Analys: Brittiska dödsfallen – varning till världen

0
31

Storbritannien passerade 150 000 dödsfall med covid-19 under lördagen. BBC:s Michelle Roberts skriver i en analys att det är tydligt att vaccinen har fått dödstalen att stanna av. Vissa dödsfall med covid-19 är oundvikliga enligt henne och Storbritanniens dödssiffra borde ses som ett tecken på att samhällen inte kan ignorera pandemin. Boris Johnson skriver på Twitter att ”alla dödsfall är en oerhörd förlust för offrens familjer och vänner”. Samtidigt påminner premiärministern om att pandemin ännu inte är över och uppmanar britterna att ta sina tredje vaccinsprutor. Politico noterar att Storbritanniens smittspridning forsätter i hög takt, men att kurvan över nyinläggningar på sjukhusen forsätter vara platt. ”Det borde ses som ett positivt tecken för resten av Europa”, skriver de.