Advokat: CNN berättade om trakasserier innan Cuomo sköt

0
132

CNN hade tidigare stängt av Chris Cuomo på grund av sin roll i att försvara New Yorks förre guvernör Andrew Cuomo. (Arkivbild via Reuters)

Chris Cuomo drabbades av en ny anklagelse om sexuella trakasserier bara några dagar innan CNN meddelade att det skjuter ankaret mitt i en utredning om arbete som han gjorde för att försvara sin bror från liknande anklagelser om trakasserier.

< p>Advokat Debra Katz sa i söndags att hennes klient utsattes för “allvarliga sexuella missförhållanden” av Cuomo och att hon hade kontaktat CNN angående kvinnans anklagelser på onsdagen.

CNN stängde av Cuomo tidigare i veckan efter att detaljer framkom om hur han hjälpte sin bror, tidigare New Yorks guvernör Andrew Cuomo, eftersom politikern stod inför anklagelser om sexuella trakasserier. När det tillkännagavs sa nätverkstjänstemän “ytterligare information har kommit fram“ när den tillkännagav Chris Cuomos avskedande, men utvecklade inte.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs |CNN sparkar ankare Chris Cuomo för roll i brodern ex-guvernörens sexskanda

Katz sa att anklagaren beslutade sig för att träda fram kom efter att New York-advokaten General’s kontor släppte bevis som visar att Cuomo hade tagit en mycket mer aktiv roll än vad man tidigare trott när det gäller att utforma strategier och hjälpa till att utforma ett svar på anklagelserna som hans bror stod inför. När de första anklagelserna dök upp mot Andrew Cuomo, hade Chris Cuomo sagt till tittarna att han “alltid brydde sig mycket djupt om dessa frågor,” sa Katz.

“När min klient hörde hyckleriet i Chris Cuomos ord i luften och äcklade av hans ansträngningar att försöka misskreditera dessa kvinnor, behöll min klient råd att rapportera hans allvarliga sexuella övergrepp mot henne till CNN,” Katz sa i uttalandet.

CNN granskade Chris Cuomos uppförande efter den nya informationen, och en advokatfirma som anlitats för att hjälpa till hade rekommenderat nätverket att avsluta Chris Cuomo.

“Det säger sig självt att dessa beslut inte är lätta, och det finns många komplexa faktorer inblandade,” CNN-chefen Jeff Zucker skrev i ett mejl till CNN-personalen i lördags.

Cuomo gjorde ett uttalande på Twitter där han kallade beslutet en besvikelse.

“Det är inte så jag vill ha min tid på CNN för att sluta men jag har redan berättat varför och hur jag hjälpte min bror. Så låt mig nu säga hur nedslående detta än är, jag kunde inte vara mer stolt över teamet på Cuomo Prime Time och det arbete vi gjorde,” sa han.

Det nya anklagelsen om tjänstefel kommer efter att en erfaren TV-chef, Shelley Ross, skrev en krönika för The New York Times i september och sa att Chris Cuomo hade famlat efter henne på en fest för 16 år sedan, när de båda arbetade för ABC News. Cuomo sa till tidningen att “jag bad henne om ursäkt då, och jag menade det.”

 

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.