Advokat: CNN fortalte om påstander om trakassering før Cuomo avfyrte

0
139

CNN hadde tidligere suspendert Chris Cuomo på grunn av rollen i å forsvare tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo. (Filbilde via Reuters)

Chris Cuomo ble rammet av en ny påstand om seksuell trakassering bare dager før CNN kunngjorde at de skyter ankeret midt i en etterforskning av arbeidet han utførte med å forsvare broren mot lignende anklager om trakassering.

< p>Advokat Debra Katz sa søndag at hennes klient var offer for “alvorlig seksuell mishandling” av Cuomo og at hun hadde kontaktet CNN om kvinnens påstander på onsdag.

CNN suspenderte Cuomo tidligere denne uken etter at detaljer dukket opp om hvordan han hjalp sin bror, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo, da politikeren sto overfor anklager om seksuell trakassering. Da det kunngjorde nettverkstjenestemenn sa “ytterligere informasjon har kommet frem“ da den annonserte Chris Cuomos sparking, men utdypet ikke.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |CNN sparker anker Chris Cuomo over rollen i bror eks-guvernørens sexskanda

Katz sa at anklageren bestemte seg for å stå frem kom etter at New York-advokaten Generalens kontor la ut bevis som viser at Cuomo hadde tatt en mye mer aktiv rolle enn tidligere antatt i å legge strategier og hjelpe til med å lage et svar på påstandene hans bror sto overfor. Da de første anklagene dukket opp mot Andrew Cuomo, hadde Chris Cuomo fortalt seerne at han “alltid brydde seg veldig om disse problemene,” sa Katz.

“Da han hørte hykleriet til Chris Cuomos ord på lufta og avsky over hans forsøk på å prøve å diskreditere disse kvinnene, beholdt min klient råd om å rapportere hans alvorlige seksuelle overgrep mot henne til CNN,” Katz sa i uttalelsen.

CNN gjennomgikk Chris Cuomos oppførsel etter den nye informasjonen, og et advokatfirma ansatt for å hjelpe hadde anbefalt nettverket å avslutte Chris Cuomo.

“Det sier seg selv at disse beslutningene ikke er enkle, og det er mange komplekse faktorer involvert,” CNN-sjef Jeff Zucker skrev i en e-post til CNN-ansatte på lørdag.

Cuomo ga ut en uttalelse på Twitter som kaller avgjørelsen skuffende.

“Dette er ikke slik jeg vil ha min tid på CNN for å avslutte, men jeg har allerede fortalt deg hvorfor og hvordan jeg hjalp broren min. Så la meg nå si at hvor skuffende dette enn er, jeg kunne ikke vært mer stolt av teamet på Cuomo Prime Time og arbeidet vi gjorde,” sa han.

Den nye påstanden om uredelig oppførsel kommer etter at en erfaren TV-leder, Shelley Ross, skrev en spalte for The New York Times i september og sa at Chris Cuomo hadde famlet etter henne på en fest for 16 år siden, da de begge jobbet for ABC News. Cuomo sa til avisen at “Jeg ba henne om unnskyldning da, og jeg mente det.”

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.