Putin håper WHO snart godkjenner Russlands Sputnik V-vaksine

0
141

Den russiske presidenten Vladimir Putin gestikulerer mens han taler under et statsråd i Moskva. (AP)

Den russiske presidenten Vladimir Putin uttrykte søndag håp om en rask godkjenning av landets Sputnik V-vaksine mot koronavirus av Verdens helseorganisasjon, og sa at grepet er avgjørende for å utvide dets globale forsyninger.

Under en videosamtale med Francesco Rocca, president for International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, sa Putin at det å motta WHOs undersøkelse er nødvendig for å spre den russiske vaksinen bredere rundt i verden, inkludert gratis rekvisita.

Den russiske lederen argumenterte også for at WHOs godkjenning burde åpne døren for at russere og andre som har fått Sputnik V-vaksinen kan reise mer fritt rundt i verden.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png Les |WHO sier godkjenningsprosessen for Russlands Sputnik V-vaksine 'fortsatt på vent'

Putin ble vaksinert med Sputnik V i vår, og forrige måned fikk han en booster-sprøyte med Sputnik Light, den ene- dose versjon. Han sa også at han tok en eksperimentell neseversjon av Sputnik V dager etter å ha mottatt boostersprøyten, og la til at han følte seg bra og følte ingen bivirkninger.

Gamaleya-instituttet som utviklet Sputnik V har sagt at vaksinen skal være effektiv mot omicron-varianten av COVID-19, men kunngjorde at de umiddelbart vil begynne å jobbe med å tilpasse den for å motvirke den nye varianten.

Russland var første land i verden som autoriserer en vaksine mot koronavirus, lanserer Sputnik V i august 2020, og har rikelig med forsyninger. Men opptaket har vært sakte, delvis skylden på motstridende signaler fra russiske myndigheter.

Russland har de siste månedene møtt sin dødeligste og største økning av koronavirustilfeller, med infeksjoner og dødsfall som har klatret til alle tiders høyder og bare avtatt de siste ukene. Russland har Europas høyeste antall bekreftede pandemiske dødsfall på over 281 000, ifølge regjeringens arbeidsgruppe for koronavirus. Men en rapport utgitt fredag ​​av det statlige statistikkbyrået Rosstat, som bruker bredere kriterier, satte det totale antallet virustilknyttede dødsfall mellom april 2020 og oktober 2021 til over 537 000 _ nesten det dobbelte av det offisielle tallet.

Forklart |Hvordan Sputnik V jobber mot Covid-19, og hvor effektivt

Putin, som til tross for en økning i infeksjoner i Russland gjentatte ganger har hevdet at vaksinasjoner bør forbli frivillige, understreket søndag at russiske myndigheter har blitt forsøkt å bruke “overtalelse og ikke trykk” og jobbet for å fjerne “fordommer og myter som driver mot mot vaksinasjon.”

Russlands raske godkjenning av Sputnik V vakte kritikk i utlandet, fordi den på det tidspunktet bare hadde blitt testet på noen få dusin personer. Men en studie publisert i det britiske medisinske tidsskriftet The Lancet i februar viste at Sputnik V er 91 % effektiv og ser ut til å hindre inokulerte individer fra å bli alvorlig syke av COVID-19.

Russland har aktivt promotert Sputnik V rundt verden, men møtte flaskehalser i frakt av beløpene den lovet. Land i Latin-Amerika har klaget over forsinkelser i å få det andre Sputnik V-skuddet.

Verdens helseorganisasjon har gjennomgått data om Russlands Sputnik V-vaksine som en del av godkjenningsprosessen. En slik godkjenning kan bane vei for inkludering i COVAX-programmet som sender COVID-19-vaksiner til mange land rundt om i verden basert på behov.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.