Slik spiller du SteamVR-spill på Oculus Quest 2

0
120

Oculus Quest 2 kan være et frittstående VR-headset, men du kan også bruke det med en datamaskin på samme måte som et Oculus Rift. Du trenger heller ikke holde deg til Oculus VR-biblioteket; du kan også spille SteamVR-spill med Quest 2!

Å, og hvis du fortsatt har den originale Quest, gjelder denne informasjonen også for deg.

Innholdsfortegnelse

  Hva er SteamVR?

  Det finnes flere Virtual Reality API-er (applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt) og SDK-er (programvareutviklingssett) for VR på PC-er. SteamVR er standarden som brukes av Steam-klienten og VR-spill som kjører i den. SteamVR kjører også som sitt eget miljø. Du får et SteamVR virtuelt rom hvor du kan starte spill og ellers justere VR-innstillingene dine som du vil.

  Dette er flott hvis du bruker et SteamVR-native headset som Valve Index, men Quest 2 bruker en proprietær Oculus API og SDK. Så den forstår ikke SteamVR-spill i det hele tatt. Den gode nyheten er at både Valve og Oculus har gjort en innsats for å hjelpe Oculus Quest 2 (og andre Oculus-headset) til å spille bra med SteamVR.

  Det som i hovedsak skjer er at hvis du starter et SteamVR-spill med Oculus koblet til, vil det oppdage hodesettet, og de to API-ene vil oversettes mellom seg. SteamVR-spill vil tro at Oculus er et SteamVR-headset, og i teorien vil du ikke bli noe klokere. For at dette skal fungere, må følgende være på plass:

  • Din VR-kompatible datamaskin.
  • En Oculus Quest 2.
  • Quest-programvaren er installert på din Windows-datamaskin.
  • Din Quest 2 er konfigurert og med sin innebygde programvare i Windows.
  • En USB 2.0 (fortrinnsvis 3.0 eller 3.1) USB-C-kabel for å koble til Quest via Oculus Link.
  • Alternativt , trenger du 5Ghz WiFi for å bruke den (for øyeblikket) eksperimentelle Oculus Air Link-funksjonen.
  • Steam og SteamVR er installert på datamaskinen.
  • Noen SteamVR-spill, for eksempel Half-Life Alyx .

  La oss starte med Oculus Quest-siden av ligningen.

  Få konfigurert Quest 2 på PC-en din

  Du har sannsynligvis allerede satt opp Quest 2 med datamaskinen din og har til og med spilt noen spill, men i tilfelle du ikke har gjort det ennå, må du laste ned Oculus-programvaren fra nettsiden deres og installere den. Når du har installert den, trenger du bare å koble den til datamaskinen mens programvaren kjører og følge instruksjonene. Forutsatt at alt går som det skal her, er neste trinn å dekke SteamVR-delen av puslespillet.

  Sørg for at SteamVR er installert

  Vi antar at du vet at du må installer Steam hvis du vil spille SteamVR-spill, uavhengig av hvilket headset du har. SteamVR er imidlertid ikke installert med Steam som standard.

  Hvis du allerede har installert et SteamVR-spill, bør SteamVR-programvaren ha blitt installert automatisk. Bare søk i Steam-biblioteket ditt etter “SteamVR.” Du kan finne det i butikken akkurat som alle andre Steam-applikasjoner hvis det ikke er der.

  Med både Oculus-programvaren, SteamVR og minst ett SteamVR-spill installert, la oss se hvordan du spiller det.

  Metode 1: Start spillet fra Oculus Home

  Hvis du starter fra Oculus Home-miljøet, se ned på det halvsirkulære dashbordet og trykk på ikonet som ser ut som en dataskjerm. Dette vil bringe skrivebordet inn i det virtuelle rommet. Bevegelseskontrolleren din vil fungere som en mus, men du kan også bruke din vanlige mus. 

  Åpne Steam, og åpne deretter SteamVR-spillet du ønsker. Hvis dette er første gang du kjører enten SteamVR eller spillet, kan det være noe ekstra oppsett som må utføres, men du bør starte direkte inn i spillet når det er gjort.

  Metode 2: Start spillet Fra SteamVR Home

  I stedet for å starte spillet direkte, kan du åpne skrivebordet i Oculus-programvaren beskrevet ovenfor og starte SteamVR som sin egen applikasjon. Dette vil flytte deg over til SteamVR-hjemmemiljøet. Herfra kan du starte alle SteamVR-spillene dine. 

  Det er også nyttig hvis du vil justere universelle VR-innstillinger for alle SteamVR-spill før du åpner selve spillet.

  Metode 3: Bare start spillet fra Steam

  Hvis du koblet til headsettet, kan du bare starte SteamVR-spillet i Steam før du setter på headsettet. Når du tar på deg headsettet, bør det sette deg rett inn i spillet.

  < /figure>

  Kablet eller trådløst?

  Quest 2 har en funksjon kalt Oculus Link. Dette er teknologien den bruker for å fungere som et bundet hodesett. Oculus Link trenger minst en USB 2.0 USB-C-kabel, men du bør bruke den med en USB 3.0 eller en bedre kabel hvis mulig. Porten skal selvfølgelig også være USB 3.0. Dette vil sikre mer stabilitet og bedre bildekvalitet.

  I skrivende stund har du også muligheten til å bruke Oculus Air Link. Dette er en trådløs versjon av Oculus Link og lar deg spille PC VR-spill som om du er bundet til datamaskinen. Du bør bare bruke denne funksjonen med en 5Ghz-ruter i nærheten av Quest 2. Helst bør datamaskinen din være koblet til ruteren ved hjelp av Ethernet, med bare koblingen til headsettet som er trådløs.

  Å spille med Air Link (som du må aktivere under de eksperimentelle funksjonene i Quest 2-innstillingene) er mye mer frigjørende og oppslukende enn å være bundet med en kabel. Det avhenger imidlertid av å ha ideelle nettverksforhold og vil ikke samsvare med bildekvaliteten og den nøyaktige ventetiden for bruk av kabelen. 

  Det er også et tredjepartsalternativ til Air Link, og så langt har vi hatt mye bedre hell med det enn den eksperimentelle Air Link-løsningen. Du må kjøpe den virtuelle skrivebordsappen på $20, men bortsett fra det går den jevnt. Ta en titt på Hvordan spille trådløse PC VR-spill på Oculus Quest med Virtual Desktop for mer informasjon.

  Har du ytelsesproblemer?

  Selv om vi har funnet ut at det bygger bro mellom Oculus-SteamVR skille er en jevn opplevelse, noen ganger går ting galt. Oculus VR-spill som spilles fra Oculus-programvaren er vanligvis feilfrie, med unntak av urelaterte problemer, men noen ganger har SteamVR-versjonen av det samme spillet ytelsesproblemer.

  Hvis du har noe valg i det hele tatt, er det vanligvis bedre å kjøpe Oculus-versjonen av et spill hvis det er på begge plattformene. Hvis det er et SteamVR-bare spill, sørg for at du kjører den nyeste versjonen av all programvaren som er involvert. 

  Det er også verdt å sjekke SteamVR-innstillingene når du er i SteamVR-hjemmemiljøet. Det har vært tilfeller der SteamVR-klienten setter oppløsning eller andre hodesettinnstillinger altfor høye for GPUen til et Oculus-hodesett.