar als u alleen een eenvoudige oplossing voor het maken van notities nodig heeft, is Apple Notes wellicht de betere keuze.

Notes is een eenvoudige app, maar het beknibbelt niet op de functies die de meeste gebruikers dagelijks zouden gebruiken. Er is ondersteuning voor bestandsbijlagen, insluitingen voor media zoals afbeeldingen en kaarten, het delen van notities en samenwerking, en enkele beveiligingsfuncties om uw notities verborgen te houden voor nieuwsgierige blikken. U kunt tekst opmaken, checklists maken, tabellen tekenen en krabbelen of markeren met uw vinger of stylus.

Advertentie

De app stopt met de krachtige gebruikersbenadering van OneNote (wat uitstekend is en ook gratis te gebruiken). Het is ook een stuk sneller en over het algemeen prettiger in gebruik dan Evernote (die in november 2021 nog steeds een native Apple Silicon-versie mist). U krijgt meer flexibiliteit en functies dan met een minimalistische oplossing als Simplenote.

Er is ook een diepe integratie met de Spotlight-zoekfunctie van Apple op Mac, iOS en iPadOS. Als je de app op een van Apple's tablets gebruikt, kun je met je Apple Pencil ook volledige ondersteuning voor handschrift en ander gekrabbel verwachten. PDF- en afbeeldingsbijlagen bevatten ondersteuning voor OCR (optische tekenherkenning), zodat u tekst in afbeeldingen kunt vinden door te zoeken zoals u bij elke andere notitie zou doen. U kunt uw handschrift ook naar tekst converteren dankzij dezelfde OCR-engine.

GERELATEERD: Tekst kopiëren van een afbeelding op de iPhone

Dingen om te overwegen voordat u overstapt

Als je een serieuze oplossing voor het maken van aantekeningen nodig hebt, zoals OneNote of Evernote, is Apple Notes misschien niet genoeg. Er is geen dicteerfunctie volgens OneNote, noch is er de diepe integratie met andere platforms die Evernote biedt. Je kunt alleen synchroniseren via iCloud, en het up-to-date houden van je Apple-gadgets met de nieuwste versie van macOS, iOS en iPadOS is essentieel om Notes naar behoren te laten werken.

Apple Notes is ook een zeer op Apple gericht platform. Dit is het overwegen waard als u een oplossing voor het maken van aantekeningen nodig heeft voor platforms zoals Windows of Android. Er is geen native versie van Apple Notes voor deze apparaten, dus je zit vast aan het gebruik van de webversie (die bruikbaar is, maar verre van een native app).

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Apple Notes biedt ook weinig exportopties, wat betekent dat het een beetje moeilijk om dingen uit het ecosysteem te krijgen als je het een tijdje hebt gebruikt. Je kunt elke notitie afzonderlijk exporteren om PDF-bestanden te scheiden, maar dat is omslachtig. Apps van derden, zoals Exporter en Notes Exporter, vullen hier de leemte op, maar er is geen native manier om dit te doen in de app van Apple.

iCloud is een andere overweging. Als uw Notes-verzameling ballonnen is, moet u bereid zijn te betalen voor iCloud-opslag als u dat nog niet doet. Een extra 50 GB kost slechts $ 0,99 per maand, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden.

Ten slotte is overschakelen naar Apple Notes vanaf een bestaand platform zoals Evernote of OneNote veel gemakkelijker op een Mac. Op een iPhone zijn uw opties beperkt en moet u uw notities naar de app Bestanden exporteren of bestanden naar uzelf e-mailen en ze op die manier importeren. Met sommige apps zoals Evernote kun je niet meer dan één notitie tegelijk exporteren op mobiel, dus het gebruik van een Mac zal je leven veel gemakkelijker maken.

Uw notities naar Apple Notes verplaatsen

We raden u aan hiervoor een Mac te gebruiken. Een iPhone kan worden gebruikt om Evernote ENEX-bestanden te importeren, maar andere bestandstypen worden als bijlagen aan notities toegevoegd in plaats van als tekst geïmporteerd.

Advertentie

Apple Notes kan Evernote ENEX (individuele notities en notebooks) importeren op zowel Mac als iPhone of iPad. Op een Mac kunt u ook TXT-, RTF-, RTFD- en HTML-bestanden importeren als nieuwe notities via de Bestand > Optie Importeren naar Notes.

Ondersteuning voor het Evernote ENEX-formaat is een geweldig hulpmiddel om tot je beschikking te hebben. Als u wilt overschakelen van OneNote naar Apple Notes, kunt u Evernote gebruiken om uw notities uit OneNote te importeren en die notities vervolgens exporteren vanuit Evernote in de ENEX-indeling. Hiermee kunt u OneNote-gegevens importeren naar Apple Notes, met Evernote als middleware.

Het Apple Notes-equivalent van Evernote-notebooks zijn mappen, dus een gemakkelijke manier om uw organisatiestructuur te behouden, is door uw Evernote-notebooks één voor één te exporteren. een. Om dit te doen, start u Evernote voor Mac en selecteert u de notebook die u wilt exporteren. Druk op Command+A of Bewerken > Selecteer Alles gevolgd door Bestand > Notities exporteren.

Kies het ENEX-formaat en sla uw bestand op (geef het een naam die u aan dat notitieboek zult associëren). Ga nu naar Apple Notes en klik op Bestand > Importeren naar notities. Uw notities worden geïmporteerd en in een map met de naam 'Geïmporteerde notities' geplaatst. compleet met gegevens zoals toen uw notitie voor het eerst werd gemaakt.

Advertentie

U kunt nu met de rechtermuisknop op de map klikken (of Control+klik) en “Naam wijzigen” en geef het een naam die overeenkomt met uw originele notitieboek. Doe dit zo vaak als u nodig heeft voor al uw notitieblokken, en zorg ervoor dat u de naam van de “Geïmporteerde notities” verandert. map elke keer om de volgorde te behouden.

