Sänkt skatt i 28 kommuner – hälften ligger i Stockholm

0
56

Av de 28 kommuner som sänker skatten nästa år finns 13 i Stockholms län, visar en genomgång som Dagens Samhälle gjort. Gemensamt för Stockholmskommunerna är att skatten redan är låg. Exempelvis sänker Österåker återigen skatten och hamnar på 16,90 kronor per hundralapp. Det är 6:90 lägre än Dorotea, som har landets högsta skatter, skriver tidningen. För att hitta en motsvarande sänkning får man gå tillbaka till 2008 då 34 kommuner sänkte skatten. Enligt SKR:s chefsekonom Annika Wallenskog hade många kommuner tagit höjd för tuffa år kopplat till pandemin. – Men när sedan statsbidragen blev så stora och konjunkturen inte så påverkad som man trodde ser många ett överskott i ekonomin, säger hon till tidningen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.