Så här är Firefox 95 ännu säkrare

0
56

Mozilla gör sig redo att släppa Firefox 95. Medan listan över nya funktioner kommer inte precis att sätta eld på webbläsarvärlden, säkerhetsuppgraderingen som webbläsaren får är inget mindre än imponerande. Webbläsaren innehåller nu en ny sandlådeteknik som heter RLBox, som avsevärt kommer att förbättra säkerheten som webbläsaren erbjuder.

Vad är RLBox Sandboxing?

I grund och botten använder RLBox WebAssembly för att isolera potentiellt buggig kod. Webbläsaren isolerar fem olika moduler som kallas Graphite, Hunspell, Ogg, Expat och Woff2. Mozilla säger att de kan behandla dessa moduler som otillförlitlig kod, vilket skulle förhindra att eventuella sårbarheter—även noll dagar—orsakar problem.

RELATERADEHackare använder RTF-filer i nätfiskekampanjer

Många hotaktörer attackerar genom att kedja samman två sårbarheter. Med RLBox kan koden inte hoppa till oväntade delar av resten av programmet, och den kan inte komma åt minne utanför en specificerad region. I grund och botten är den innesluten, så hotaktörer kan inte gå igenom flera sårbarheter för att skada din dator.

När det gäller hur det kommer att gynna Firefox, säger Mozilla, & #8220;RLBox är en stor vinst för oss på flera fronter: den skyddar våra användare från oavsiktliga defekter såväl som attacker i leveranskedjan, och det minskar behovet för oss att klämma när sådana problem avslöjas uppströms.”< /p> Annons

Det verkar inte som att Mozilla vill att Firefox ska vara den enda webbläsaren som använder den här säkerhetsprocessen, som företaget sa, “Dessutom hoppas vi att den här tekniken ska ta sig in i andra webbläsare och programvaruprojekt för att göra ekosystem säkrare. RLBox är ett fristående projekt som är designat för att vara mycket modulärt och lätt att använda, och teamet bakom det skulle välkomna andra användningsfall.”

Vad är mer nytt i Firefox 95?

Firefox 95 får också möjligheten att flytta bild-i-bild-växlingsknappen till den motsatta sidan av videon.

RELATERATHur man aktiverar bild-i-bild i Firefox

Webbläsaren minskar också strömanvändningen för mjukvaruavkodad video på macOS, särskilt i helskärm. Om du använder Firefox för att titta på videor på tjänster som Netflix kommer du att märka att strömanvändningen minskar något, vilket är en välkommen förändring.

Medan Firefox 95 inte lanseras officiellt förrän Den 7 december 2021 kan du ladda ner den via Mozilla’s FTP just nu för Mac, Windows och Linux.

LÄS NÄSTA

  • › Köpa en begagnad Mac eller MacBook? Kontrollera dessa saker innan du köper
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › 5 psykologiska knep i gratis-att-spela-spel (och hur man undviker dem)
  • › Windows 11 vs. Chrome OS: Vilket är bäst för Android-appar?
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021