Om ENEX-bestanden op een iPhone of iPad te importeren, voegt u het bestand toe aan uw iCloud Drive en opent u het met bestanden, of e-mail het naar een e-mailaccount waartoe u toegang hebt op uw iPhone. Tik op het bestand om het te openen, gevolgd door Share > Opmerkingen. Tik op “Notities importeren” om de operatie te voltooien. Je hebt een “Geïmporteerde notities” map die u nu kunt hernoemen.

Dingen organiseren met Apple Notes

Er zijn twee manieren om dingen in Apple Notes te organiseren: mappen en tags. Mappen creëren gemakkelijke scheidslijnen tussen verschillende soorten notities. U kunt bijvoorbeeld alle werkgerelateerde notities bewaren in een “Werk” map, exclusief persoonlijke dingen.

Tags verschillen in die zin dat ze kunnen worden gebruikt om dingen in verschillende mappen te vinden en kunnen worden gebruikt om slimme mappen in te stellen op basis van tags. Het is dus bijvoorbeeld gemakkelijk om al uw bonnen te vinden, zowel persoonlijk als werkgerelateerd, door ze te taggen met de #receipt-tag. Je zou een slimme map kunnen instellen om op dezelfde tag te filteren, waarin alle overeenkomende notities worden weergegeven, ongeacht in welke map ze zich bevinden.

Mappen en tags worden vermeld op de “home” scherm van de Notes-app voor iPhone en iPad, en in de zijbalk van de Mac-app. U kunt op een map of een notitie tikken of klikken om inhoud te filteren. U kunt een notitie van de ene map naar de andere verplaatsen met behulp van de “More” contextmenu op beide platforms (toegankelijk via het “…” beletseltekenpictogram op mobiele apparaten en rechtsklikmenu op een Mac).

Tags moeten aan de hoofdtekst van een notitie worden toegevoegd met behulp van het hashtag-formaat (inclusief de titel van de notitie). Tags moeten één doorlopend woord zijn en als u meerdere woorden wilt, moet u streepjes of onderstrepingstekens gebruiken. U kunt meerdere notities selecteren op de iPhone (Meer > Notities selecteren) en Mac (Command+klik) en vervolgens bestaande tags toepassen met de “Tags” knop op mobiel of het rechtsklikmenu op een Mac.

Maak een slimme map met de “Nieuwe map” en selecteer “Nieuwe slimme map” voer vervolgens de tag in die u wilt gebruiken om uw notities te filteren.

Extra functies die u zou moeten gebruiken

Apple Notes is nuttig gemaakt door middel van enkele extra functies die sommige notitie-apps niet hebben of achter een betaalmuur plaatsen. Op mobiele apparaten zoals de iPhone of iPad kan Notes worden gebruikt als documentscanner. Maak een nieuwe notitie, tik op het camerapictogram en kies vervolgens de functie “Documenten scannen” icoon. U kunt schetsen met de “pen” pictogram ook.

U kunt deze functies vanuit de Mac-app oproepen door op de “Afbeelding” pictogram, maar u moet de actie op uw mobiele apparaat voltooien.

Advertentie

Een andere handige functie is de mogelijkheid om notities te vergrendelen. Tik op een mobiel apparaat op een notitie en gebruik vervolgens de Meer > Vergrendel optie. U kunt notities ontgrendelen met een wachtwoord (ook wel uw Notes-wachtwoord genoemd, dat wordt ingesteld wanneer u iets voor het eerst vergrendelt) of Touch ID/Face ID als u dit heeft ingesteld.

Op een Mac is er een speciaal “Lock” knop in de bovenste rij met pictogrammen terwijl u een notitie bekijkt. Uw wachtwoord kan worden ingesteld onder Notes > Voorkeuren, of u kunt Touch ID gebruiken als uw Mac een vingerafdrukscanner heeft. Het wachtwoord wordt gesynchroniseerd via iCloud en u kunt het niet herstellen als u het vergeet (maar u kunt een nieuw wachtwoord maken en vervolgens uw oude vergrendelde notities weggooien).

Samenwerkingsfuncties zijn ook aanwezig en u kunt anderen aan uw notitie toevoegen met de functie “Deel deze notitie met anderen” knop die in beide versies van de app verschijnt tijdens het bewerken van een notitie. Iedereen die u toevoegt, ontvangt een uitnodiging om samen te werken en kan hiervoor de mobiele, Mac- of webversie van Apple Notes gebruiken.

U kunt zelfs hele mappen delen onder Bewerken > Meer > Share Folder op een mobiel apparaat of door met de rechtermuisknop op een map op een Mac te klikken en “Share This Folder” om een ​​andere partij toegang te geven tot alle notities erin.

GERELATEERD: Samenwerken aan Notes in macOS

Geef Apple Notes een kans

Als je kunt overwinnen dat je vastzit aan een ander facet van Apple's ecosysteem, er is veel om van te houden over Apple Notes. Hoewel het niet helemaal overeenkomt met de alles-in-één aard van OneNote, is het aantoonbaar bruikbaarder voor informele gebruikers die geen Microsoft Office-functionaliteitsniveaus nodig hebben.

Maar er is #8217;s meer! Op iPhone of iPad kun je notities insluiten en snel maken, met de hand aantekeningen maken en perfecte vormen tekenen.

LEES VOLGENDE

  • › Waarom oliegekoelde pc's niet meer populair zijn
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Er is (nog) geen metaverse
  • › 3 kritieke statistieken die elke pc-gamer zou moeten controleren
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Wat is er nieuw in Chrome 97, nu beschikbaar